SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Radyo- Gramofon Müzesine İlgi

0
Güncellendi - 2020-08-28 02:19:09
Radyo- Gramofon Müzesine İlgi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan müzelerden biri olan ve alanında Türkiye’nin en büyük müzesi vasfına sahip Malatya Radyo ve Gramofon Müzesi’ne ziyaretçilerin ilgisi her geçen gün artıyor. Son bir yılda ziyaretçi sayısı 60 bini bulan müzede el yapımı radyo, 2. Dünya Savaşı’ndan kalan mikrofonlar ile tarih kokan gramofonlar bulunuyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Türkiye’nin en büyük Radyo ve Gramofon Müzesi’nin içerisinde 1890’lı yıllardan başlayarak, günümüze kadar süregelen birçok tarihi radyo, gramofon ve mikrofon sergileniyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Müze Sorumlusu Emre İnan, müzenin ziyaretçi sayısının her geçen gün daha da arttığını söyledi.

Radyo Gramofon Müzesine yıllık 50 - 60 bin civarında kişinin ücretsiz olarak ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Müze Sorumlusu Emre İnan, bu yıl pandemi nedeniyle ziyaretçi sayısında bir miktar azalma olduğunu ve ziyaretçilerin kurallara uygun bir şekilde içeri alındıklarını belirterek, “Türkiye'nin en büyük Radyo Gramofon Müzesi olma özelliğine sahiptir. En eskisi 1890’lı yıllara ait radyolardan tutun 1920'li yıllara ait salon tipi plak gramofonlar da müzemizde bulunmaktadır” dedi.

1.Dünya Savaşı’ndan kalma birçok mikrofonun da sergilendiğini söyleyen Müze Sorumlusu Emre İnan, “Müzemiz Malatya mimarisine uygun bir şekilde 2 katlı Kerpiç ev üzerine inşa edilmiştir. İçerisinde siyasal köşemizin yanı sıra 1960 yıllarına ait olan Malatya’mızda ilk yayın yapan radyo cihazlarımızda yer almaktadır. 1920'li yıllara ait olan radyo köşemizde el yapımı radyolarımız da yer almaktadır. Ayrıca bu tarihi radyo, gramofon ve mikrofonları tamir etmek için ‘Fehmi Usta’ isimli bir tamir atölyesine sahibiz” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız