SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rağbet Olsun Diye İmarda Rantı Artırdılar!

0
Güncellendi - 2019-11-28 02:59:37
Rağbet Olsun Diye İmarda Rantı Artırdılar!
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kaldırım Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Toplantıya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  AKP  Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Battalgazi Belediyesi Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Orduzu için öncelikli çalışmalarının İmar olduğunu belirten Başkan Güder, Battalgazi bölgesine rağbetin daha da artması için düşük olan İmar kat sayısını arttırdıklarının altını çizdi.

BAŞKAN GÜDER:”İMAR SORUNUNU NİSAN-MAYIS GİBİ ÇÖZMEK İSTİYORUZ”

Orduzu bölgesindeki imar sorunlarının çözüme kavuşması için canla başla çalıştıklarını vurgulayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,”Geçmiş zamanlarda ilçe başkanı olmamız hasabiyle bu tür toplantıları çok gerçekleştirmiştik. Battalgazi ilçesi için bizim birinci atmamız gereken adım imardır. Bunun içinde arkadaşlarımıza İmar ile ilgili çalışmaları Nisan ayından itibaren başlatın dedik. Arkadaşlarımız Temmuz ayına kadar kendi çalışmalarını bitirdiler. İmar ile ilgili çalışmalarda siz çalışmanızı yaparak Büyükşehir’e teslim edeceksiniz, Büyükşehir’de sizin yapmış olduğunuz bu çalışmaları alarak, yanlışları ve doğruları tartarak bir karara bağlayacak. Daha Sonra bizde, bu konuda yapılan varsa itirazlara bakacağız. Sanırım buda bu hafta içerisinde olacak. İtirazlarda haklılar mı haksızlar mı diye. İnşallah düşündüğümüz gibi giderse İmar sorununu Nisan-Mayıs ayı gibi çözmek ve sonuçlandırmak istiyoruz. Bu sorunları çözdüğümüzde diğer sorunlarda haklı olarak çözüme kavuşmuş olacak. Doğalgaz sorunu da aynı şekilde.  Biz, imar çalışmaların tamamlandığını söylediğimizde doğalgazı buradan götüreceksiniz diyebilmeliyiz. Ancak biz o yolu açamadık şuana kadar. İnşallah birinci amacımız bu yolları açmak.  İmarı çıkaramasak dahi Kaldırımın yolu yarın İmar gelse de burası olacak, gelmese de burası olacak güvencesini belediye olarak Doğalgaz Müdürlüğüne güvence veriyoruz ve sorumluluk alıyoruz. Diyoruz ki; biz yolun yerini değiştirmeyeceğiz. Bu tür kesin olan yerlere 2020’de düşündüğümüz yerlerden olan Orduzu, bir tanesi Şanlıkaya’dır. Burada Kaldırım biraz daha derli toplu, buraya verebilir miyiz? Bunun çalışmalarını yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Su ve Kanalizasyon olarak sorunlar yaşanıyor. Bunun içinde MASKİ ile görüşmelerimizi her zaman yapıyoruz.  Bize söyledikleri, 2020’nin İmarını bize yol verin biz tüm altyapıyı değiştireceğiz. Bunun içerisinde sıkıntılı olan Orduzu, Hanımınçiftliği, Eskimalatya’nın bir kısmı ile Hatunsuyu’da var. Bunların hepsi İmarı bekliyor” dedi.

“TARIM VASFINI YİTİRMİŞ ALANLARI İMARA AÇMAK İÇİN UĞRAŞACAĞIZ”

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Orduzu’daki yer için görüştüklerini de hatırlatan Başkan Güder, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Orduzu ve Hanımınçiftliği eski belediyelerinin orası için önce 500 bin lira para ayırmışlardı. Biz, dün telefonda Bakan yardımcımız ile görüştük. Zaten öncesinde görüşmeler gerçekleştirmiştik, oradaki 500 bin olan parayı 2 milyona çıkardık. Bizim oradaki amacımız, orayı Gençlik Merkezi haline getirmek. Gençlerimizin akşam gidip sohbet edebileceği, ders çalışabileceği ve kitap okuyabileceği bir mekan haline getirmeyi hedefliyoruz. Yine gençlerimiz için 2 tane halı saha projemiz var. Bu projeyi de hayata geçirmek için öncelikle Orduzu’da ve Hanımınçiftliği’nde yer bulabilir miyiz dedik ve arkadaşlarımıza araştırmalarını istedik. Ancak buralardaki İmar sonuçlanmadığı için buralarda yer bulamadık. Bizde bu projemizi farklı bölgelere kaydırdık. Yine de bu bölgeler için faklı çalışmalarımız olacak.

Öte yandan Arslantepe’ye büyük önem veriyoruz. Burayı önemsememiz sebebi de Arslantepe Turizme açılırsa eğer her yıl buraya gelecek olan kişi sayısı git gide yükselecektir. Amacımız yurt dışı ve içinde insanları oraya çekmek. Yerli ve yabancı turistleri oraya çekersek eğer Orduzu daha da canlanır. Birde Orduzu’da dereyi ıslah etme çalışmamız var. Onla alakalı olarak Vali bey ile tekrar görüştüm. Dünyada Toprağın korunması diye bir karar alınıyor. Türkiye’de araziler parçalandığı için topraklar işlenmez duruma geliyor. Orduzu’nun büyük bir bölümü tarım arazisi. Yani korunması gereken tarım arazisi. Tarım İl Müdürü ile de bir görüşme gerçekleştirdik. Olumsuz bir açıklama yapıldı. Ama biz raporlarımızı hazırlayacağız ve Bakanlığa göndereceğiz. Burada sadece Bakanın onayında kalmıyor, birde Cumhurbaşkanımıza gidecek. Arkadaşlarımız bu konuda da çalışıyor. Orada tarım vasfını yitirmiş alanları imara açmak için uğraşacağız” şeklinde konuştu.

“BATTALGAZİ’YE RAĞBET DAHA ARTACAK”

