SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ramazan Ayı Başladı..

0
Güncellendi - 2021-04-13 00:35:22
Ramazan Ayı Başladı..
A- A+ PAYLAŞ

SİYASİLER VE YEREL YÖNETİCİLERDEN MESAJLAR.. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan sağlık ve şükür ayı ramazanın ilk orucu için gece sahura kalkılacak ve bugün ilk iftar yapılacak. Malatya merkezde ilk iftar saat 19.08'de açılacak.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kovid-19 gölgesinde ihya edilecek on bir ayın sultanı, maddi ve manevi hastalıklara şifa ayı ramazanın ilk teravih namazı tedbirler nedeniyle evlerde kılınacak.

Ramazanın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve 13 Nisan Salı günü ilk iftar yapılacak.

Salı günü, ilk imsak saat 03.53'te Iğdır'da yaşanacak, ilk iftar da 18.45'te Hakkari'de açılacak.

Ramazanın ilk günü son imsak saat 05.05'te İzmir'de olacak, son iftar ise saat 19.59'da Edirne'de yapılacak.

İlk gün Sinop'ta 15 saat 3 dakikayla en uzun, Hatay'da ise 14 saat 39 dakikayla en kısa oruç tutulacak.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, yayınladığı mesajda, "Şifa ve rahmet ayı Ramazan’ın; gönüllerimize ferahlık ve huzur, hanelerimize bereket ve sürur, ülkemize ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Ramazan ayı, aziz milletimize ve İslam alemine mübarek olsun."dedi.

"Kovid-19 nedeniyle sofralarımızı paylaşamasak da dualarımızda birbirimizi hatırlamalıyız"

İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Demirel, AA muhabirine, ramazan ayında dini duyarlılığın zirveye çıktığını söyledi.

Ramazanın rahmet iklimini beraberinde getirdiğini belirten Demirel, şöyle devam etti:

"Bu ayı oruç tutarak, sadaka vererek, teravih ve teheccüt namazları kılarak ve özellikle de Kur'an tilavetiyle geçirmeliyiz. Kur'an'ın indiği ve Kadir Gecesi'nin içinde bulunduğu bir zaman diliminden bahsediyoruz. Bu mübarek ay, bizlere Rabb'imize yaklaşma, tövbe edip arınma, günah ve hatalarımızla yüzleşme fırsatı sunmaktadır. Kovid-19 salgını nedeniyle sofralarımızı paylaşamasak da dualarımızda birbirimizi hatırlamalıyız."

Demirel, ramazanın her yıl ruhun örselenmişliğini, maddi hayatın kırıp döktüklerini yeniden tamir etmeye geldiğini vurgulayarak, "Ramazan bize varoluşumuzun gerçek manasını hatırlatır, kişiliğimizi inşa eder. Bir amel kişilik inşa etmiyorsa o amelden kastedilen hikmet gerçekleşmiyor demektir." dedi.

"Allah'ın izniyle insanlık, Kovid-19'u uzak olmayan bir gelecekte yenecektir"

Ramazanın, hayatı yavaşlatarak insana varlığının anlamını düşünmeye çağırdığını dile getiren Demirel, şunları kaydetti:

"Kovid-19'u her ne kadar zahiren şer olarak kabul etsek de ramazanın hayatı yavaşlatan yönüne bir katkı da sunuyor. Yavaşlamak anlamayı ve detayları görmeyi kolaylaştırır. Yavaşlamak ve durmakla bir meseleyi kavramak arasında ilişki vardır. Dilimizdeki 'durup düşünmek' tabiri bunu çok yalın olarak ifade etmektedir. Allah'ın izniyle insanlık, Kovid-19'u uzak olmayan bir gelecekte yenecektir. Biz ise bizi yavaşlatan, mekanlarımıza hapseden bu şerden, varoluşun anlamı üzerine tefekkür ederek büyük hayırlar üretebiliriz. Bunun için bilincimizi ve irademizi kuşanmamız yeterlidir."

MESAJLAR..

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

"İslam aleminin heyecanla beklediği; bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret ayı olarak bilinen 11 ayın sultanı Ramazan ayına bugün itibariyle girmiş bulunmaktayız.

Bilindiği üzere Allah Tealâ, her derde bir deva, her hastalığa bir ilaç verdiği gibi kötülüklere karşı da korunma araçları vermiştir. Orucun bir özelliği de bizi kötülüklerden koruyan bir ibadet oluşudur.

Nitekim Peygamberimiz orucun bu özelliğini hepimizin kolayca anlayabileceği şekilde güzel bir benzetme ile açıklayarak "Oruç bir kalkandır, o halde oruçlu kötü söz söylemesin. Kendisi ile çekişip kavga etmek isteyen kimseye iki defa, 'ben oruçluyum' desin' buyurmuştur.

Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran Ramazan ayı, mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk ve son ayetlerinin yeryüzüne indiği mucizelerle dolu bir aydır.

Bu mübarek ayda insanlık büyük bir sınavdan geçmektedir. İnşallah tekrar camilerde, gönül sofralarında buluşacağımız günler çok yakındır.

Biz Müslümanlar için nefsimizi kötülüklere karşı koruyacak bir zırh olan orucumuzun, devletimizi ve milletimizi de koruyan bir vesile olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ramazan ayının başta Malatya’lı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini en içten duygularımla kutluyor, bu mübarek ayın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum."

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı

Kahtalı, Ramazan ayı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Milletvekili Kahtalı, Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti.

Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Yüce Rabbimizin bizleri birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde mübarek Ramazan ayına ulaştırmasının mutluluğunu bir kez daha yaşıyoruz. Bir yıl boyunca hasretle yolunu beklediğimiz bu mübarek ayın öncesi rahmet, ortası bereket, sonu kurtuluştur. 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif, Müslümanlar için bir umut ve uyanıştır. Allah bu mübarek ayda dilimizi, kalbimizi, tefekkür dünyamızı ve bütün hayatımızı Ramazanın getirdiği güzelliklerle buluşturmayı nasip etsin. Bir yandan Ramazan ayına kavuşmanın sevincini yaşarken, bir yandan da böyle mübarek bir ayı salgının gölgesinde geçirecek olmanın burukluğunu hissediyoruz. Cami avlularında, iftar sofralarımızda mahzunluk hakim olacak. İnsanlık şu anda büyük bir sınavdan geçiyor. İnşallah tekrar camilerde, gönül sofralarında buluşacağımız günler yakındır.

Bu duygu ve düşüncelerle Mübarek Ramazan ayını kutluyor; Ramazan-ı Şerif’in ülkemize, gönül coğrafyamıza ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Ramazan Ayının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürkan yayınladığı mesajda;

“Değerli hemşerilerimizin, milletimizin ve âlemi İslam’ın Ramazan-ı şeriflerini kutluyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazan’ın kelime anlamı birlik, beraberlik, rahmet ve bereket ayıdır.

Toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği Ramazan ayı aynı zamanda; yoksulların gözetildiği, iftar sofralarının paylaşıldığı, millet olarak yardımlaşma ve kaynaşma bakımından kaçırılmaması gereken bir fırsat ayı.

Ramazan ayının bütün evlere, gönüllere, huzur ve bereket getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşerilerim olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam âleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik eder, tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini ve korona virüs salgının tüm insanlığı terk etmesini temenni ederim" ifadelerine yer verdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Başkan Güder, “Bizi Ramazan ayına bir kez daha kavuşturan Yüce Allah’a şükürler olsun! Mevla, bu rahmet ikliminin hatır ve hürmetine hepimizi aydınlık ve selamete çıkarsın!” diyerek, tüm vatandaşların Ramazan ayını kutladı.

Başkan Güder, ‘On bir ayın sultanı’ şeklinde tarif bulan Ramazan’ı bir kez daha karşılıyor olmaktan büyük bir huzur ve mutluluk duyulduğunu ifade ettiği mesajında; “Misafirimiz sultan olunca, bize de o misafiri baş tacı etmek düşer. Ramazan ayının ruhunu kalplerimize miraç etmek düşer. Ve hepimize bu manevi atmosferi doyasıya teneffüs etmek düşer. Rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan Ramazan-ı Şerif, dini açıdan taşıdığı anlamın yanı sıra sosyal olarak da tam bir dayanışma dönemidir. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı Ramazan-ı Şerif'i bu erdemli özelliklerin her birimize yerleşmesi için bir vesile olarak değerlendirmeliyiz. Halkımızın bu kutsal ayda yardım yaparak, bağışta bulunarak, dua ederek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla dayanışma içinde olacağına inanıyorum. Bu ayda tüm Müslümanların en yakınından başlayarak komşu ve akrabalarını gözetmeleri, yoksullara yardımcı olmaları büyük önem arz etmektedir. Battalgazi Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu ayda, kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak herkesle kucaklaşmalı, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmeliyiz. Malumunuz tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan büyük bir salgınla mücadele içerisindeyiz. Gönül isterdi ki hep birlikte teravihler kılacağımız, bayram namazları eda edeceğimiz bir Ramazan ayı yaşamış olalım. İnşallah güzel günler artık bizler için uzak değil. İnanıyorum ki milletçe el ele verip bu sıkıntılı günlerinde üstesinden geleceğiz. O eski Ramazanları tekrardan yaşayacağımız, yan yana olup kucaklaşacağımız birlikte bayram namazları kılacağımız günler olacak. Sevginin, kardeşliğin, paylaşmanın ve barışın adı olan Ramazan ayında ülkemizde huzurun ve kardeşliğin daha da güçlenmesini diler, içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan Ayı’nın Malatya’mıza İlçemize, Ülkemize ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Çınar, “ Paylaşmanın, dayanışmanın, hatırlamanın ve gönüllere girmenin eşsiz bir fırsatını bizler sunan Ramazan Ayı, rahmet ve mağfiret deryasından nasiplenmek, ilaveten ebedi kurtuluşa giden yolu bulmak içindir.” dedi.

Onbir ayın sultanı Ramazan Ayı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu ay birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik ile maneviyatın daha da güçlü yaşandığı bir aydır.

Birlik ve beraberlik içinde hareket edilerek, yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ulaşmanın feyzini yaşayarak, ülke olarak ta zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde birbirimize dua ederek, bu zor günlerden birlikte kurtulmanın duygularını yaşamalıyız.

Tüm İslam Âleminin heyecanla beklediği bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret zamanı olan Ramazan ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir.

Mübarek Ramazan-ı Şerif münasebetiyle, sofralarımızdan bolluk ve bereket, gönüllerimizden huzur ve hoşgörünün eksik olmamasını temenni ediyorum.

Her bir günü ayrı bir nimet ve selamete açılan ayrı bir kapı olan Ramazan Ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olmaya devam edip, iftar yemeği ikramlarımızın yanında, gıda ve erzak yardımlarımızı da yine eksik etmeyeceğiz.

Ramazan Ayı boyunca da, salgın illetine karşı alınan tedbirlere riayet etme noktasında her türlü hassasiyeti göstermeye devam edelim.

Mübarek Ramazan-ı Şerifin tüm İslam Âlemine ve hemşerilerime hayır ve bereket getirmesini Yüce Allah´tan niyaz ediyorum.” dedi.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt

Zelyurt, “Bu mübarek ayda, yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini yaşayıp yaşatmalıyız” ifadesini kullanarak sözlerine şöyle devam etti.

Başkan Zelyurt mesajında, "Dileğim odur ki, mübarek Ramazan ayı, ülkemize ve Doğanşehir'imize bereket ve huzur getirsin. Güzel ahlakın en üst mertebede uygulayıcısı ve tamamlayıcısı Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)’in bereketini ve güzelliğini müjdelediği bu mübarek ayda, kardeşliğin ve hoşgörünün en üst seviyede yaşanacağına inancım sonsuzdur.

Başta Doğanşehir li hemşehrilerim olmak üzere bütün İslam aleminin mübarek Ramazan ayını kutlar, Yüce Allah’tan, bütün inananların hayırlara vesile olacak dualarının ve ibadetlerinin kabul olmasını, ülkemizi etkisi altına alan yeni tip korona virüs Pandemi salgınından kurtarmasını dilerim” dedi.

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karataş mesajında, toplum olarak, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğunluk kazandığı Ramazan Ayı’na ulaşmanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Ramazan Ayı boyunca 7 gün 24 saat sahada aktif olacağını söyledi.

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, “Rahmet, bereket, af, mağfiret, yardımlaşma ve paylaşma ayı, on bir ayın sultanı Ramazan Ayı’na kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri bu günlere kavuşturan yüce Rabbime şükürler olsun. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın rahat, huzurlu ve güven içerisinde Ramazan Ayı’nı geçirebilmeleri için gerekli önlemlerimizi aldık. Ramazan Ayı boyunca 7 gün 24 saat sahada aktif olacağız. Planlanmış tüm çalışmalarımızı ve projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız, içme suyu ve kanalizasyon konusunda oluşabilecek tüm sıkıntıları Alo 185 Çağrı Merkezimizi arayarak bildirmeleri yeterli olacaktır. Bu sene iftar ve sahur sofralarımızda buluşamayacak olsak ta gönülden yan yana olacağız. Manevi duyguların en yoğun şekilde yaşandığı, sadece oruç tutmakla yetinmeyip, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve hoşgörüyle en yüksek noktalara eriştiğimiz Mübarek Ramazan Ayı'nın Malatya’mıza, ülkemize ve tüm İslam Âlemi’ne, bereket ve huzur getirmesini temenni ederken, huzur ve kardeşlik içerisinde bayrama kavuşmamızı Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu

Sadıkoğlu, Ramazan ayı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Sadıkoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Ramazan ayı sevgi, kardeşlik ve paylaşma duygularının zirve yaptığı, manevi güzellikleriyle insanlığı kucaklayan bir aydır.

Bu Ramazan ayını da geçtiğimiz yıl olduğu gibi tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının gölgesinde yaşayacağız.

Salgın tedbirleri kapsamında toplu iftarların olmayacağı bu ayda, ihtiyaç sahiplerine yönelmek, ayın manevi iklimine uygun olacaktır.

Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran Ramazan ayının, korona virüs salgınının tüm insanlığı terk etmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, üyelerimizin, hemşerilerimizin ve tüm İslam Alemi’nin Mübarek Ramazan ayını kutluyorum.

Milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendirmesini, bereket, barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

malatyahaber.com- Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız