SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Pütürge ve Doğanyol'a Hizmet Edecek"

0
Güncellendi - 2021-06-14 02:31:19
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Güran, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından Pütürge ve Doğanyol ilçeleri tarafından kullanılacak olan çöp aktarma istasyonunda incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, “Yapmış olduğumuz bu çalışma ile çevreye verilen zararların ve görüntü kirliliğinin de önüne geçmiş oluyoruz” dedi.

Çöplerin aktarma istasyonunda toplanarak düzenli depolama alanına taşındığını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şaban Aşıcı, "Pütürge ve Doğanyol ilçelerimizde toplanan çöpler ile evsel katı atıkları vahşi depolama alanlarına dökülüyor ve buralarda bertaraf ediliyordu. Bu alanlarda zaman zaman yangınların çıkmasına ve görüntü kirliliğine neden oluyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda başlatmış olduğumuz çalışmalar neticesinde ilçelerimize aktarma istasyonları kurma çalışmalarımızı burada tamamladık. Aktarma istasyonuna gelen atıklar Büyükşehir Belediyemize ait olan Çöp Döküm Sahasına naklediliyor ve orada gerekli ayrıştırma işlemleri yapılmakta. Ayrıştırma işlemlerinin ardından kalan atıklar Kapıkaya bölgesindeki atık sahasına nakledilmektedir” dedi.

Pütürge ilçe Belediye Başkanı Mikail Sülük, Pütürge ilçemizde daha önce çöplerimiz vahşi depolama şeklinde depolanıyordu. Bu şekilde hem çevreye zarar veriliyor hemde çevre kirliliğine neden oluyordu. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüşerek burada bir çöp aktarma istasyonu kurulması yönünde talebimiz oldu Sayın Başkanımız bu talebimizi olumlu karşıladı. Dört ay gibi kısa bir süre içerisinde bu tesis kuruldu. Pütürge ve Doğanyol ilçelerimize hizmet edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çevreye duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gürkan, "Büyükşehir Belediyesi olarak Çevreye duyarlı Belediyecilik anlayışı içerisinde özellikle bütün ilçelerimize arıtma tesisleri yaparken diğer taraftan da Katı Atık Aktarma İstasyonlarının ilçelerimize yapılması noktasında da arkadaşlarımıza gerekli talimatları vermiştik. Bu bölgemize hizmet verecek olan katı atık aktarma istasyonumuz hizmete girmiş durumdadır. İlçe Belediyelerimizin bu alana getirdiği çöpler burada biriktirilerek belirli periyotlarla merkezdeki düzenli depolama alanına naklediliyor. Doğanyol ilçemizden günlük 3 ton, Pütürge ilçemizde ise günlük 5 ton olmak üzere toplam 8 ton evsel katı atık tesisimize gelmekte ve burada toplanan katı atıklar Belediyemize ait düzenli depolama alanına götürülerek gerekli ayrıştırmalar yapılmakta. Hem çevreye duyarlı olma noktasında enerji üretimi için kullanılacak olan atıklar ayrıştırılıyor geriye kalan atıklar ise Kapıkaya bölgesindeki düzenli depolama alanına götürülüyor. Yapmış olduğumuz bu çalışma ile çevreye verilen zararların ve görüntü kirliliğinin de önüne geçmiş oluyoruz. Bu tesisimizin her iki ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız