SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rahmet Güzel Bir Şekilde Yağıyor"

0
Güncellendi - 2022-01-24 14:18:23
A- A+ PAYLAŞ

"BÜTÜN PERSONELİMİZ SAHADA.. VATANDAŞLARIMIZDA BAZEN TEZ CANLILIK OLUYOR".. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, karla mücadele çalışmalarının takip edildiği, gelen çağrıların alındığı AYKOME Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün kar yağışının yoğun olarak yaşanacağını belirtmesi ile birlikte hazırlıklarını artıran ve etkin bir şekilde çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Malatya Merkez ve 11 ilçede kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Karla mücadele çalışmaları hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yıllardan beri özlediğimiz ve beklediğimiz kar, yağmaya devam ediyor. Malatya’ya geçtiğimiz hafta Salı günü başlayan ve 36 saat aralıksız bir şekilde rahmet yağdı. Kar senesinin var senesi olduğunu biliyoruz. Bu arada vatandaşlarımızın mutazzarır olacağını da biliyoruz. Kar yağışı bugün itibariyle de yoğun bir şekilde devam ediyor ve 28 Ocak Cuma gününe kadar aralıklı bir şekilde kar yağışının devam edeceği Meteoroloji tarafından da ifade ediliyor. Hemşerilerimize şunu ifade etmek istiyorum; bütün personellerimiz Fen İşleri Daire Başkanlığımız, MASKİ personellerimiz, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığımız olsun ilgili diğer birimlerimiz sahadalar. Şu anda 500’ün üzerinde aracımız sahadadır. 1.500’ün üzerinde arkadaşlarımızda sahada yol açma noktasında büyük gayret göstermektedirler. Ben özellikle personellerimizin bu süreç içerisinde göstermiş olduğu fedakârlığı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Gece gündüz demeden -16 derecede Malatya’nın sokaklarında karları temizleme noktasında büyük gayret gösterdiler” dedi.

İnşallah bu sene karla beraber çiftçilerimizin de vatandaşlarımızın da gerek içmesuyu, gerek kullanma suyu, gerekse sulama suyunun bol olacağını temenni ettiklerini belirten Başkan Gürkan, “Bu da çiftçinin ve vatandaşın yüzünün gülmesi demektir. Bu anlamda Cenabı Allah’a sonsuz şükürlerimizi ifade etmek istiyorum. Bizim vatandaşlarımızda bazen tez canlılık oluyor. Kar yağmadan belediye nerede gibi bir anlayış. Maşallah kar yağışı oluyor. Kar yağışının zevkini ve tadını çıkarın. Özellikle vatandaşlarımız zorunlu kalmadıkça sokağa çıkmama, araçlarıyla seyahat etmeme ve toplu taşımaları kullanmaları noktasında azami titizliği göstersinler. Vatandaşlarımız kendi özel araçlarıyla çıktıklarında da kar lastiği ve zincirli olarak trafiğe çıkmalarını öneriyorum. Ayrıca vatandaşlarımız binaların altında yürürken havaların soğuk olmasından dolayı çatılardaki buz sarkıklarının altında kalıyorlar. Havanın yumuşaması ve kar yağışının etkisiyle buz sarkıkları düşünce yaralanmamalara ve ölümcül kazalara neden olacaktır. Bu anlamda özellikle vatandaşlarımızın binaların olduğu kısımların, saçakların olduğu kısımların altında yürümemelerini ifade etmek istiyorum.

Bizler sahada Malatya’daki vatandaşlarımızın acil durumda, hasta veya bir yere intikal etmek isteyen vatandaşlarımızın ilgili yerlere intikal etmesi noktasında bütün ekiplerimizle birlikte 112 Acil Çağrı Merkezi olsun, Kızılay olsun, AFAD olsun ve Altyapı Koordinasyon Merkezimizin diğer paydaşlarıyla beraber yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Rahmeti bizlere sunan Cenabı Allah’a şükürler olsun” şeklinde bilgiler verdi.

"VATANDAŞ MECBUR KALMADIKÇA ÇIKMASIN"

Gürkan, ekiplerin Malatya genelinde karla mücadele çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürdüğünü belirterek, “TOKİ Karagöz bölgesinde çalışmaları inceliyoruz. Kar, rahmet güzel bir şekilde yağıyor. Sabah saatlerinde TOKİ bölgesinde yollarımız kapalıydı. İlgili arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaparak yolların açılmasını gerçekleştirdiler. Özellikle çalışmaları yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmasınlar. Çıkıldığı takdirde araçlarında kar lastiği ve zincir olmasına dikkat edilmesi önemli. Cenabı Allah’ın rahmeti ve bereketi bütün milletimizin üzerine olsun. Türkiye’nin bütün bölgelerinde yoğun kar yağışı devam etmekte. Meteorolojik verilere göre son 52 yılın en yoğun kar yağışının olduğu bir mevsimi yaşıyoruz. Bu anlamda kar, Malatya açısından, çiftçilerimiz açısından, içme ve sulama suyu açısından da önemli bir katkı sağlayacaktır. Çalışmalarımızı yapan ekiplerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • bulent (2 yıl önce)
    baskanımızın demek ıstedigi karı ozlemıstık onun ıcın temızlemeyıde agırdan alıyoruz agır agır
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Kayısı kentli (2 yıl önce)
    Başkanım işten anlayan adamları yönetime getir bu adamlarla işin zor karayollarında büyükşehirdeki araç ve personelin 10 da 1 i kadar var ama sağolsun adamlar 7/24 arı gibi çalışıyor seninkiler İnönü kışla ve fuzuliyi bile doğru düzgün açamadılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (2 yıl önce)
    Hadi ordan hak etti malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Eli üşüyor garibim. Geldiginden beri eli üşüyor yazlı kışlı. Ah ahhhhh. Niyazi Mısrinin memleketinde kibirsiz, mütevazi bir başkan görmek dileğiyle..
    0
    0
    Yanıtla
  • Beydağılı (2 yıl önce)
    Günün birinde bardaktan boşanırcasına yağmur yağmaktadır. Elbette yağmur yağdığı vakit ya koşulur, ya da bir yerlere sığınılır. Nasreddin Hoca da yağmurun yağışını ve sokakların yalnızlığını pencereden seyrederken bir de bakar ki yağmurdan kaçan bir adam… Hoca biraz dikkatli baktığında bunun bir komşusu olduğunu anlar ve pencereyi açarak; “Komşu, komşu, utanmıyor musun, niçin Allah’ın rahmetinden kaçıyorsun?” deyince adam koşmayı bırakır ve yavaş yavaş evine doğru gider. Bu arada adamın da ıslanmadık yeri kalmaz. Ertesi gün hava yine yağmurludur. Bu defa Hoca Efendi alışveriş için sokağa çıkmıştır. O, işini bitirip de hızlı adımlarla evine doğru giderken bir gün önceki komşusunun evinin önünden geçer. Bu sefer komşusu; “Hoca Efendi, Hoca Efendi, sen dün bana ‘Allah’ın rahmetinden kaçılmaz. ’ demiştin; bak şimdi kendin kaçıyorsun.” deyince, Hoca komşusuna doğru döner ve; “Be adam! Ben Allah’ın rahmetinden kaçmıyorum, Allah’ın rahmetini çiğnememek için koşuyorum.” der.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Başkan kar manzarası izleyeceksen ekran yerine Yavuz Selim Mahallesine bizzat gel malum yollar açılmış(!). Şehir ayağınızın altında buralar kayak merkezi gibi kardan ibaret hale gelmiş. Bir haftadan beri ne yollarda ne kaldırımlarda gidemiyoruz. Araçları otoparka sokmak bir yana kendi sokağımıza bile bırakamıyoruz karagöz caddesinde millet dakikalarca yer bulmaya çalışıyor. Hani hizmet? Bu durum İstanbul da Ankara da olsa günlerce yayın yapılırdı belediyeler iş beceremiyor, kar temizliğinde tuzlamada sınıfta kaldı diye
    0
    0
    Yanıtla
  • Sn.gurkan (2 yıl önce)
    Resimde olduğu gibi yanlız olduğunu kazandigin zaman Anlasaydın bugün böyle boş sandalyelere boş ekrana bakmazdin.size taze kan yöneticiler lazımdı . Siz ne yaptınız her dönemin adamlarıyla yol yurudunuz nerede bi emekli var göreve getirdiniz..Mevki makam için size hep yalan söylediler yapılan işleri abartarak sundular sizi seçmen gözünde itibarsizlastirmak için elinden geleni yaptilar. Bütün birimlerde yenilik şart. yılların yoneticileri siz gelmeden yağan karı temizlemeleri gerekiyordu.ama hala sınıfta kaldıniz. Ne yazık sizi sınıfta bıraktılar.. Ne ekersen onu bicersiniz.. Malatya ve halkı bunu haketmiyor. Dost acı söyler...
    0
    0
    Yanıtla
  • HALO DAYI (2 yıl önce)
    He Başkan şehir içinde bir çalışma görmedik. Malatya’da 36 saat yağınca adı bereket sabredin eriyecek eee sonuçta Ak partili belediye İstanbul’da olunca beceriksiz belediye Şanslısın Başkan sesini çıkarma milleti araba ile işe gitmeye mecbur et arabalar ile ezerek eritiriz Bereket ile nas ile yürüyün
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed furkan (2 yıl önce)
    belediye nasıl çalışmıyor ona bakıyor. ekranda 1 tane çalışma yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akrep828 (2 yıl önce)
    Nereye bakıyor bu başkan!!... Başkan elim cebimde bu sefer pişman olmayacağım adama oy vereceğim bin pişman ettiniz milleti...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    Ben tek başıma yeterim demek istiyor :)))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)
    Sayın başkan " işi olmayan trafiğe çıkmasın " demişsiniz. O.S.B. de çalışan ve toki de veya çöşnükte oturan vatandaş ne yapsın. Servisler bir buçuk saatte gidemiyor. O.S.B. yollar berbat. Yoksa bu soğukta kim keyfine yollara düşer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Necatin (2 yıl önce)
    Eller cepte olmuyor başkan olmuyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    ekranda 1tane iş makinesi 1 işci yok nereye bakıyor bunlar sandelyeler boş kimlere emir veriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    başkanım öyle bakıyosun oraya allahını seversen bir şe anladınmı çalışmalar varmı sence müdürlerin iş yapıyormu nasıll
    0
    0
    Yanıtla