SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Peş Peşe Depremler Endişe Yarattı

0
Güncellendi - 2021-05-22 00:34:42
Peş Peşe Depremler Endişe Yarattı
A- A+ PAYLAŞ

EN BÜYÜĞÜNÜ AFAD 4,3 OLARAK AÇIKLARKEN, KANDİLLİ '4' DEDİ.. Cuma günü akşam 18.51'den itibaren meydana gelen,  il merkezinde de hissedilen depremler endişe ve heyecan yarattı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü kayıtlarına göre; 2,5 büyüklüğündeki ilk deprem 18.51‘de Pütürge-Karşıyaka’da ve yer yüzeyinin 11 km altında, 1,9 büyüklüğündeki ikinci deprem saat 18.52‘de Pütürge- Balpınarı’nda ve yer yüzeyinin 9,2 km altında, 2,6 büyüklüğündeki üçüncü deprem saat 19.01‘de Pütürge-Balpınarı’nnda ve yer yüzeyinin 15,8 km altında, 4 büyüklüğündeki dördüncü deprem saat 19.06‘da Pütürge- Kökpınar’da ve yer yüzeyinin 5 km. altında, 3,1 büyüklüğündeki beşinci deprem saat 19.13‘te Kale- Sarıot’ta ve yer yüzeyinin 4,5 km altında, 1,8 büyüklüğündeki altıncı deprem saat 19.57'de Pütürge-Kamıştaş'ta ve yer yüzeyinin 4,2 km. altında, 1,9 büyüklüğündeki yedinci deprem saat 20.28'de Pütürge- Kamıştaş'ta ve yer yüzeyinin 17,8 km. altında, 1,8 büyüklüğündeki sekizinci deprem saat 22.42'de Pütürge- Karşıyaka'da ve yer yüzeyinin 5,3 km. altındaki tabakada meydana geldi. .

AFAD ise 19.06'daki depremin büyüklüğünü 4,3 olarak açıklarken, yerini de Battalgazi ilçesi sınırları olarak duyurdu.

Vali Aydın Baruş, sosyal medya hesabından "Saat 19.06’da Battalgazi İlçemiz kırsalında meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremde herhangi bir olumsuz durum bildirilmemiştir. Geçmiş olsun Malatya." açıklamasını yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da tüm hemşerilerine geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirterek, "Rabbim beterinden korusun." açıklamasını yaptı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Rabbim bizleri her türlü afetlerden muhafaza buyursun." temennisini paylaştı.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Epoksici (2 yıl önce)
    Depremin bilinmesi günümüz teknolojisi ile mümkün değildir, felaket tellalığı yapanları şiddetle kınıyorum insanları endişelendirmekten vazgeçin artık. Allah memleketimizi afetlerden muhafaza etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun BİNGÖL (2 yıl önce)
    Ben bi şey hissetmedim
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Sayın Naci Görürde bir sitede erkenek tarafına dikkat çekmiş, sayın valimde olumsuz durum yok demiş. Iyi bari çok rahatladık. El insaf,merhamet, siyasi filan boyutunu geçtim bu insanların başına illa biseymi gelsin tedbir alınması için. Betonumuz yeterince varmı diyorsunuz. Allahım sen bu güzel insanlarımıza afet verme.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (2 yıl önce)
    Çelikhan erkenek daha riskli hale geldi yerel yönetimler uyumasın 7.2 şiddetine dek deprem bekleniyor çelikhan erkenek gölbaşı türkoğlu fayında
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş sen hayırdır? Devamlı bu yorumu yapıyorsun da şayet deprem bilimci isen git CNN de falan yorum yap yok değilsen milleti ne diye bilmediğin bir konuda paniğe sevk ediyorsun ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (2 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Bilmediğim konu değil 7 8 yıldır daf üzerine çalışıyoruz stres çelikhan erkenek bölgesine kaydı o bölgede deprem olduğu takdir sırada gölbaşı türkoğlu segmenti ve pazarcık iskenderun segmenti var ALLAH akıl vermiş o aklı kullan
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyayı bitti tamam.adıyaman kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa BULUT (2 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Adıyaman lı diyor ki, biz bu hususta eğitim almış çalışmalar yapıyoruz. Ancak bazı hemşehrilerimiz, ya anlamıyorlar ya ön yargıları kendilerini komik duruma düşürdüklerinin farkında değiller veya cehaletin bir atımlık cesaretini kullanıyorlar. Bu eleştirim sadece Malatya rumuzlu hemşerime değil tabi. Bu eleştirim, MLX rumuzlu ve aynı düşüncede olan hemşehrilerimedir. Geçmiş olsun Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Naci Görür'den alıntılayıp burada aklınca yorumlar yapıyor. He he deyin geçin.
    0
    0
    Yanıtla