SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Projenin Malatya Ayağındaki İlçe..

0
Güncellendi - 2019-12-16 19:21:32
Projenin Malatya Ayağındaki İlçe..
A- A+ PAYLAŞ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” adlı bir proje başlattı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 12 Aralık Perşembe günü düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları açıklanan “Her Yıl Yeni 100 Bin Sosyal Konut” projesi kapsamında, her yıl 81 ilde toplam 100 bin sosyal konut yapılacağı bildirildi.

Dar gelirli toplumsal kesimlerin ev sahibi olmasını hedeflediği belirtilen projenin ilk uygulamasının yapılacağı 2020 yılında yapılacak sosyal konutların hangi ilçelerde yapılacağı da açıklandı.

Buna göre, TOKİ’nin 16 Aralık 2019 – 15 Ocak 2020 tarihleri arasında talep başvurularını alacağı sosyal konutların Malatya ayağında, konutların Yazıhan ilçesinde yapılacağı açıklandı. TOKİ’nin proje çerçevesinde Yazıhan ilçesinde inşa edeceği sosyal konutların sayısının ise 78 olduğu belirtildi.

Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edileceği ifade edilen konutlar için başvuru bedeli olarak 2+1 daireler için 500 TL, 3+1 daireler için 1000 TL alınacak.

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç, aylık hane halkı gelirinin 5 bin 500 TL'den fazla olmayanların başvurabileceği projede 4 kategori bulunuyor.

Bu kategoriler şöyle:

1. Kategori “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”

2. Kategori “En az %40 Engelli Vatandaşlarımız”

3.Kategori “Emekli Vatandaşlarımız”

4. Kategori “Diğer alıcı adayları”.

Projenin başvuru şartlarına ilişkin detaylar, https://i.toki.gov.tr/100BinKonut/ sitesinden öğrenilenilebilecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Malatya (4 yıl önce)
    Malatya merkeze yapılacak tokiler tam olarak neresine yapılacak adres yazabilirmisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (4 yıl önce)
    822 konut malatyaya yapilacak 247 3+1 575 adet 2+1 yapilacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan abi (4 yıl önce)
    Haberleri takip etmeden jçherkes konuşmuş boş boş.. Malatya da toplam 1000 konut yapılacak bunun 78 taneai yazıhanda olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatyalı (4 yıl önce)
    Harbiden saçmalığa bak yazıhan ne alaka battalgaziye yap taştepeye yap orduzuya yap gayet yakın ve güzel yerler buralar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinem (4 yıl önce)
    Merkezdeki binalar üzerimize yıkılacak tamamen dönüşüm olarak yapsanızda bizde faydalansak ! Merkezde çalışanlar nasıl taşıma kullanıp gidip gelicekler çocuklar nasıl okula gidecek bunlar hiç düşünülmemiş çocuk okula gitmesi için evden 5 te çıkmalı tamamen saçmalık ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazam (4 yıl önce)
    Ben böyle saçma bişi görmedim taştepe merkeze en yakin ve en gelişmemiş bir mahalle boyle mahalleleri neden degerlendirmiyorlar? Mahalle merkeze 5 dk mesafede yuksek ve gayet guzel binalar inşaa edilebilir. Fahri kayahanda oturuyorum merkeze cok uzak muhendisim belediyenin yatırımlarina anlam veremiyorum. Tastepenin en yukseuk yerin binalar insaa edilse malatyanin en gozde yeri olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    Bir yer de 78 diyor başka bir site de Malatya da 1000 konut diyor anlamadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (4 yıl önce)
    Bu konutların malatya merkeze yakın bir yerde yapılması daha uygun değilmi özel sektörde çalışan vatandaşlar nasıl gidip gelecek işlerine bence yanlış birşey
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz Çelik (4 yıl önce)
    Bu Projenin YAZIHAN ilçesine isabet etmesi çok memnun edicidir Bu Projelerin devamı için Belediye Başkanı Sn @Nevzat Öztürk'e Teşekkür ederım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Neyse artık millette yazıhana tasinir
    0
    0
    Yanıtla
  • Oto (4 yıl önce)
    Çok büyük başarı Yazihanda 78 konut Dünyada ilk ben çocukken anahtar salliyorlardi tv de herkese 1 ev 1 araba siyasetcilerin hepsi aynı
    0
    0
    Yanıtla
  • Payitaht (4 yıl önce)
    Şöyle bir hesap yapalım şimdiye kadar mültecilere 45 ile 60 milyar $ para harcandı bu parayla hiç bir ödeme yapmadan 2 100 000 adet ev yapıla bilinecek bir hesap çıkıyor enteresan bir durum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Payitaht (4 yıl önce)
    Nasıl yani 100 000 adet konut yapılacak malatya da sadece 78 konut Yazıhan da yapılacak TEBRİKLER.
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (4 yıl önce)
    100 binde 78 pay alabilmişiz.
    0
    0
    Yanıtla