SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Putin ve Aliyev, Türk- Rus Ortak Merkezi'ni Görüştü

A- A+ PAYLAŞ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Putin’in, Ağdam'da bugün açılan Türk-Rus Ortak Merkezi'nin çalışmaya başlamasını memnuniyetle karşıladığını Aliyev’e ilettiği bildirildi.

Türkiye ve Rusya arasında imzalanan mutabakat kapsamında Dağlık Karabağ’daki Türk-Rus Ortak Merkezi bugün açıldı. Türk-Rus Ortak Gözetim Merkezi’nin törenle açılmasının ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin Sarayı’ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, görüşmede Putin’in, sağlanan ateşkes ile çatışma bölgesindeki tüm askeri faaliyetlerin izlenmesi için açılan Türk-Rus Ortak Merkezi'nin çalışmaya başlamasını memnuniyetle karşıladığını Aliyev’e ilettiği bildirildi. Açıklamada ayrıca, liderlerin Dağlık Karabağ’da kurulan merkezin bölgede barış ve istikrara katkı sağlayacağı konusunda hemfikir olduğu vurgulandı.

ERDOĞAN'LA ALİYEV GÖRÜŞMESİ

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Aliyev, Ağdam'da Türk-Rus Ortak Merkezi'nin açılışı dolayısıyla Erdoğan’ı tebrik ettiği ifade edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Görüşmede, Aliyev'in Erdoğan'ı Ağdam'da kurulan Türk-Rus Ortak Gözetim Merkezi’nin açılması dolayısıyla tebrik ettiği ifade edildi. Türk-Rus Ortak Gözetim Merkezi’nin bölgede uzun vadeli barış ve güvenliği sağlamaya hizmet edeceğinden emin olunduğunun vurgulandığı ve 10 Kasım'da imzalanan maddelerin yerine getirilmesinden duyulan memnuniyetin dile getirildiği belirtildi.

Azerbaycan-Türkiye dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin her alanda başarıyla gelişmeye devam edeceği, işgalden kurtarılan bölgelerin imar çalışmalarında Türk şirketlerinin aktif katılımından memnuniyet duyulduğu da aktarıldı. Açıklamada ayrıca, iki liderin salgınla mücadelede karşılıklı desteğin önemini vurguladığı ifade edildi.

TÜRK ASKERİ AZERBAYCAN'DA

Azerbaycan’ın Ağdam kentinde kurulumu tamamlanan Türk-Rus Ortak Gözetim Merkezi'nde görev alacak Türk askerleri Azerbaycan’a geldi.

Dağlık Karabağ’da Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında geçtiğimiz Kasım ayı başında varılan ateşkes anlaşmasının ardından 11 Kasım'da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rus mevkidaşı Sergey Şoygu arasında Türk-Rus Ortak Merkezi’ne ilişkin mutabakat zaptı imzalamıştı. Anlaşmanın imzalanmasından beri Türk ve Rus heyetleri merkezin kurulumu için ortak çalışma yürütüyordu. Kurulum çalışmalarının tamamlandığı ve Türk ve Rus askerlerinin görev yapacağı ortak merkez, bugünden itibaren faaliyete başlayacak. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yayılan açıklamada, merkezde görev yapacak Türk askerlerinin Azerbaycan’a geldiği duyuruldu.

Türk ve Rus Ortak Gözetim Merkezi’nde Türkiye tarafından 1 general ve 38 askeri personel görev yapacak.

Moskova, Bakü- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız