SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlıkçılar İçin Koruyucu Siperlik Üretiyorlar

0
Güncellendi - 2020-04-04 03:33:07
Sağlıkçılar İçin Koruyucu Siperlik Üretiyorlar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Beydağı ve Fırat Gençlik Merkezi personelleri, sağlık çalışanları için koruyucu siperlik yapıyor. Günlük 1000 adet yapılan koruyucu siperlik, sağlık kuruluşlarına veriliyor.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ‘sağlık için üreten gençlik’ sloganıyla koronavirüse (kovid-19) karşı canla başla mücadele eden sağlık çalışanları için harekete geçti. Beydağı ve Fırat Gençlik Merkezi personelleri, koronavirüs salgınıyla mücadelede sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla onlar için koruyucu siperlik yapmaya başladı. 

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altına aldığını ifade ederek, Türkiye’de salgınla mücadelenin en üst düzeyde devam ettiğini belirtti.

Kayhan, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak hem sağlık çalışanlarının hem de müdürlük personelinin sağlığını korumak amacıyla çalışmalar yaptıklarını kaydederek, “Gençlik liderlerimiz ve altyapımızla birlikte sağlık çalışanlarımız için bin adet koruyucu siperlik üretiyoruz. Sağlık çalışanlarımızın yanında yer almak, bugünlerde onların yanında yer alma adına siper maske yapıyoruz. Üretilen bu siper maskeleri sağlık çalışanlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda başka kurumlara da koruyucu siperleri vereceklerini aktaran Kayhan, şunları kaydetti: “Bugün itibariyle sağlık ve kendi çalışanlarımız için bu koruyucu siperleri yapıyoruz. Bunun yanında üniversitemiz ve diğer kurumlarımıza da bu maskeleri dağıtacağız. Bu maskeler, sürekli dezenfekte edilerek yeniden kullanılabilme özelliğine sahip. Bu maskelerden 8 saat ve 24 saat kullanılabilenler var. Bu maskeler, 8 saat kullanıldıktan sonra dezenfekte edilerek, tekrar kullanıma sunulabiliyor. Bu maskeler, uzun vadede kullanılabilme özelliğine sahipler.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ömer (4 yıl önce)
    devlet bedava dağıtıyor. Hemde eve teslim. PTT avm den
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (4 yıl önce)
    maske 20 lira olmuş.belediye uyuma maske dagıt
    0
    0
    Yanıtla