SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sadece Malatya Değil Bütün Doğu İçin"

0
Güncellendi - 2018-09-23 05:34:38
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 70 dönüm üzerinde kurulan hayvanat bahçesi, yapay şelalesi, kafeteryası, yürüyüş parkuruyla Doğu Anadolu Bölgesi'nin cazibe merkezi olacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesince Orduzu Pınarbaşı'nda yaptırılan hayvanat bahçesindeki hazırlıklar son aşamaya geldi. İçerisinde yer alan büyük ve geniş kafeslerle 50 türden 500 hayvanı misafir edecek bahçe, birçok ihtiyaca cevap verecek şekilde dizayn edildi.

Hayvanların rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamını sürdürmesi için bahçeye ve içerisindeki ağaçlara büyük özen gösterildi. Kafeslerde ve hayvanların bulunacağı alanlardaki peyzaj düzenlemesi de dikkati çekiyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapının hayvanat bahçesinden öte millet bahçesi olduğunu belirtti.

İnsanların girdiği andan itibaren hem gözleriyle hem de yapısıyla huzur bulacağı bir yeri hizmete sokacaklarını anlatan Polat, proje boyunca daha önce park olan yerdeki ağaçların hepsinin korunduğunu söyledi.

Polat, yürüyüş yolları, suyu, yapay şelalesi, çocuk parkı, kafeteryasıyla alanı adeta bir millet bahçesine dönüştüğünü ifade ederek şöyle konuştu:

"Burası aynı zamanda da bir hayvanat bahçesi. Malatya'nın ötesinde hayvanat bahçesi yok. Bölge için büyük önem arz etmekte. Buradaki hayvanat bahçesi sadece Malatyalı kardeşlerimiz için değil. Önce bölge sonra Doğu Anadolu'nun bütünü için. Öğrencilerimizin, hemşehrilerimizin ve vatandaşlarımızın gelip ziyaret edebilecekleri bir yer haline gelecek."

- "Bölgenin cazibe merkezi haline gelecek"

Hayvanat bahçesinde 50 türden 500 hayvanın misafir edileceğini aktaran Polat, aslan, kaplan, maymun gibi türlerin de bahçe içerisinde görülebileceği söyledi.

Polat, gerçekten önemsedikleri bir projenin hayata geçtiğini vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Buradaki öğrencilerimiz, çocuklarımız Malatya'nın dışına giderek hayvanat bahçesi ziyaretleri gerçekleştiriyorlar ama artık önce Malatya'daki misafirlerimiz buraya gelecek, daha sonra da bölgenin cazibe merkezi haline gelecek. Sivas, Elazığ, Adıyaman gibi illerimizden günübirlik ziyaretlerle buraya gelinebilir."

- Ay sonu ziyarete açılacak

Polat, hayvanat bahçesindeki hazırlıkların bu ay içerisinde tamamlanmasını planladıklarını dile getirdi.

Hazırladıkları "112 Acil Eylem Planı" kapsamında yer alan projeyi bitirmenin ve verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu da ayrıca yaşadıklarını kaydeden Polat, "Bu ay hazırlıklarımız bitecek ve ay sonu ziyarete açacağız inşallah. Buranın açılışı da 112 Acil Eylem Planı kapsamında olacak." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • mehmet (5 yıl önce)
    her şeyide eleştirmeyin kardeşim güzel bir yatırım çocuklar için öğrenciler için dışarıdan gelecek misafirler için gezilecek bir yer yapanlardan allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • CANER (5 yıl önce)
    Değerli malatyahaber yetkilileri, buraya yorum yapan vatandaş keyfinden yapmıyor ve sesi bir yerlere ulaşsın istiyor, taktir etmeyi de eleştirmeyi de sizin vasıtanızla yapmak istiyor. Ancak yapılan yorumlar 6/7 saat sonra yayınlanıyor , haber güncelliğini yitirdikten ve alt sayfalara düştükten sonra yayınlanan yorumunda hiç kimseye bir faydası yok ve verilen mesaj yerine ulaşmıyor kanaatimce, her şey sıcağı sıcağına ve güncel ken değerli oluyor. Bence yapılan yorumları bu kadar geç yayınlamak yerine tamamen yoruma kapatın daha iyi.
    0
    0
    Yanıtla
  • adige (5 yıl önce)
    Şu çarşı trafiğini neden görmezden geliyor malatya basını?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Şehrin merkezi yerlerine otopark yapılsın. Artık çarşıya arabayla girilmiyor. Çok mu zor katlı otopark. Altı üstü 800 binlik şehir. 10 15 milyonlık şehirler nasıl idare ediliyor???
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih m.şahin (5 yıl önce)
    yıllardan beri malatya ya neden hiç kapalı otopark yapılmaz ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (5 yıl önce)
    sayın başkan bize ne diğer doğu illerinden, sen kendi işine bak. burası Malatya... sürekli doğu güneydoğu bilmem ne. adıyamanını özledn herhalde. hizmetin varsa eyvallah ama burası malatya Adıyaman değil!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ugur (5 yıl önce)
    Tebrikler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir Gündüz (5 yıl önce)
    Malatya büyüksehir belediyesi buğday pazarı esnafı olarak halimizden hic memnun degiliz bir araba mal geldigi zaman pazar komple kitleniyor gelennakliyat soför bile bu bugday pazarinin malatya gibi bi sehir icin buyuk utanc oldugunu söyluyor bizlerinde yetkililere yuzlerce defa yeni bi yerin tahsis edilmesini istedik ama kimse orali olmuyor bugday pazarı sehr yüzde 80 ine hitap etmesine ragmen ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap arpacı (5 yıl önce)
    8 yıldır dile getirdiğimiz buğday pazarı yapımı için çeşitli mazeretlerle geçiştirilen ve her fırsatta yapacağız denilipde yapılmayan fakat hayvanat bahçesi icin 70 dönüm arazi tanzim edilen büyük şehir belediyesine helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • lider (5 yıl önce)
    Başkanım elllerinize sağlık aynı çalışma kapsamında orduzu pınarbaşına sakaryadaki örneği gibi bir bisiklet parkuru bekliyoruz . levent vadiside bu anlamda potansiyel bisiklet parkuru yapılabilecek alanlardan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (5 yıl önce)
    Orada güzel işler yapılıyor. Piknik için gidiyoruz. Gezme alanı çocuk parkları güzel fakat tuvalet ihtiyacın oldunmu oraya hiç yakısmayan tuvalet ve hizmet berbat. Tuvalette hijyen sıfır. Orayi ziyaret eden belediyeden sorumlu kişiler halkın kullandiği tuvaletleri bir görseler sorun çözülür.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (5 yıl önce)
    F4 uçağımız yoktu geldi ! Aslan ve Zürafa yolda ! Sırada dinazor heykeli var ! Malatyalı olarak sabırsızlanıyorum belediye hizmeti olarak, mesela formula 1 pisti neden olmasın....
    0
    0
    Yanıtla
  • CANER (5 yıl önce)
    Tebrik ediyorum sizi başkanım, umarım bundan sonraki yatırımlarınızda malatya ya katma deger yaratacak nitelikte olur, artık kaldırım ve çiçek ekmeyi bırakıp daha nitelikli hizmetler yapmanızı ümit ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet genç (5 yıl önce)
    Başkan seni tanımam etmem valla ama bu hayvanat bahçesi için ta antebe gidiyorum neticede çocuklar istiyordu netice cocuk o yüzden oyum senin gelişin malatya ya bi fark yarattı hele o kavsaklar neydi öyle şimdi o kavsakları kaldirda tırafik rahatlasın çuval gibi göbek mi olur allah yardımcin olsun saygılar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Salif (5 yıl önce)
    Maşallah Memleketimize Hayırlı olsun çok güzel bir tesis oluyor inşallah
    0
    0
    Yanıtla