SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rus Bakan Tatbikat Sırasında Öldü

0
Güncellendi - 2021-09-09 01:20:35
Rus Bakan Tatbikat Sırasında Öldü
A- A+ PAYLAŞ

Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçev'in bir tatbikat esnasında yaşamını yitirdiği bildirildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, "Ziniçev, görev başında iken Norilsk kentinde Arktik bölgesinin acil durumlardan korunmasını amaçlayan kurumlar arasındaki tatbikat esnasında, bir kişinin hayatını kurtarmaya çalışırken yaşamını yitirdi." ifadesi kullanıldı.

18 Ağustos 1966'da doğan Ziniçev, Rusya'nın güvenlik kurumlarında çeşitli görevlerde çalıştı.

Yevgeniy Ziniçev, 2018'den beri Acil Durumlar Bakanı olarak görev yapıyordu.

Yönetmeni kurtarmak için suya atlamış

Bu arada Rusya’nın Norilsk şehrinde düzenlenen arama-kurtarma tatbikatı sırasında hayatını kaybeden Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Zinichev’in ölümüyle ilgili ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bakan Zinichev’in suya düşen yönetmen Aleksandr Menik’i kurtarmak için peşinden atladığı ve yönetmenin de yaşamını yitirdiği açıklandı.

R

usya’nın Krasnoyarsk bölgesinde bulunan Norilsk kentinde bakanlığa bağlı birimler arası arama-kurtarma tatbikatı sırasında hayatını kaybeden Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeny Zinichev’in ölümüyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Rusya Acil Durumlar Bakan Yardımcısı Andrey Guroviç bir yayına canlı telefon bağlantısı ile katılarak, Zinichev’in hayatını kaybettiği ana ilişkin detayları aktardı. Rus film yönetmeni Aleksandr Melnik’in tatbikat alanındayken ayağının kaydığını ve suya düştüğünü belirten Guroviç, Zinichev’in tereddüt etmeden Melnik’i kurtarmak için arkasından atladığını ve kafasını kayalığa çarparak yaralandığını aktardı. Guroviç açıklamasında, “Zinichev, Bakan olduğunu dikkate almaksızın bir an tereddüt etmeden kurtarıcı gibi atlayarak, büyük bir kahramanlık yaptı. Hayatı boyunca da böyleydi” dedi.

Rus gazeteci Margarita Simonya da Bakan Zinichev’in ölümünün ardından sosyal medya hesabında paylaşımda bulunarak, “Zinichev ve bir operatör, kıyının kenarındaydı. Operatör kayıp suya düştü, yanlarında başkaları da bulunuyordu ancak kimse daha neler olup bittiğini anlamadan Zinichev adamın arkasından suya atladı ve bir kayaya çarptı. Onu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybetti, huzur içinde yatsın” ifadelerini kullandı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın Zinichev’in katıldığı tatbikatla ilgili kamuoyuyla paylaştığı bilgilerde, tatbikatın uluslararası bir tatbikat olduğuna dikkat çekildi. Bakanlık, Finlandiya, Danimarka, ABD, Kanada ve Norveç dahil olmak üzere 20 ülkeden 50 temsilcinin tatbikatı izlediğini ve yönetmen Aleksandr Melnik’in de yeni bir projesinde kullanmak üzere görüntü çekmek amacıyla tatbikata katıldığını aktardı. Suya düşen yönetmen Aleksandr Menik’in de yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Zinichev’in ölümüyle ilgili Rusya hükümeti de ayrıca bir başsağlığı mesajı yayınlarken, Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Zinichev’in ölümüyle ilgili bilgilendirildiğini ifade etti. Peskov, “Devlet Başkanı Putin, Yevgeniy Zinichev’in trajik ölümüyle ilgili olarak başsağlığı dileklerini iletiyor. Birlikte çalıştıkları onca yıl oluşan bir bağ söz konusu, bu büyük bir kayıp” dedi.

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçev’in trajik ölümüyle ilgili ailesine ve yakınlarına derin taziyelerini iletti” denildi.

Bakan Pakdemirli'den taziye mesajı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçev'in Arktik bölgesinde devam eden bir tatbikat sırasında hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Pakdemirli, "Ülkemizdeki orman yangınlarıyla mücadelede yakın iş birliği tesis ettiğimiz Ziniçev'in ani kaybı nedeniyle ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyor, Rusya Hükümetine ve Acil Durumlar Bakanlığı camiasına taziyelerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Moskova, AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız