SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektörün 2. Üniversite Yorumu.. "Mevcut Geliştirilse İyi Olur"

0
Güncellendi - 2016-11-15 00:45:08
Rektörün 2. Üniversite Yorumu..
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay Birlik Vakfı Malatya Şubesi tarafından organize edilen irfan sohbetlerine katılarak, Malatya’ya yapılması planlanan ikinci üniversite hakkında bilgiler verdi.

Malatya Birlik Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen “İrfan Sohbetleri” devam ediyor. İrfan Sohbetlerinin bu haftaki konuğu İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay oldu. Düzenlenen irfan Sohbetlerine Birlik vakfı Şube Başkanı Sadi Ergül, vakıf üyeleri ile İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay ve görevli akademisyenler katıldı.

Üç ay önce göreve geldiğini belirten Kızılay üniversitelerin şehirlerin bilgi deposu olduğunu söyledi. Modern üniversitelerin 1993 yılından itibaren kurulduğunu söyleyen Rektör Ahmet Kızılay, “Türkiye’de modern üniversiteler ilk kez 1933 yılında kuruluyor. 1975 yılına kadar 13 üniversite var. İnönü Üniversitesi ile beraber Fırat Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ile beraber 5 üniversite daha kuruluyor. İyi bir üniversite için 2 bin dönüm arazi lazım. İnönü Üniversitesinin ise 7 bin dönüm arazisi var. Yine bir üniversite ortalama 15 yılda rüşdüne kavuşur. Üniversitemiz bugün 40 yaşında kayıtlı 44 bin, aktif 33 bin öğrencisi ile 14 fakülte, 4 enstitü, 11 MYO ile eğitim veriyor. Yenilikçi üniversite kategorisine son altı yılda sadece bir kez 48. olarak girebildik. Bu kategoriye yapılan bilimsel etkinliklerle ulaşılabiliyor. Sağlık alanındaki dünya çapındaki başarılarınız sizi bu kategoriye çıkarmıyor. Ancak daha çok bilimsel etkinlikler yaparsak yenilikçi üniversite olabiliyoruz. Bu dönemde bu eksikliğimizi daha fazla gidermeye çalışacağız. Üniversitemizin bilime katkısı yanında asıl topluma hizmeti de önemlidir. Bu sağlık alanı ile yapıyoruz. Yine akademik birikimin toplumun yararına olacak şekli ile çeşitli kültürel-sosyal etkinliklerde fikirlerini aktararak da her zaman mümkün olmaktadır. Bugün yaptığımız bunun bir örneğidir" dedi.

Üniversitelerin şehir ekonomisine katkı sağladığını da sözlerine ekleyen Rektör Kızılay, “Ayrıca üniversite bulunduğu şehrin ekonomisine bilimsek destek vererek de yapabilir. Malatya sanayisine katkı anlamında Tekno-Kenti aktif hale getireceğiz. Başta yazılım alanında birçok bilgi desteği burada Malatya sanayinin hizmetine sunulacaktır. Zaten Tekno-Kentin bugün yüzde otuzu özel sektörün. Bu oranı yüzde 49’lara çıkarmak istiyoruz. Bunda hedefimiz Malatya şehri kayısı ve sağlıktan sonra üçüncü gelir kaynağı Tekno-Kentin getirdiği katkıyı sürekli hale getirebilmektir" ifadesini kullandı. Malatya’ya yapılması planlanan ikinci üniversite hakkında bilgiler veren Rektör Kızılay, "Özetle 40 yıllık geçmişi olan, yenilikçilikte ilk elliye bir kez girebilmiş, personel sıkıntısı çeken, sistemde 44, aktif 34 bin öğrencisi olan mevcut üniversitenin geliştirilmesi daha iyi olur. Ancak illada olacaksa bir teknoloji üniversitesi olmasını daha doğru iyi bir planlama ile kaynak israfına gidilmemesini gerekir” diye konuştu.

iha

İKİNCİ BİR ÜNİVERSİTE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ OLMALI (İHA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Ali (7 yıl önce)
    Malatya'ya 2. üniversite kurulmalıdır. Sebebine gelince, iki örnek üzerinde anlatmak isterim. 1- İstanbul'da kurulan ilk üniversite İstanbul Üniversitesi, fakat teknik tarafından bakıldığında Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi adını Türkiye'ye daha çok duyurmuş durumdalar, çünkü sağlık ile ilgili akademik birimleri olmadığından kaynaklar teknik kısımlara aktarılmaktadır ve teknik birimler gelişmektedir. 2- Ankara'ya bakıldığında, Hacettepe Üniversitesi eski olmasına rağmen adından söz ettiren Orta Doğu Teknik Üniversitesi'dir. Sebep aynı Bu sebeplerden dolayı Malatya'ya Teknik Üniversite'nin kurulması elzemdir, ancak bu şekilde Malatya'da teknik birimleri geliştirebiliriz. Yeni üniversitenin kurulmasında doğal olarak var olan üniversitenin ağabeylik yapması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğan tunç (7 yıl önce)
    Başlığı neden eksik ve yanlış atıyorsunuz.Bu insanları yanĺış göstermedir.. Bu şekilde insanları uyutmayınız yazık malatyamıza Dilerim sansűrlemez siniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • süle sa (7 yıl önce)
    ikinci üniversite olursa yarı özel olsun,hiç olmazsa kalite olur fark olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • fx.live (7 yıl önce)
    Malatya'ya mutlaka ikinci bir üniversite kurulmakı;ancak genel nitelikli değil de bu üniversite özel ihtisas üniversitesi olmalı. Tıpkı bu sene Konya'da kurulan "Gıda ve Tarım Üniversitesi" gibi. Yani emeği üretime dönüştüren bir üniversite.olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    SADECE MERAK EDİYORUM BÖYLE BİR TOPLANTI CHP'Lİ YADA ATATÜRK'ÇÜ GRUPLAR TARAFINDAN DÜZENLENSE SAYIN REKTÖR BEY TOPLANTILARA KATILIP KONUŞMA YAPAR MIYDI. BİLDİĞİM KADARIYLA SADİ ERGÜL BAY AKP'Lİ .....
    0
    0
    Yanıtla
  • Vizyon (7 yıl önce)
    Rektör bey sizi bukadar dar kafalı bilmezdik.Ne demek ikinci üniversite yerine mevcut geliştieilmeli.ne dediğinizi bilitomusunz.niye kayseride adanada antepte 3-4 tane üniversite var bizde neden olmasn.yani şimdi düşünyozda yazık olmuş inönü Üniversitesi ne.sizi sayın Cumhurbaşkanı mız nasıl atamış???????????
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (7 yıl önce)
    anlaşılan ikinci üniversitede hayal oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (7 yıl önce)
    Sayın rektör, şuralarda geçirdiğin zamanın harcadığın eforun yarısını Üniversite'nde geçir, hocaları otur dinle, etrafına 8-10 tane turdat mıdır nedir üyesi adamı toplamışsın gözün başka kimseyi görmüyor. Bak bu adamlar seçime yakın toplanıp atanma ihtimali yüksek adayı destekleyip yönetim kadrolarına yerleşmeyi planladılar ve bunu da başardılar. Halbuki sana bir oy verenin oyu da bunların verdiği 30 oy kadar kıymetlidir. Daha yolun başı hiçbir ekibe bu kadar teslim olma, herkese kulak ver, en doğruyu seç. Yazık artık bu kuruma, arkanda duran insanları pişman etme.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (7 yıl önce)
    Bu vakıflar dernekler kime hizmet ediyor...malatya ya gelince ikinci üniversite israf oluyor rektör bey vizyonu iyimiş ..
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (7 yıl önce)
    Hocam üniversitemiz bilimsel olarak bu kadar gerideyse bunun tek sorumlusu şimdiye kadar görev yapmış rektörler ve dekanlardır sizde şimdiye kadar üzerinize düşen payı alın. Şimdiye kadar görev yapmış zatı muhteremler akademisyenlikten başka ya siyaset yaptılar ya kavga ettiler yada kafalarını kuma gömdüler çiftlik köyü ile şehir gösteren arasında kaldılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan (7 yıl önce)
    1. Üniversite çok tutuldu, 2.si isteniyor. Birileri siyasi emellerle boş imaj ve devletine sırtına yük boş istihdam peşinde, birileri yeni üniversitede makam pesinde, birileri arazi rantı peşinde. 2. yi isteyen bir tane kulun Allah rızasını gozetip bilim peşinde olduğunu söylemeyin, bizi gücendirdiniz Allah'ı gücendirmeyin bari...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Hocam birak bu vakif dernekleri hicbirinin kendine faydasi yok.Hepsi siyasallasmis kurumlar.Siz iyi kaliteli bir insansiniz universite ve bilime odaklanin.Bu stk adi altinda toplanan cikar gruplarindan vazgecin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet (7 yıl önce)
    Bilimi bilmiyim ama ikinci üniversite bizim köyün civarına yapılaydı iyiydi. Araziler para ederdi.
    0
    0
    Yanıtla