Battalgazi bölgesine rağbetin daha da artması için imar oranını yukarıya çektiklerini ifade eden Başkan Güder, “İmarda Battalgazi bölgemizin dezavantajı şuydu. Yeşilyurt Bölgesi İmarda oran biraz daha yüksekti. Battalgazi’de ise bu oran daha düşüktü. 10 dönüme siz 120 daire sığdırırken, biz burada kat sayıyı artıralım dedik, Battalgazi bölgesine rağbet olsun diye 120 kat olan imar oranını artırarak 150 kata çıkardık. Bu da ciddi bir rakam. Bu karar ile birlikte Battalgazi’ye olan rağbet daha da artacak. Şuan inanın biz, yastığa kafamızı koyduğumuz zaman uyuyamıyoruz. Biz, sizi sizin kadar düşünüyoruz. Biliyoruz ki her kuruşun hesabı bizden sorulacak. Bunun içinde o şekilde hareket etmeye çalışıyoruz.Çevre yolu sorununun biran önce çözüme kavuşması içinde görüşmelerimiz sürekli devam ediyor. Buradaki sıkıntıları çözmek için çaba gayret sarf ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Orduzulu (4 yıl önce)
    Orduzuluyum..ailemle birlikte orduzu da yaşıyorum.. sehrin dibinde tarim arazisi olmaz...adamin arazisininin dibinde 12 katli apartman dikmişler..bu adam nasıl makineli tarim yapsın orada...acin imara olsun bitsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tam tersine ... Tarım arazisinin dibinde şehir olmaz. Yıkın binaları kurtarın tarım arazilerini.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzulu (4 yıl önce)Mr isimli kullanıcı yorumuna
    Bu senin cahiliye donemi düşüncen mi yoksa güncel düşüncen mi? nüfus artıyor kardeşim, millet nasıl ev sahibi olacak...dunyanin hiç bir sehrinde nüfusu artan sehrin konut sayısı sabit tutulmaz...yeni evler yapılması gerekir, yapılanı yıkmak degildir gereken...
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (4 yıl önce)
    Geçmiş yıllarda Battalgazi belediye Haberleri göklerdeydi burda, şimdi ise manşet üslubunuz çok manidar. Cevreyolu altı hizmet alacak diye ödünüz kopuyor ama alacak. Er veya gec alacak. Sizin ve niyetinizin farkındayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Orduzu ve Eskimalatya nın büyük bölümü Cumhurbaşkanımızın başlattığı Büyük Ova Koruma alanı Projesi kapsamına alınmıştır .Buralara imar izni verilmesi akp iktidarda olduğu sürece biraz zor. Belki seçim döneminde yeniden değerlendirilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Melita (4 yıl önce)
    Atanlar tutanlar siz bu adamları seçtiniz gercekci olun biraz
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhteşem (4 yıl önce)
    Halı saha sağlığa zararlıdır...! Belediyenin başkanına bunu biri anlatsın... Hiç mi duymamış beyfendi.? Uzayda mı yaşıyor.? Halı sahada liflerini koparıp hayat boyu sakat kalan gençleri hiç mi duymadı? Spor hayatı biten kaç tane cıvan gibi delikanlı var biri ona anlatsın. BİRAZ DÜNYAYA AÇIL BAŞKAN. Sosyal ol. İyi gelir sana. daha da önemlisi Battalgazi'ye iyi gelir....
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (4 yıl önce)
    Sayın Başkan çok yanlış hareketler bunlar cevreyolu altı hem zemin sağlam değil hemde tarım arazisi ve yeşillik ölmüş olur.Battalgazinin fahri kayahanini çamurlu bulgurlu mahallelerinin olduğu bölgede üniversite ve tıp fakültesi çevresinde rahatlıkla yeni bir alt merkez bir cazibe merkezi oluşturabilirsniz söz konusu yerde kat sinirida bulunmamaktadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı (4 yıl önce)
    Aile olarak büyük bir kısmımız Orduzuda ona göre yorumu okuyun ... Orduzu da miras vs sebeplerde dolayı o yeşil dediğiniz mahalle içinde kalan yerler 5-10 hisseli ve her köşesinde tek kat iki kat müstakil evler var ve onlara imar olmadığı gerekçesiyle doğalgaz verilmiyor yan bina daha önce imar verilen arazide olduğundan doğalgaz kullanırken sen alamıyor kullanamıyorsun bu sorun ancak imar verilerek çözülebiliyor yani eşit yaşama hakkı düşünülürse sorun yok verilen imar ise 3 kata kadar sadece daha fazla kata müsade edilmiyor .. Aslantepe ve 500 metre çevresi sit alanı olma nedeniyle sadece 2 kata kadar imara açılmakta.. Bir başka neden Siz ortalarınız olmadığı tek tapulu imarlı arazinizi istediğiniz gibi tasarruf ederken (al-sat-kullan) ordaki pay sahibi istediği gibi tasarruf edemiyor.. Bir başkası Düşün kırk yıl emek verip bir gecekondu yapan emekçi gelen bir yol vs durumunda ev kendi payının üstünde değilde kayan sınırlar yüzünden bir başkasının payında veya yola kurban gidiyor.. Bunlar sadece aklıma gelenler yapılanları destekliyorum geç kalınmış birşey sadece... tabiki yeşili koruyalım tabiki orduzunun o güzel atmosferini beton yığınlarına kurban vermeyelim ama insanlarıda aynı sokakta birine 1, sınıf muamelesi yapıp bir diğerine 2. sınıf muamelesi yapmayalım..( bu arada Malatya Büyükşehrin 2. sınıfı olduğumuz gerçeği BATTALGAZİ olarak yeterince açıktır)
