SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Profesyonel Hakemlik Şuanda Fiilen Bitmiştir"

0
Güncellendi - 2019-10-02 13:13:49
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eskişehir Bölgesi'nin Malatyalı hakemi Suat Arslanboğa'nın Profesyonel Hakem Sözleşmesi'ni feshetti. Eski bir hakem olan TRT Spor yorumcusu Bünyamin Gezer, Arslanboğa'nın Profesyonel Hakem Sözleşmesi'nin feshiyle ilgili, "Türkiye'de, profesyonel hakemlik şuanda fiilen bitmiştir. Onu gözlemiyor, hissediyorum. Eski bir hakem olarak son derece üzgünüm. Eğer böyle aniden sezon bitmeden bir sözleşmeyi bitiriyorsanız, bunun altını doldurmalısınız" yorumunu yaptı.

Son olarak Süper Lig'in 5. haftasında oynanan Beşiktaş - Başakşehir maçını yöneten Arslanboğa'nın Türkiye Futbol Federasyonu ile imzalamış olduğu Profesyonel Hakem Sözleşmesi'nin feshedilmesinin yankıları sürüyor.

Arslanboğa'nın Profesyonel Hakem Sözleşmesi'nin feshedilmesinin ardından sosyal medyada herkes görüşünü ifade ediyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Beşiktaşlı oyuncu Ljajic'in hareketi sonrası kırmızı kartına başvurmaması nedeniyle Merkez Hakem Kurulu'nun önerisiyle Arslanboğa'nın Profesyonel Hakem Sözleşmesi'ni feshettiği iddia edilirken, TFF'nin açıklamasında gerekçenin yer almadığı dikkatlerden kaçmadı.

TRT Spor yorumcusu Bünyamin Gezer, Suat Arslanboğa'nın Profesyonel Hakem Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle ilgili TRT Spor'da, "Şok oldum. Türkiye'de, profesyonel hakemlik şuanda fiilen bitmiştir. Onu gözlemiyor, hissediyorum. Eski bir hakem olarak son derece üzgünüm. Eğer böyle aniden sezon bitmeden bir sözleşmeyi bitiriyorsanız, bunun altını doldurmalısınız. Eğer bunun altını dolduracak (maç satma gibi) çok ağır bir ithamın olması lazım. Eğer böyle bir itham varsa Türkiye Futbol Federasyonu'ndan şunu bekliyorum; savcılığa Suat Arslanboğa hakkında suç duyurusunda bulunmaları lazım. Eğer Zekeriya Alp, MHK'dan habersiz TFF Yönetim Kurulu böyle bir karar almışsa Zekeriya Alp'in şu an itibariyle derhal istifası gerekir. Çünkü güven kalmamıştır" yorumunda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Riva'da yaptığı toplantıda almış olduğu kararda, Malatyalı Üst Klasman Hakemi Suat Arslanboğa'nın Türkiye Futbol Federasyonu ile imzalamış olduğu Profesyonel Hakem Sözleşmesi'ni feshetmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Merkez Hakem Kurulu'nun önerisi ile Üst Klasman Hakemi Suat Arslanboğa'nın Türkiye Futbol Federasyonu ile imzalamış olduğu 01.08.2019 başlangıç ve 31.05.2020 bitiş tarihli Profesyonel Hakem Sözleşmesi dün feshedildi" ifadelerine yer verilmişti.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Fuat Kutsal (4 yıl önce)
    Geçen sezon bile bile GS yı şampiyon yapmak uğruna BJK_GS ve RİZE_GS maçlarını katleden iki hakeme sadece Klasman Düşürme cezası verildi ancak Aslanboğa basit bir hakem hatası yapıp ihraç edildi.BJK _Başakşehir maçında VAR yokmuydu.Var hakemleri Aslanboğayı uyaramazmıydı.Hatadan dönülemezmiydi.Kurban Malatyadan seçildi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kral Çıplak (4 yıl önce)
    Üç büyüklerın yıllardır maçlar oynanmadan önce istemedikleri,isimlerini kamuoyunda paylaştıkları hakemlerle ilgili zerre kadar işlem yapmayan,federasyon taraflı davranarak,güvenrliğini tamamen kaybetmiştir.Bu olay türk futbol tarihine unutulmuyacak kara bir leke olarak geçmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat Kutsal (4 yıl önce)
    Bjk Başakşehir Maçında Lajiçin hareketinin kırmızı kart ile cezalandırılması konusu bir hakem hatasıdır.VAR tarafından uyarılıp incelenmesi gerekir.Geçen sezon Bjk Gs ve Rize Gs maçlarının hakemlerine kasti hataları için klasman düşürüldü Sayın Aslanboğanın kariyeri bitirildi yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat Kutsal (4 yıl önce)
    Var ne işe yarıyor.Aslanboğa VAR odasından uyarılsaydı Lajiçe Kırmızı kartı gösterirdi.O halde düzeltilebilecek bir hakem hatası önlenmiş olurdu.Geçen sezon BJK GS maçında ve Rize GS maçında kasti hata yapan iki hakeme klasman düşürüldü Aslanboğanın sözleşmesi fesh edildi yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kahraman Kahraman (4 yıl önce)
    Ramazan arkadaşım Buraya yazdıklarının tabi ki ülkemiz şartlarında kıyasla geçerlilik payı olabilir. Ama şunu unutma ki bu hakemimiz her akşam hakemlik için koşan ter döken ve hakkı ile hakem olan bir arkadaşımızdır. Fifa kokartlı hakemler hata yapmış maçları katletmiş ama hiçbirine bu kadar ağır ceza verilmemiştir. Sen sen ol memleketimizin değerlerine sahip çık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (4 yıl önce)
    Sayın gezer eskiden hakemlikmi vardı ki şimdi olsun klasman yükselmeler nasıl oluyor kriterleriniz varmı gözlemciler alt liglerde nasıl puan veriyorlar lütfen konuşun yakın çevresi hakem olmayan kaç kişi klasman çıkıyor bu ülkede tek yetenekli olanlar hakem olacaklar eski hakemlerin yakinlarimi bu meslek babadan oglami geçiyor sayın gezer sayın Toroğlu bir konussanizda gerçekleri öğrensek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    Fiyasko. Suat arslanboğaýı resmen yediler.Yazıklar olsun.Hakem hatalarına eğer böyle göre ceza veriliyor ise,Türkiyede Maç yönetecek hakem kalmaması lazım.Demekki federasyonun gücü sadece S.Arslanboğaya yetti.O zaman bekliyoruz bakalım hata yapan hakemlerin de sözleşmesi feshedilecekmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ CENGİZ (4 yıl önce)
    Bu Fesihin başarısızlıkla ilgisi yok Fenerbaçe Antalya Maçının VAR hakemi idi bakalım Federasyon bu maçla ilgili ne karar verecek maçın tekrarını gerektiren bir kural hatası yoksa neden Suat Arslanboğanın sözleşmesi tek taraflı fes ediliyor eğer bir hatası var ise neden dinlendirilmeden Beşiktaş macına veriliyor başarısız olan MHK başarısızlığına bir kılıf arıyor bu da Suat Arslanboğa kurban seçildi sağduyu sahibi tüm Malatyalılasr buna duyarsız kalmamalı siyasiler bunun takipcisi olmalı bu fesih olayında iyi niyet aramak mümkün değil Hakemde bir insandır hata yapabilir bunun telefisi mümkündür dinlendirisin uyarılarda bulunursunuz ama bir insanın ekmeği, ile oynamak Kul Hakkına giriyor sağ duyu sahibi duyarlı insanları hemşerimiz Suat Arslanboğa nın uğradığı sorgusuz infaza duyarlı olmalarını bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • kelimesi kelimesine katılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Cengiz abi selamlar, Suat Arslanboğa'yı bitiren Adem Ljajic tarafından itilmesi ve buna kırmızı kart gösterememesi oldu. Hakemliğin prestijini ayaklar altına aldırdı. Yani şöyle düşünün; bir şirkette çalışıyorsunuz ve yüz kızartıcı bir hata yaptınız. Ne olursanız olun kovulursunuz.
    0
    0
    Yanıtla