SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rabbim Bir Daha Bu Kara Günleri Göstermesin"

0
Güncellendi - 2020-07-16 10:06:38
A- A+ PAYLAŞ

O AKADEMİSYEN İÜ'NÜN 15 TEMMUZ KONUŞMACISI OLDU!. Vali Aydın Baruş, 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümü nedeniyle İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen “Demokrasi Zaferi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konferansı ve sergisine katıldı. Üniversitedeki konferansta konuşmacı olarak, geçtiğimiz haftalarda bir youtube kanalında, Koronavirüs Salgını döneminde sağlıkçıların yükselen değer olmasının “kötü bir şey” olduğunu, “Sağlıkçıların yükselen bir değer haline gelmesi söz konusu. Bu, iyi bir şey mi kötü bir şey mi? Valla, değer çok fazla artarsa kötü bir şey”  sözleriyle dile getiren ve tepki toplayan, doçentlikten profesörlüğe de yükseldiği anlaşılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Gökhan Tuncel'in konuşmacı olarak seçilmesi dikkat çekti.

İnönü Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Demokrasi Zaferi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu panele Vali Aydın Baruş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, 7. Ana Jet Üs Komutanı Albay Hasan Hüseyin Kanbur, STK Temsilcileri, Akademisyenler, şehit ve gazi yakınlarıyla öğrenciler katıldı.

İnönü Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Gökhan Tuncel’in konuşmacı olarak katılımcılara sunumlarını gerçekleştirdiği konferansın ardından Prof. Dr. Gökhan Tuncel, Vali Aydın Baruş’a kendi yazdığı kitabından hediye etti. Ayrıca Vali Baruş ve beraberindekiler Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezindeki Malatya’daki 15 Temmuz sürecini yansıtan fotoğraflar ve yerel basına çıkan haberler sergisini gezdiler.

Tıpçı rektörün görev yaptığı üniversitede o isim konuşmacı!

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer’in uzun süre başkanlığını yaptığı BİLSAM (Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi)’ın Youtube kanalında, geçtiğimiz haftalarda, “Salgın Sonrası Siyasal Beklentiler” başlıklı bir konuşması yayınlanan Gökhan Tuncel'in, sağlıkçıların yükselen değer olmasının “kötü bir şey” olduğunu söylemesi ve oluşan tepkilere rağmen, Tıp kökenli olan bir rektörün görev yaptığı İnönü Üniversitesi'nin konuşmacı tercihi ilginç bulundu.

İnönü Üniversitesi'nin Kulak Burun Boğaz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Tuncel'in geçtiğimiz günlerde basın aracılığıyla kamuoyuna yansıyan bu konuşmasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Tuncel'in açıklamalarına, "Bu sözler kabul edilemez" diye tepki gösteren Dr. Erol Karabulut'un yeniden seçildiği Malatya Tabip Odası'nın geçtiğimiz Pazar günkü kongresinde, oluşan yeni yönetimde ise, tıpçılara yönelik sözlere tepkisiz kalan Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Onur Kurulu üyesi olarak yeraldı.

Bayrak dağıtımı

Konferansın ardından Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve ESOB Başkanı Şevket Keskin ile birlikte merkez esnafına ve vatandaşlara 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü dolayısıyla bayrak dağıttılar.

Vali Baruş bayrak dağıtımı esnasında yapmış açıklamada; “Yarın 15 Temmuz 2016 da yaşanan hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümü. Demokrasi ve Milli Birlik günü olarak idrak edemiyor Ülkemiz çapında. Biz de Malatya’mızda şehitlerimizin anısını yaşatmak ve çocuklarımızın, yeni nesillerimizin belleğinde 15 Temmuz’un ne kadar önemli olduğunu bağımsızlığımız açısından bir diriliş günü olduğunu hatırlatmak için bayrak dağıtımı yapıyoruz Büyükşehirde Başkanımızla, Esnaf Odası Başkanımızla hem esnafımıza hem vatandaşlarımıza bağımsızlığımızın simgesi olan Türk Bayrağını dağıtıyoruz ki çocuklarımız bu bayrağın ne anlama geldiğini öğrensinler 15 Temmuz’da neler yaşandığını idrak etsinler. Bu münasebetle de 251 kardeşimizi şehit verdik. Onları rahmet ve milletle anıyoruz ve dua ediyoruz onların emanetini layıkıyla yerine getirebilelim diye, onlara layık olalım diye. Gazilerimizi de şükranla anıyoruz. Rabbim bir daha bu kara günleri bize göstermesin. Hakikaten çok büyük bir ihanet teşebbüsüydü. Bu teşebbüsü milletimiz ayağa kalkarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde caddeleri sokakları doldurarak, ateşe göğsünü gererek, tankların altına vücudunu siper ederek sıkıntılı süreci aştılar. Biz şehitlerimizin evlatları olarak, şehitlerimizin kardeşleri olarak vazifemiz bu emanetini layıkıyla sürdürebilmek. Cenabı Allah layıkıyla bu şuuru nasip eder diyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Plazmacı (3 yıl önce)
    sayın kızılay Nobel ve plazma tedavisi. icadından vazgeçti anlaşılan
    0
    0
    Yanıtla
  • 15 Temmuz 2020 (3 yıl önce)
    malatya mebusları neden bir açıklama yapamıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (sadecemtg@gmail.com, IP 167.71.14.155) (3 yıl önce)
    Kudur admin kudur :D Daha seni cok ağlatacaklar EDİTÖR'den: Tam kadro ve güçle hala işbaşındasınız demek!
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet koc (3 yıl önce)
    FETÖ'den yargılanan Adalet Bakanlığı eski müsteşarı Birol Erdem'in Eylül 2016’daki İnönü Üniversitesine yaptığı ziyarette Ahmet Kzılayın rektörlük makamındaki fotoğrafta Gökhan Tuncel'de bulunuyor. Nedense o haber ve fotoğraf aklıma geldi: http://malatyahaber.com/haber/basbakan-basdanismani-rektoru-ziyaret-etti/
    0
    0
    Yanıtla
  • Sukru (3 yıl önce)
    Sayın Tuncel, bu konuşmasını kayınpederine ithafen mi gerçekleştirmiş?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zekeriya (3 yıl önce)
    Hiçkimsenin tahammülü yok artık. İnönü Üniversitesi kaliteli, huzurlu, başarılı günlerini çoookk özledi. Az kaldı inşallah ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Herkes at koşturuyor üniversite de Kızılay istifa
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalnız Malatyalı (3 yıl önce)
    Ahmet kızılay istifa ettirilmeli
    0
    0
    Yanıtla