SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof. Server Acim Vefat Etti

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof.Dr. Server Acim, geçirdiği bir rahatsızlık sonucu vefat etti.

58 yaşında olan Acim'in cenazesinin, Pazar günü saat 11.00'de İnönü Üniversitesi Rektörlüğü önünde düzenlenen törenin ardından Şehir Mezarlığı Camii'nde kılınan cenaze namazını müteakip Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SERVER ACİM KİMDİR?

22 Nisan 1961 yılında İstanbul'da doğan Acim, ortaokuldan mezun olduktan bir sene sonra 1978 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi - Devlet Konservatuvarı Kontrbas bölümüne girdi. 1980 yılında da aynı okulun Kompozisyon bölümüne girdi ve Prof. İlhan Usmanbaş'ın öğrencisi oldu.

1982’den başlayarak tiyatro müziği üretimi yönünde çalışmalar yapan besteci, bugüne değin pek çok tiyatro oyunu için müzikler yazmıştır. 1992-93 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sergilemiş olduğu "MACBETH" oyununa yazdığı müzikle “Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri” bünyesinde "Yılın En İyi Tiyatro Müziği" ödülünü aldı. Acim, kuruluşu 1999 Ağustos ayında resmi olarak gerçekleşen "Müzik Eseri Sahipleri Grubu" (MSG) meslek birliğinin kuruluşundan beri üyesidir.

22 Nisan 1961 yılında İstanbul’da doğan Server ACİM, Harbiye İlkokulu ve Şişli Ortaokulu’nda aldığı temel eğitimin ardından 1978 yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın önce Kontrbas alanında ve 1980 yılında da Komposizyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı’nda almaya başladığı eğitimi 1990 yılında tamamladıktan sonra, aynı okulda Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik eğitimini tamamlamıştır.

Bu süreçte, Kompozisyon eğitimini on yıl boyunca Prof. İlhan USMANBAŞ’tan alan besteci, Lisansüstü eğitiminde ise Prof. Cengiz TANÇ’ın öğrencisi olmuştur.

1993 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı olan “Macbeth” oyunu için bestelemiş olduğu müziklerle “Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri” bünyesinde “Yılın En İyi Tiyatro Müziği” ödülünü kazanmıştır.

1996 yılında ilk kez düzenlenen Eczacıbaşı Birinci Beste Yarışması’nda “Senfoni” başlıklı eseriyle "Üçüncülük Ödülü” kazanmıştır. Bu eser aynı yıl Prof. Erol ERDİNÇ yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilmiştir.

Beste çalışmalarına oyun müzikleri, televizyon müzikleri, oda müziği eserleri, orkestra eserleri üreterek devam etmekte olan besteci, akademik kariyerini sırasıyla mezun olduğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi ve Malatya İnönü Üniversitesi’ndeki farklı müzik bölümlerinde çalışarak sürdürmüştür. Besteci 2012 yılından beri Malatya İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Profesör ünvanıyla çalışmakta olup aynı zamanda Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü görevini sürdürmekteydi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Av. Selahattin Sarıoğlu (4 yıl önce)
    Üniversite'deki Suna Kan konserinde yan yana oturmuştuk. Suna Kan'ın alnında adeta parlayan ışığa bakıp hocama, 'Sanatın ışığı alnına vurmuş' dediğimi ve onun 'Evet,evet gerçekten' dediğimi hatırlıyorum. Çok mütevazi insandı. Mekanı Cennet olsun. Acısı kendiyle gitsin. Eserlerinde yaşayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğrenci (4 yıl önce)
    Çok kıymetli bir sanatçıyı kaybettik. Güleryüzüyle, nezaketiyle, alçakgönüllülüğü ile ve değerli besteleriyle hatırlayacağız. Mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla