SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Riskli Alanda İnşaat İhalesi 'Açık'tan 'Kapalı'ya Döndü

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Karar ile Riskli Alan ilan edilen Çilesiz Mahallesi’ndeki 1,53 hektarlık bölgede kat karşılığı inşaat yapılması amacıyla Yeşilyurt Belediye Encümeni’ne ihale düzenlemesi için yetki verdi.

Mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesi’ne ait olan söz konusu alanda yapılacak kat karşılığı inşaat ihalesinin daha önce ‘Açık Teklif Usulü’ ile yapılmasına kararı veren Yeşilyurt Belediye Meclisi, inşaatın tahmin edilen bedeli aşmasından dolayı, eski kararı iptal etti; ihalenin ‘Kapalı Teklif Usulü’ ile yapılmasına yönelik yeni bir karar aldı.

2021 yılının ilk meclis toplantısının ikinci oturumunda alınan kararda, 2020 yılı Aralık ayında, mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesi’ne ait olduğu belirtilen ve Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ‘Riskli Alan’ ilan edilen ve Yeşilyurt Belediyesi’nin 1,53 hektarlık alanını da kapsayan arazide, Devlet İhale Kanunu’nun 45. Maddesi hükümleri gereği Açık Teklif Usulü ile kat karşılığı inşaat yapımı ihalesinin yapılmasına, satış iş ve işlemlerini yürütmek üzere Belediye Encümeni’ne satış yetkisinin verilmesine karar verildiği hatırlatıldı.

‘Açık Teklif Usulü’ ile ihale yapılmasını öngören Aralık ayı Meclis Kararı iptal edildi

Ancak, söz konusu kat karşılığı inşaat yapım ihalesinin tahmin edilen bedeli Genel Bütçe Kanunu ile 2020 yılı için tespit edilen tutarı aştığından dolayı, Aralık ayı Meclis toplantısında alınan 01.12.2020 tarih ve 380 sayılı Meclis Kararı’nın iptal edilmesine karar verildi.

İhale, ‘Kapalı Teklif Usulü’ ile yapılacak

Söz konusu Meclis Kararı’nın iptal edilmesinden sonra, 14 Nisan 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Riskli Alan ilan edilen Yeşilyurt ilçesi Çilesiz Mahallesinde bulunan 1.53 hektar yüzölçümlü mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesi’ne ait parsellerin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35. maddesinin (a) bendi gereği Kapalı Teklif Usulü ile kat karşılığı inşaat yapımı ihalesinin yapılmasına, satış iş ve işlemlerini yürütmek üzere Belediye Encümenine satış yetkisinin verilmesinin kabulüne oy birliğiyle karar verildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Murat (3 yıl önce)
    Bu konuda geçmişi bozuk olan belediyeden böyle bir hamle niye şaşırtsın ki? Belediye binasının ihalesinin bile şeffaflığı tartışılırken hele
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Hiç şaşırmadık. Bir ihaleyi de doğru yapın bizi şaşırtın. Bir ihaleyi de dürüst yapın bizi şaşırtın. Kuldan utanmıyor korkmuyorsunuzda Allahtan da mı korkmuyorsunuz. Milletin parasını kimlere peş keş çekeceksiniz. İhaleyi kapalı yapacağınıza göre alan müteahhit belli demek ki. Snadık başına giden millet acaba bunları aklına getirecek ona göre mi oy kullanacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Yandaslara kapali arpalik yureginiz varsa acik artira ihalesi yapin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mırat (3 yıl önce)
    Yaşasın rant
    0
    0
    Yanıtla
  • masto (3 yıl önce)
    kendileri inşaatcılar ihaleyide kendileri alır .
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    Allah Allah hiçde öyle birşey yapmazdı bizim belediyeler. Acaba niye kapalı teklife çevrildi.. Hiç kötü birşey gelmiyor ki aklıma.. :) Açık teklifle ihaleyi söz verdikleri müteahhidin alamayacağını anladılar demek ki. işi sağlama almak istiyorlar demek ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaya çiçek (3 yıl önce)
    Kapalı usul yani kafama göre verecegim
    0
    0
    Yanıtla