SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rusya'nın Gayri Meşru Kırım İlhakını Tanımıyoruz"

0
Güncellendi - 2017-07-11 05:49:21
A- A+ PAYLAŞ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko ile düzenlediği basın toplantısında, “Rusya'nın yasadışı ve gayri meşru Kırım ilhakını tanımıyoruz” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Ukrayna ziyareti kapsamında Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko ile bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, “NATO, Ukrayna’ya güçlü, pratik ve politik destek sağlamaktadır. Aynı zamanda Ukrayna’da NATO’ya destek sağlamaktadır. Afganistan, Kosova, Akdeniz’den bütün NATO misyonlarına ve operasyonlarına katkı sağladığı ve Afrika'nın kuzeydoğusundaki korsanlarla mücadelede yardımlarından dolayı Ukrayna’ya minnettarız. Bu nedenle NATO ile Ukrayna arasındaki ortaklık, birbirimizi güçlendirmeye yardım ettiğimiz güçlü bir karşılıklı ortaklıktır. Bunun için ve ayrıca bu ortaklığı geliştirme konusundaki kişisel bağlılığınız ve kişisel liderliğiniz için minnettarım” dedi.

“Minsk Anlaşmaları, barışa giden tek yol”

“Sadece Doğu Ukrayna'daki durumu tartıştık. Çatışma can almaya devam ediyor. Çatışmalarda 3 bini sivil olmak üzere 10 binden fazla kişi öldürüldü. Minsk Anlaşmaları, barışa giden tek yol olmaya devam ediyor ifadelerini kullanan Stoltenberg, “Rusya binlerce askerini Ukrayna'dan çekmeli ve askeri ekipmanla militanları desteklemeyi durdurmalı” şeklinde konuştu.

“Rusya'nın yasadışı ve gayri meşru Kırım ilhakını tanımıyoruz”

Stoltenberg, NATO, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne olan desteğine taviz vermeden devam ediyor. Rusya'nın yasadışı ve gayri meşru Kırım ilhakını tanımıyoruz ve tanımayacağız. NATO Müttefikleri ayrıca Ukrayna silahlı kuvvetlerine askeri eğitim veriyor ve NATO danışmanları her gün Ukrayna'nın güvenlik ve savunma reformlarını destekliyor” ifadelerini kullandı.

Ukrayna hükümetinin reformları uygulamak ve yolsuzlukla mücadele etmek için attığı adımları memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Stoltenberg, “Bu ilerlemeyi geliştirmenizi öneririz. Bu reformlar, tüm Ukraynalılar için güvenlik ve refahı sağlamak ve Ukrayna'yı NATO'ya yakınlaştırmak için gereklidir” şeklinde konuştu.

"Ukrayna, siyasi geleceğini ve güvenlik alanındaki geleceğini açıkça belirledi” ifadelerini kullanan Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroshenko, “Bugün, üyelik planı hakkında tartışmaya başlayacağımızı açıkça belirtmiştik ve bu tartışma için bizim önerilerimiz memnuniyetle kabul edildi” dedi.

Kiev, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız