SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'de Büyükçay Barajı Toplantısı

0
Güncellendi - 2021-04-30 02:51:41
Pütürge'de Büyükçay Barajı Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Pütürge ilçesine yapılacak Büyükçay Barajı ile ilgili toplantı düzenlendi.

DSİ 9. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, DSİ Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yer alan ve 25 Mart'ta ihalesi yapılan Büyükçay Barajı, Pütürge ilçesine bağlı Tepehan Mahallesi'nin 6 kilometre güneydoğusunda Çat Tepesi ile Küçük Tepe'nin sırtları arasında projelendirildi.

Temelden 87,5 metre yüksekliğinde ve 100 milyon 771 bin metreküp depolama hacmine sahip barajla 9 bin 799 hektar alanının cazibeli borulu sulama şebekesiyle sulanması, yılda 42 bin 281 gigavat saat enerji üretilmesi ve yılda yaklaşık 100 milyon lira ekonomik fayda sağlanması planlanıyor.

Pütürge Kaymakamlığında, baraj göl alanından etkilenen yerleşim yerleri arasında Pütürge ilçesine bağlı Uzuntaş Mahallesi ile Yeşildere yerleşkesinin durumunu değerlendirmek, talep ve beklentilerini görüşmek amacıyla toplantı yapıldı.

Toplantıya Pütürge Kaymakamı Batuhan Taşkın, DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündür, DSİ Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürü Sadullah Seven ve heyetleri, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile muhtarlar katıldı.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mlx (2 yıl önce)
    Milletin gazını almaya başlamışlar.köylerden gençlerde işe alınacak denildiyse bu iş tamam.hemen inşaata başlanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA PLATFORMU. (2 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen üstat atı alan üsküdarı geçmiş bunlar toplantı derdinde...
    0
    0
    Yanıtla