SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ramazan Öncesi Pideye Zam Yok'

0
Güncellendi - 2021-04-07 18:16:27
'Ramazan Öncesi Pideye Zam Yok'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Ramazan öncesi pideye zam yapılmayacağını söyledi.

Ramazan ayına sayılı günler kalırken, ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağı gündemdeki yerini koruyor. Bu konuda açıklama yapan Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi halk arasında açık ekmek olarak bilinen pideye zam yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Şuanda 1,5 TL’den satılan pidenin Ramazan ayında da aynı fiyatla satılmaya devam edeceğini ifade eden Büyükelçi, özellikle ham madde fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle un fiyatlarının da oldukça yükseldiğini dile getirdi. Fırıncı esnafının bu şartlarda güçlükle çalıştığını kaydeden Büyükelçi, Ramazan ayından sonra toplanıp zam konusunda karar alacaklarını da sözlerine ekledi.

Korona virüs nedeniyle fırıncıların da zorlu bir süreçten geçtiğini aktaran Büyükelçi, virüse karşı çalışanlarının da tüm önlemleri aldığını kaydetti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • hayat öğrencisi (2 yıl önce)
    Fırıncılar eldiven taksınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübegli (2 yıl önce)
    Büyükelçi, Daha bir yıl olmadı zam yaptınız ve haksız gramaj üzerinden. Mesob belirlediği 200 gr ekmek 1.50 tlye olmalı iken sen mesob imzasız bir gramaj ve fiyat raiç kağıdın ile tüm fırınlara dağıttın ve bu vebala girdin. Şuan malatyada çoğu fırın raiç olan 200 gr 1.50 tl ekmek fiyatına uymuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • alp (2 yıl önce)
    ekmeğin gramajını fiyata göre ayarlayın eksik gramajla ekmek satmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Yav kardesim daha 1 sene .adi 1.25 den 1.5 yaptiniz.ne gozunuz doyuyor ne cebiniz...zaten yeterince pahali bahane uydurmayin 50 kilo olundan 400 ekmek cikar bunun 200 masraf de 200 yeter allah gözünüzü doyursun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok bilmiş Mehmet kardeş seni fırıncı olmaya davet ediyorum. Hani hesabın çok kuvvetli ya, bunları da çok iyi bilirsin ama hatırlatma yapayım ben,1 çuval unun geçen sene ocak ayındaki fiyatı 114 TL. Hesabı kuvvetli Mehmet kardeş kesinlikle biliyorsundur ki şuanda kalitesine göre 1 çuval unun fiyatı 145 TL ile 155 TL arasında değişmekte. Çok iyi bildiğinden eminim ki un, maya, tuz, elektrik, doğalgaz, personel vb. gibi bir çok kalem geçen sene ocak ayına göre %40 %50 zamlandı. Hesap uzmanı Mehmet kardeş fırıncı esnafının hiç bir suçu yok. Bir suçlu bulmak istiyorsan un fiyatları neden arttı bunları araştır. Elektrik neden bu kadar pahalı onu araştır. Senin gibi insanların psikolojilerini çok iyi bilirim ben, kendinden başka kimse para kazanmasın, her şeyin en güzeline kendileri sahip olsun, bir fırıncıya yakıştırmaz iyi bir evi ve arabayı. UTANMALISIN HESAP UZMANI MEHMET KARDEŞ.
    0
    0
    Yanıtla