SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağlık Yatırımları Şehir Hastanesi Kompleksine Dönüştü"

0
Güncellendi - 2018-12-26 05:14:18
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Malatya’ya kazandırılan sağlık yatırımlarının  şehir hastanesi kompleksine dönüştüğünü kaydetti.

Milletvekili Çalık, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve partili yöneticiler ile birlikte Malatya Şehit Mehmet Kılınç  Ağız ve Dış Sağlığı Hastanesi ile inşaatı büyük oranda tamamlanmakta olan 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde incelemelerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi.

Çalık, Şehit Mehmet Kılınç Ağız ve Dış Sağlığı Hastanesi ziyaretinde önce vatandaşlarla sohbet ederek, verilen hizmetten memnun olup olmadıklarını, yada hizmete ulaşımda bir sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarını sordu. Çalık, ardından hastane personelinden gerçekleşen iş ve işlemler hakkında bilgi aldı. Çalık’a gün içinde yaklaşık bin 500 vatandaşın muayene kaydının yapıldığı bilgisi verildi.

Vatandaşların büyük oranda Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ndeki hizmetlerden memnun kaldığını kendisine ifade etiğini belirten Çalık, vatandaşların bu hizmete daha rahat ulaşması için TOKİ’deki hastanenin mevcut sağlık kampüsüne taşındığını kaydetti.

Çalık, yine Malatya Sağlık Kampüsünde inşaatı büyük oranda tamamlanmak üzere olan 300 yataklı Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin inşaatında incelemelerde bulundu.

Toplam 9 ameliyathanesi bulunan hastanenin her hangi bir sorun ve mevsim şartlarından dolay ı bir sıkıntı yaşanmaması halinde Mart 2019’da hizmete gireceğini belirten Çalık, “Hastanemizi, firma yetkililerinin bize söylediği tarihe göre Mart 2019 sonu itibariyle hizmete başlatmış olacağız. Geçen yıl Aralık ayında temeli atıldı ve çok hızlı bir şekilde 14 katlı binanın kaba inşaatı bitmiş durumda. Normal şatlarda Ağustos 2019’da hizmete girecekti.  Yüklenici firma hastaneyi Mart 2019 sonu itibariyle teslim edilecek.” diye konuştu.

Malatya’nın Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin aynı kampüste bulunması nedeniyle bir şehir hastanesi kompleksi ile Malatyalılara sağlık hizmeti sunulacağını kaydeden Milletvekili Çalık, yine Sağlık Bakanlığından verilen bilgiye göre de 300 Yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi inşaat ihalesinin de yapılacağını ifade etti.

Bülten- malatyahaber.com

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşaatı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Aaaaa (5 yıl önce)
    Eveeeet komplex ile sehir hastanesi oldu değilmi. Yani sehir hastanesi yaptiramadik ama siz bunlari sehir hastanesi olarak kabul edin deniyor. Ayrica bu binalar neden bu kadar dar alana sikiatiriliyor anlamadim. Trafik ve otopark sikintisi gorulemiyormu acaba buyuklerimi tarafindan. RTE gelipte yolmu gösterecek, yerel yıneticilerimiz ne iş yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • eren (5 yıl önce)
    iki aydır hastane başhekimi ve müdürü istifa etmiş hastaneye idareci bulamıyorsunuz bu millete kuşa bak diyorsunuz neden idareci bulamadığınızı kamuoyuna anlatın bakalım anlatamıyorsunuz değilmi
    0
    0
    Yanıtla
  • REALDREAM (5 yıl önce)
    Bu milleti anlamış değilim yaparsın suç, yapmazsın suç hastane dediğin birbirine bitişik ve yakın olmalı bunun neyinden şikayet ediyorsunuz vır vır vır. Bu ülkede Otoriter ve Denetim sıkıntısı var doğru maalesef ama anlaşılması zor ve nankör bir milletiniz hemen her şeyi unutuyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (5 yıl önce)
    İçine asgari ücretli kadrolu işçi doldurursunuz olur biter
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Sahi mevcut hastaneyi niçin hemen yıktınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    Malatya da plansız programsız çarpık yapılaşma almış başını gidiyor. Bu binanın arkasındaki ise yeni devlet hastanesi, yapılalı kaç yıl oldu ki o hastanenin dibine bu binayı da diktiniz? Hastane çevresiyle de insanı pozitif etkilemelidir. Bunlar vizyonu olan insanların yapacağı işler değildir. Şehrin öbür tarafındaki hastaneyi kapatıp burada dar alanda da hastane üstüne hastane yapmanın vatandaşla alay etmekten başka bir şey değildir. Bu yapılaşmanın arkasındaki mantığı anlayan var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli dayı (5 yıl önce)
    Acele etmeyin mart değil mayıs olsun ama sağlam temiz olsun seçime yetiştirmek birşey kazandırmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (5 yıl önce)
    Devlet hastanesinin hali ortada sarhoşların akşamı geçirecekleri mekan olmuş hastanede hatan hasta ve yakınları korkarak kalıyor hastane değil yol geçen hanı
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Sadece dış tedavisine 20 günden önce sıra alamıyoruz.Siz istediğiniz kadar devrim deyin kompleks deyin sağlık sistemi yerlerde sürünüyor.Yeşil kartlı hastadan bile eczaneler eli ile muayene ücreti alıyorsunuz.Suriyeli olsaydık ne sıra beklerdik ne de muayene ücreti oderdik.Eski de olsa bir hastanemiz var dı hangi akla yıkıldı ve halen bir çivi bile cakılmadı anlamış degilim.Milletin akli ile alay etmekten vazgeçin artik
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    300 yatakçık şehir hastanesi mi? elazığ'a yapılan 1040 yataklı hastaneye ne diyeceğiz o zaman? ülke hastanesi herhalde. siz daha 350 bin nüfuslu battalgazi'ye 300 yatakçık hastane yapamadınız? ayrıca hastaneler ağzına kadar dolu, mr, tomografi sırası için aylarca bekleyenler var. çoğu vatandaş elazığ'a gidiyor, senin yüzünden ak parti oy kaybediyor. yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • arğalı (5 yıl önce)
    Bina yapmada üzerinize yok haklısınız.Ama hastane yaparsınız içinde dr yok,Adalet sarayları yaparsınız içinde adalet yok,okul yaparsınız verdiğiniz eğitim ortada ne diyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (5 yıl önce)
    keşke birde makamlar hakedenlere verilse
    0
    0
    Yanıtla