SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rakibin Fiziksel Olarak Düşeceğini Biliyorduk"

0
Güncellendi - 2019-03-03 20:10:45
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin lideri Medipol Başakşehir'in Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Zor bir deplasmandı. 1,5 senedir önemli bir çıkış yapan takım, kupada gidiyorlar. Buradan bu şekilde galibiyetle dönmek çok önemli. 24 haftayı bitirdik 10 hafta kaldı. Her maç son derece önemli" dedi.

2-0 kazandıkları Evkur Yeni Malatyaspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Maçtan önce Çarşamba günü Malatyaspor'un oynadığı bir 120 dakika vardı. Bu sene itibariyle bazen bir iki maçta beşli oynamayı da denemişlerdi. Kadro yapısı gelince elimize, beşli bir karşılamayla karşılaşacağımızı biliyorduk. Maçtan evvel ki hesabımız şuydu; oyun organizasyonunu kurarken, beşlide bugün hem topa sahip olacağımızı biliyorduk. Genelde de böyle oluyor ama bugün biraz daha fazla topa sahip olacağımızı düşünüyorduk. İkinci gole kadar yüzde 68'lerde topa sahip olduk. Böyle savunmaları açmak için kenar, merkezden sonra kenar veya rakip arkası yapılacak koşular vardı. Bunları da doğru bir şekilde yaptık ama maçın başında hızımız, şiddetimiz, hem topun hızı hem şiddeti iyi değildi birazda zeminden kaynaklanan, 2-0 yakaladıktan sonra bazen hedefsiz oyuna dönmek, erken top kayıpları yapmamak gerekiyordu. Pozisyon verdik mi? Şut pozisyonu bazen kenar orta geldi ama çok net pozisyon vermedik. Rakibin bizden oyunun başı itibariyle daha fazla koşacağını biliyorduk çünkü topa daha fazla sahip olduğun zaman, oynadıkları maç sonrasında da fiziksel olarak daha fazla düşeceğini biliyorduk. Oyunun içinde, son 3 maçtır gol yemiyoruz. Genelinde hücum oynarken de savunma güvenliğini nasıl alacağımızla ilgili çalışıyoruz. Zor bir deplasmandı. 1,5 senedir önemli bir çıkış yapan takım, kupada gidiyorlar. Buradan bu şekilde galibiyetle dönmek çok önemli. 24 haftayı bitirdik 10 hafta kaldı. Her maç son derece önemli. Çalıştıklarımıza oyuncu gurubunun inanması bizi daha çok heyecanlandırıyor. Buna inanıyorlar. Buna sahanın içerisinde de sadık kalıyorlar, onun için oyuncularımı tebrik ediyorum. Malatyaspor'a hem lig hem de kupada başarılar diliyorum" dedi.

Avcı, bir gazetecinin "Şampiyonluk puanını ne olarak görüyorsunuz?" sorusuna, "Şampiyonluk puanını bütününde hiç hesaplamadım. Hafta hafta, parçadan bütüne giderek bir sonraki maça odaklanmaya çalışıyoruz. Son senelerde ligde 70-75 puan ortalaması var. Her maç zor geçiyor, öncesinde puan ortalaması yapılmaz. Bugün kazanmak için geldik ve kazandık bu bizi mutlu etti. Haftaya başka bir sayfaya hazırlanacağız” cevabını verdi.

Galatasaray ile şampiyonluk yarışında kopma olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Avcı, durumun haftalık olarak değiştiğini ifade etti.

Aradaki puan farkını bir ara 8’e kadar çıkardıklarını hatırlatan Avcı, "Ama bir hafta sonra kendi sahamızda berabere kalarak puan kaybettik. Puan farkı tekrar kapandı. Bunu aşmak istiyoruz, en azından bu anlamda psikolojik bir üstünlük sağlamak istiyoruz ama yarıştığımız takım veya takımlar tarihleri, kültürleri ve geri dönüşleri olan takımlar. O yüzden kolay değil. Oyun gücüyle sahada kalmamız gerekiyor, bu şekilde yarış içerisinde kalmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haftaya Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını aktaran Avcı, "Fenerbahçe'yi bugünkü durumuyla değerlendirmemek lazım. Türk futbolunun önemli ve geri dönüşü olan bir takımı. Son derece ciddi ve zor bir müsabaka bizi bekliyor. Biz de hedef takımız, herkesin konsantrasyonu bize daha yüksek oluyor. Herkes kazanmak istiyor, onlar da kazanmak isteyecekler. Zor bir maç. Umarım en iyi şekilde hazırlanarak, daha hızlı düşünerek, oynayarak, pas yaparak bu maça en iyi şekilde hazırlanacağız” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız