SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Kızılay: "Hedef Araştırma Üniversitesi"

0
Güncellendi - 2021-04-07 01:27:09
Prof.Dr. Kızılay:
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi’nin kuruluşunun 46’ncı yıl dönümünü, İnönü Üniversitesi sosyal medyasında yayımlanan bir konuşma ile kutladı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “İnönü Üniversitesi’ni araştırma üniversitesi haline getirmek temel hedefimiz” dedi. Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi için de, “3 bini aşan karaciğer nakli ile Avrupa’nın açık ara bir numarasıdır” ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesinin 3 Nisan 1975 yılında kurulduğunu hatırlatan Rektör Kızılay, Üniversitenin Malatya için öneminden söz etti ve İnönü Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne emeği geçen herkese teşekkür etti.

İnönü Üniversitesi’nin, “Yeşil Kampüs” sıralamasında 340’ıncı sıraya yükselerek önemli bir başarı elde ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Bugün itibariyle üniversitemizde 6200 akademik ve idari personel ile idari bakımdan da çok güçlü ve kurumsal bir yapıya sahip. Üniversitemiz eğitim kapasitesi açısından 14 fakülte, 6 enstitü, 2 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu ile eğitime devam etmektedir ” ifadelerine yer verdi.

Kızılay, “Üniversitemizi bir araştırma üniversitesi haline getirmek, öğrenci kapasitemizin yüzde 20’nin üzerine çıkarmak, lisansüstü bir düzeye çıkarmak temel hedefimiz” diyerek, Turgut Özal Tıp Merkezinin, Tıp Fakültesinin ve sağlık birimlerinin Türkiye için önemli merkezler olduğunun altını çizdi.

“3 bini aşan karaciğer nakli ile Avrupa’nın açık ara bir numarasıdır”

Turgut Özal Tıp Merkezinin, Karaciğer Nakli Hastanesi ve Onkoloji Hastanesiyle ülkeye değer kattığını ifade eden Kızılay, “Karaciğer nakli alanında dünyanın en önemli merkezidir ve hâlihazırda 3 bini aşan karaciğer nakli ile Avrupa’nın açık ara bir numarasıdır. Dünyada da sayı bakımında ikinci sıradadır ama kapasite ve organizasyon kabiliyeti bakımından birinci sıraya ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi’nin kurduğu Malatya Teknokent’in, AR-GE, inovasyon, teknoloji üretimi, patent alımı ve bilimsel çalışmaları üretime dönüştürme gibi konularda önemli bir işleve sahip olduğuna dikkat çeken Kızılay, bilim, kültür, sanat ve sporda Malatya’ya katkı sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Muhammed (2 yıl önce)
    Üniversitenin kütüphanesi saat 17:00 a kadar açık ayrıca içeride ders çalışmamıza izin verilmiyor pandemi bahane ediliyor çalışanlar tarafından, hiç de sağlıklı olmayan bir yerde 100 kişi en az fiziksel mesafe olmadan ders çalışıyoruz , şimdide araştırma üniversitesi olacağını iddia et , gülerler insana sayın rektör ?
    0
    0
    Yanıtla