SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektöre Suikast İddiası da FETÖ Tezgahı

0
Güncellendi - 2021-10-08 18:27:19
Rektöre Suikast İddiası da FETÖ Tezgahı
A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi Katliamı davası sürecinde ve Adıyaman sınırında bir mağarada kaleşnikof silah bulunmasından sonra, bu silahın suikastta kullanılacağına ilişkin düzenlenen ek iddianameyle kamuoyuna yansıyan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’na yönelik suikast iddiasının FETÖ’nün senaryosu olduğu ortaya çıktı. Gizli tanığın Malatya’da FETÖ’den ihraç istihbaratçı uzman çavuşun haber elemanı olduğu ve Malatya’da yine çek-senet olayında bir işadamına yönelik tehdit nedeniyle hapis cezası aldığı belirtildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, biri Alman 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin soruşturma sırasında FETÖ'nün talimatıyla, kendilerinden olmayan askerleri engellemek ve örgüt mensubu askerlerin önünü açmak için "İhbar mektupları" gönderilmesine ilişkin, örgütün sözde TSK imamı Hamdullah Bayram Öztürk, sözde teknik işlerden sorumlu yardımcısı "Metin" kod isimli Rıdvan Akovalı, sözde Jandarma Genel Komutanlığı sorumlusu "Atilla" kod adlı Suat Yiğit, sözde Diyarbakır bölge sorumlusu "Latif" kod isimli Nihat Keskin'in de arasında yer aldığı 1’i tutuklu, 5’i firarda olan 10 sanık hakkında hazırlanan dava, 5. Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor.

Ağustos 2012 yılında Zirve Yayınevi cinayetleri ek iddianamesinde “Adıyaman" kod adlı gizli tanık "Mehmet Ülger ve davada yargılanan askerlerin İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'na suikast planı düzenlediğini ve uzun namlulu silahın ise mağarada saklandığını” iddia etmişti.

Ek iddianamede olay şu şekilde anlatılmıştı: “Mehmet Ülger’in azmettirmesi sonucu İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu’na yönelik yapacağı suikast eyleminden vazgeçmesi sonrası Tanık Adıyaman, Fatih Hilmioğlu’na yönelik bu eylem girişimi ile Zirve Yayınevi cinayetinin, Ergenekon Terör örgütünün bir eylemi olduğu sonucuna ulaştığını belirtmiştir.”

Zirve Yayınevi cinayetleri davasında FETÖ kumpasları ile 4 yıl hapis yatan ve beraat eden Malatya İl Jandarma eski komutanı Emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger’in FETÖ Zirve Kumpas dava dosyasında yer alan ifadesinde; gündeme gelen Rektöre Suikast iddiasının ve mağarada toprağa gömülü vaziyette çıkartılan uzun namlulu silahın tamamen FETÖ senaryosu olduğunu dile getirdi.

Emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger, “Gizli Tanık ADIYAMAN, FETÖ'den ihraç eski jandarma istihbarat Uzman Çavuş Adnan Dinçer haber elemanı olup, bir mağaraya silah koydurulup, sonra buldurulup silahlı örgüt oluşturma senaryosunun birer parçaları olarak yargılandığımız davada yalan tanıklık yapmış ve yaptırılmıştır. Gizli Tanık Adıyaman; Organize Sanayi Jandarma Karakolu Bölgesindeki bir iş adamından (A.Y) kendisini sözde ‘’JİTEM’’ elemanı olarak tanıtarak çek-senet tahsili yapmaya çalışmıştır. Gizli Tanık Adıyaman mahlaslı ‘’Dolandırıcılık, Sahtecilik, Tehdit ve Hakaret’’ Suçlarından yargılanmış ve ceza almıştır. Cezası da Yargıtay 15. Ceza Dairesince onanmıştır. Bu şahıs suç işleme eğilimi nedeniyle haber elemanlığından tarafımdan atılmıştır. Haber elemanlığından atılmadan önce getirmiş olduğu bir haber üzerine Gaziantep bölgesinde silah kaçakçılığı operasyonu yapılmıştır. Haber alma ödeneğinin prosedür gereği uzun süren işlemleri ve kendisinin de haber elemanlığından atılması nedeniyle Adan Dinçer ve Gizli Tanık Adıyaman haliyle ödenekten faydalanamamışlardır. 2007 yılı Ekim ayında Sivas karayolu üzerinde bulunan bir tesiste benimle ile sözde baş başa buluştuğunu, gece 22-23 sıralarına kadar sohbet yaptığı, kendisine Fatih Hilmioğlu’na sözde suikast yapması teklifinde bulunduğumu ve silahın bir mağarada olduğunu söylemiştir. Bir mağaraya silah koydurulup, sonra bu şahsa yer gösterme adı altında buldurularak silahlı örgüt oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu şahıs FETÖ'den ihraç eski jandarma istihbarat Uzman Çavuş Adnan Dinçer haber elemanı olması nedeniyle FETÖ’nün istekleri doğrultusunda yalan ifade vermiştir." dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız