SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis, Firari, Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirdi

0
Güncellendi - 2021-12-04 02:45:08
Polis, Firari, Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirdi
A- A+ PAYLAŞ

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ile Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, kentin huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, çeşitli suç failleri, silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak verilen bilgi şöyle:

"*Asayiş Şube Müdürlüğünce ilimizin huzur ve güvenliği kapsamında farklı yer ve zamanlarda yapılan çalışmalarda;

-5 adet tabanca ve çok sayıda fişek,

-5 adet tüfek,

-1 adet kurusıkı,

-12,6 gr Metamfetamin,

-16.25 gr Esrar,

-167 adet uyuşturucu hap,

-5 adet kesici alet,

-60 gr Sentetik Kannobinoid ele geçirilmiştir.

Ayrıca;

-Yeni Hamam Mahallesinde isimsiz bir işyerinde 5 şahsın kumar oynadığı tespit edilmiş, masada bulunan 800 TL muhafaza altına alınmış, 5 şahsa 5326 sayılı Kabahatler Kanununa muhalefetten idari para cezası uygulanmış, işletmeci hakkında adli tahkikat başlatılmıştır.

-Büyük Hüseyin Bey Mahallesinde faaliyet gösteren bir işyerinde 5 şahsın kumar oynadığı tespit edilmiş, masada bulunan 400 TL muhafaza altına alınmış, şahıslara idari işlem yapılmış, işletmeci şahıs hakkında adli tahkikat başlatılmıştır.

-Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde meydana gelen ikametten televizyon hırsızlık olayının şüphelisi olan 2 şahıs yakalanmış çıkarıldığı adlı makamlarca tutuklanmıştır.

-İlimizde 3 farklı adreste meydana gelen Evden Hırsızlık- Konut Dokunulmazlığının İhlali olaylarının şüphelisi olduğu tespit edilen F A isimli şahıs yakalanarak sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştır.

-Yakınca Mahallesinde meydana gelen yağma (gasp) olayının şüphelisi suça konu tablet ve cep telefonu ile yakalanarak tahkikata başlanılmıştır.

*Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda;

-Çöşnük Mahallesi Belli sokakta meydana gelen Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması - Mala Zarar Verme-Kasten Yaralama-Tehdit-Hakaret olayının faili V. Ö. isimli şahıs Battalgazi P.M.A ve Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince kovalama sonucu yakalanmış şahsın 4 ayrı suçtan arandığı tespit edilmiş tahkikata başlanmıştır.

-Beydağı Mahallesinde ve Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince şüphe üzerine durdurulan Y.T. isimli şahsın şahsın yapılan GBT-UYAP sorgulamasında toplam 4 dosyadan aranması olduğu tespit edilmiş, şahsın yakalaması yapılarak, gerekli tahkikata başlanmıştır.

-Elmasuyu Caddesinde meydana gelen Yağma (Gasp)-Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma olayının faili firar şüphelileri Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince yakalanmış yapılan üst aramasında bir adet tabanca ele geçirilmiş tahkikata başlanmıştır.

-Niyazi Mahallesinde Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince durdurulan bir şahsın yapılan kaba üst yoklamasında 4.61 gr metafetamin ele geçirilmiş tahkikata başlanmıştır.

*Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalarda;

-Çavuşoğlu mahallesinde meydana gelen Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma, Yağma (Gasp), Tehdit konusu ile ilgili müşteki A.Ö., alacak verecek meselesi nedeniyle şüpheli 5 şahıs tarafından zorla alıkonulduğunu ve kendisine ait olan aracının anahtarını zorla alındığını beyanla şikâyetçi olmuş, Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği görevlilerince bahse konu araç müştekiye teslim edilmiş ve adli makamlara sevk edilen B. S. tutuklanmış, diğer şahıslar F. O., C. O., F. U. ve A. T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

-Yavuz Selim Mahallesinde şüphe üzerine durdurulan bir şahıstan 1 adet silah ve 4 adet mermi, bir şahıstan 3.84 gr Kannabinoid ve cam aparat, Gazi Mahallesinde bir şahıstan 0.61 gr Metamfetamin, Melekbaba Mahallesinde bir şahıstan 0.27 gr Metamfetamin ele geçirilmiş tahkikata başlanmıştır.

-Özalper mahallesinde bir ikamette meydana gelen iki adet tüfek hırsızlığı ile ilgili olarak olayı gerçekleştiren şahıs ve bahse konu tüfekler ile yakalanarak tahkikata başlanmıştır.

-Altınkayısı Bulvarında meydana gelen Ateşli Silahla Kasten Yaralama olayı ile ilgili şüpheli suç aleti silah ile yakalanmış tahkikata başlanmıştır.

-Bostanbaşı Mahallesinde meydana gelen Darp-Kesici Aletle Kasten Yaralama olayının şüphelisi olayda kullanılan kesici aletle ile birlikte yakalanmış tahkikata başlanmıştır.

-Karakavak Mahallesinde meydana gelen Kesici Aletle Kasten Yaralama olayının şüphelisi olayda kullanılan kesici aletle ile birlikte yakalanmış tahkikata başlanmıştır.

-Yakınca Mahallesinde bir şahsın yapılan GBT sorgusunda Hırsızlık suçundan arandığı tespit edilmiş tahkikata başlanmıştır."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız