SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten Bir Ayda 754 Gözaltı.. 26 Olay Aydınlatıldı

0
Güncellendi - 2021-03-09 02:55:55
Polisten Bir Ayda 754 Gözaltı.. 26 Olay Aydınlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

UYUŞTURUCU- UYARICI MADDELER İLE 91 SİLAH ELE GEÇTİ.. Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Narkotik Suçlarla Mücadele ile Asayiş Şube Müdürlüklerinin yanı sıra Battalgazi ve Yeşilyurt Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından Şubat ayı içerisinde yapılan çalışmalarda çeşitli suçlarla ilgili olarak 754 kişinin yakalandığı, korona önlemlerine uymayan 1140 kişi hakkında cezai işlem yapıldığı, 91 adet silah ile önemli miktarda uyuşturucu- uyarıcı madde ile gümrük kaçağı mal ele geçirildiği açıklandı. Polisin çalışmalarında 26 faili meçhul olayın da aydınlatıldığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü, Şubat ayı operasyon, denetim ve uygulamalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği kamu düzenin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele amacıyla 01 - 28 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen uygulama ve denetimler sonucunda;

TEM VE KOM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

FETÖ/PDY Terör Örgütü ile Mücadelede;

23 şahsa işlem yapılmış, bunlardan 1 şahıs tutuklanmış, 6 şahıs Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 16 şahıs ifadesinin akabinde şubeden serbest bırakılmıştır.

Ayrıca diğer illerden gelen savcılık talimatları ile 12 şahıs yakalanmış; bunlardan 3 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş olup, 5 şahıs Adil Kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 3 şahıs şubeden serbest bırakılmış, 1 şahıs talimat İline teslim edilmiştir.

PKK/KCK Terör Örgütü ile Mücadelede;

PKK/KCK terör örgütünün talimatları doğrultusunda ilimizde düzenlenen basın açıklaması ve yürüyüş eylemlerine katıldığı tespit edilen 2 şüpheli ile sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 1 olmak üzere toplam 3 şüpheliye yönelik yapılan çalışma neticesinde 2 şüpheli yakalanmış ve çıkarıldıkları adli mercilerce Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 1 şahsın ise yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Terör suçlarına ilişkin yakalama emri bulunan 2 şahıs yakalanarak çıkarıldıkları Adli Mercilerce serbest bırakılmıştır.

Ayrıca PKK/KCK-PYD/YPG içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen 26 şahsa Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan suç duyurusunda bulunulmuştur.

Kaçakçılık ve Mali Suçlara Yönelik Yapılan Çalışmalarda;

26 olay meydana gelmiş, 74 şahıs gözaltına alınmış, bunlardan 72 şahıs ifadesinin ardından serbest bırakılmış, 1 şahıs tutuklanmış, 1 şahıs ise Adli Kontrol şartıyla serbest kalmıştır. Bu olaylarda ele geçirilen malzeme;

* 327 Paket Sigara

* 135.800 Adet Makaron

* 36.500 Adet Tütün Doldurulmuş Makaron

* 4.290 Deste Sigara Sarma Kâğıdı

* 318 Litre Sahte İçki

* 27 Adet Cep Telefonu

* 1 Adet Otomatik Sigara Dolum Makinesi

* 1 Adet Kompresör

* 56 Adet Muhtelif Emtia

* 19 Adet Tarihi Eser (Obje)

* 80 Adet Sahte 100TL lik Banknot

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Toplamda 215 olayda, yapılan çalışmalarda; 1.433 gr Sentetik Kannabinoid, 799 gr Metamfetamin, 8.877 gr Kubar Esrar, 127 gr Toz Esrar, 1.212 Adet Reçeteye Tabi Hap ve 3 adet Ecstasy ele geçirilmiştir.

Bu olaylarda 273 şahıs gözaltına alınmıştır. Bunlardan 25 şahıs hakkında TCK’nın (188/3-188/6 md.) ve 248 şahıs hakkında TCK’nın (191. md.) kapsamında adli işlem yapılmıştır. Adli makamlara sevk edilen 15 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, 10 şahıs hakkında Adli Kontrol tedbirine hükmedilmiş, 248 şahıs ise savcılık talimatına istinaden serbest bırakılmıştır.

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE MERKEZ İLÇE (BATTALGAZİ VE YEŞİLYURT) EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ

GBT Sorgusu Yapılan Şahıs Sayısı: 123.037 kişi

Aranan Şahıslar : 275 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir.

Yoklama Kaçağı : 499 kişi

Tabanca : 43 adet

Kurusıkı Silah : 15 adet

Tüfek : 33 adet

Fişek : 234 adet

Kesici Alet : 69 adet

Kontrol Edilen İş Yeri : 2.819

İşlem Yapılan İşyeri Sayısı : 44

Kontrol Edilen Araç Sayısı : 33.732 araç

İşlem Yapılan Araç Sayısı : 932

Kumardan işlem yapılan işyeri : 10

Kumardan işlem yapılan şahıs : 61

Fuhuştan işlem yapılan şahıs : 31

Aydınlatılan Faili Meçhul Olay : 26

Koronavirüs tedbirleri idari işlem (sokağa çıkma-maske-sigara-mesafe) sayısı: 1.140

TRAFİK BİRİMLERİ (POLİS SORUMLULUK BÖLGESİ)

95.701 araç kontrol edilmiş, çeşitli ihlallerden 7.731 sürücü ve 17.180 araca işlem yapılmış, 579 araç trafikten men edilmiş, Fahri Trafik Müfettişlerince 766 araca cezai işlem uygulanmış, 12.465 sürücü ve yayaya bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulmuştur."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Trafikten men niye etmişsin ekmeyin peşinde olan kişilerin araçları yani servisçiler onuda devlete ve otoparkçılara para kazandırasın diye yapıyursunuz
    0
    0
    Yanıtla