    0
    0
    Yanıtla
  • Yakup Arkın (4 yıl önce)
    Sevgili Malatya Haber sitenizde günlük Malatya ile ilgili haberleri takip ediyorum. fakat her nedense Battalgazi Belediye Başkanını ile ilgili yaptığınız bütün haberlerde kasıtlı bir eleştirme yaptığı her olumlu şeyi olumsuz habermiş yapmanızı size yakıştıramıyorum. Biraz habercilik etik ahlak kurallarına lütfen riayet edin,şayet bu tavır size yakışmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Bunlar hep koltuk sevdalısı para makam sevdalısı başka da bir işe yaramiyorlar halkın sorununu cozmuyorlar durmak yok yola devam
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)
    İnşallah Malatya da gölgesinde dinleneceginiz tek bir ağaç, su çeceğiniz bir damla su kalmaz.Malatya halkına müstehak çünkü , herşeyi rant para görmekten başka birsey bilmeyen akp hükümeti.Malatyaspor maçı sonrası yorum yazacak yer bırakmayanlar bu şehrin hafızasını çalanlara, doğayı katledenlere kör sağır.Yaziklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Adamların işi gücü rant. Şehrin yaşam kalitesi ne olacak, bunu düşünen yok. Battalgazi bölgesindeki Beydağları bomboş duruyor. Götürün rantı orada yapın. Yapmazlar. Bu adamların bir tane şehrin geleceği ile ilgili MEGA PROJESİNİ DUYAN VE GÖREN VAR MI? BU ZATIN SEÇİMDE BİR TANE AÇIKLADIĞI BÜYÜK PROJESİ VAR MI? Tayyip beyi seviyoruz diye kuzu kuzu oy verdik. Adamların vizyonuna bakmadık, projelerini açıklamadılar ki görelim, tartışalım, ama yine de gidip kuzu kuzu oy verdik. 5 yıl sonra nasıl olsa bu makamlara bir daha gelemeyeceğiz diyorlar ve ne kapsak kardır mantığı ile hareket ediyorlar. ALLAH'TAN KORKUN. SİZLERİ KUL HAKKI YEMEMEYE DAVET EDİYORUM. ŞEHRİN YAŞANILMAZ HALE GETİRİLMESİ KUL HAKKIDIR. AHİRETTE HESABI ÇOK AĞIR OLUR
    0
    0
    Yanıtla
  • mert (4 yıl önce)
    bir yere rağbet olmasını istiyorsanız naçizane tavsiyem oradaki eğitim seviyesini en üst seviyeye çıkarın. okullarınızı yenileyin, oradaki okul öncesinden tutunda liseye kadar olan süreçte büyük destekler verin, çocukları ve aileleri mutlu edecek alanlar tasarlayın kendiliğinden cazibe merkezi olacaktır. saygılarımı sunarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Cevreyolu altinda zemin saglam degil kat sayisinin arttirılmasi olası depremde felaketle sonuçlanabilir....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (4 yıl önce)
    Orduzu ferah güzel yer yazları serin arslantepe dedigimiz yer merkeze arabayla 5 dk daha güzel olur insallah da tabi kaldirim uzak ona bir sey diyemem
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara Kalem (4 yıl önce)
    Elde avuçta yeşil alan o bölge kalmıştı.Kenti betonlaştırmak için verilen bu mücadele gelecek nesiller tarafından asla affedilmeyecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (4 yıl önce)
    Anlaşılan orduzunun o yeşil yapısı tecde,karakavak,bostanbaşı misali yok olacak.eee hadi gözümüz aydın.ondan sonrada vay efendim yok iklim değişti yok kuraklık oldu demeye hakkımız yok.kaybedilen yerler zaten elden gitmiş ver hanımın çiftliği,melekbaba,taştepe,çöşnüğe imar artırımını.5 kat değilde 10 kat yapılsın. Kentsel dönüşüm girsin yeni yüksek binalar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Orduzu gibi dağınık yeșil boș bir alanı imara açıp kat sayısınī arttıran Battalgazi Belediyesi 100 yıllık taștepe șehit fevzi hidayet mahallesi için de bir șey düșünüyor mu?nerde devasa boș bir arazi var oralara imar kat sayısı arttırıyor Oysa ki Malatya nin kronik imar sorunu olan cevreyolu altinda melekbaba tastepe sehit fevzi hidayet kiltepe mahalleri oldugu gibi duruyor!!ne zamana kadar duracaksınız!!zaten problemli bu mahalleler göçmenlerle birlikte içinden çıkılmaz bir hal aldı..
    0
    0
    Yanıtla