SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlıkçılara Sendikadan Yüz Siperi

0
Güncellendi - 2020-04-09 03:39:00
Sağlıkçılara Sendikadan Yüz Siperi
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık-Sen Malatya Şubesi tarafında korona virüs salgını ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına ücretsiz koruyucu yüz siperi dağıttı.

Sağlık-Sen Malatya Şubesi, tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de etkili olan korona virüs salgınına karşı önlem çalışmaları kapsamında, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarına maskeler üzerinde kullanılan kendi yaptırdığı koruyucu siperlikleri dağıttı.

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, yaptığı açıklamada, "Malatya Sağlık- Sen olarak, ülkemizde ve ilimizde korona virüs nedeniyle sağlık çalışanların korunmasına yönelik bir adım atım neler yapabiliriz? düşüncesiyle yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte tüm sağlık çalışanlarına siper maske yaptırıp, dağıtmak üzere bir çalışmanın içerisine girdik. Şuanda da bu maskelerimizi Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanemize getirdik. Daha sonrasında Turgut Özal Tıp Merkezindeki çalışan arkadaşlarımıza, 112’de çalışan arkadaşlarımızın tamamına ücretsiz olarak maskelerimizi vereceğiz. Önceliğimiz sağlık çalışanlarının sağlıkları olduğu için, sağlık çalışanlarının görevlerinin başında aktif bir şekilde 7/24 zor şartlar altında görev yapmakta olduğunu biliyor ve bunlara da şahitlik ediyoruz. Bakanlığımızda dahil olmak üzere ülkede bir seferberlik ilan edilmiştir. Bizlerde sendika olarak bu hususta neler yapabiliriz? Diyerek tüm çalışan arkadaşlarımıza siper maske yaptırdık ve dağıtımlarını gerçekleştireceğiz”diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının daha hijyenik olabilmesi için kendi adlarına yazılmış termos bardak yaptıklarını da ifade eden Bingöl,”Tüm çalışan arkadaşlarımıza kendi özellerine adlarına yazılmış termos bardakların dağıtımını yapacağız. Termos bardakların dağıtımının da daha hijyenik olabilmesi için çalışanların kendi isimlerine özel, yani kendisinden başka kimsenin kullanmaması adına bu şekilde bir çalışma yaptık. Bizler sahada olursak, hasta ve vatandaşlarımızın can güvenliği daha emin ellerde olacağını düşünüyoruz. Sendika olarak yaptığımız bu desteğin sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonuna da ciddi bir katkı sunacağını düşünüyoruz. Siper maskelerin özellikle dıştan sıvı atımlarında karşılaşılan sıkıntıyı ortadan kaldıracağını düşünüyoruz.bu sıvının ağza, yüze geçmemesi için bunlar kullanıldığı takdirde ortadan kalkacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • kadim (3 yıl önce)
    sağlık sen i kutluyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET RAUF (3 yıl önce)kadim isimli kullanıcı yorumuna
    neyini kutluyorsun , arkadaşlarımız devletimizin verdiği desteğe şükrederken fedakarca sahada çalışırken birileri büyük marifetmiş gibi steril bardak dağıtıyormuş steril çay içsinler ya ne mantık hayret mev malatya acile izole kabin yapıyor Allah devletimze zeval vermesin duamızı eksik etmeyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • omur (3 yıl önce)
    mafsad derneği olarak 2500 adet koruyucu sperlik malatya sağlık çalışanları için dağıttık birçok hayırsever bu iş için görev aldı sağlık çalışanlarımıza iyi bakmamız lazim allah yardımcıları olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • yazıhanlı (3 yıl önce)
    Sağlıkcılara hak verilsin mi VERİLSİN. Ama benim şahit olduğum ve herkesin acillerde şahit olduğu bir gerçek varki. O da bazı işgüzar sağlık çalışanları bu durumu kullanarak millete hakaret edebiliyor, millete bazı sıkıntılar oluşturabiliyorlar. Yoksa insan psikopat değilse veya deli değilse neden sağlık çalışanlarına şiddet uygulasın. İnsan sağlığını önce Allaha sonra da sağlık çalışanlarına emanet ediyor. Bunun bir orta yolunun bulunması ve orta alanda herkesin göreceği şekilde sesli ve görüntülü şekilde kayıtlar yapılsın. (mahremiyet korunarak) Yoksa emin olun bunu kullanan işgüzar çalışanlar çok. Ve bu hak tüm devlet dairelerinde çalışan ve işinin ehli olan herkese verilsin. VE KİMSE KİMSEYE ŞİDDET ASLA VE ASLA UYGULAMASIN. Çünkü hizmet İnsan için!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Necip Katı (3 yıl önce)
    Alanda, çalışanların yanında olmak çok güzel. Bir ülkede sağlıkçılar için yeryüzünde ki iyilik melekleri, insanlara sağlık dağıtıyorlar diyorlardı. Sağlıkçılar için gün birlikte saygı duymak vakti. Sahip çıkma vakti. Teşekkürler Sağlık Sen
    0
    0
    Yanıtla
  • yönetim yeterince veriyor. 1 aydır nerede devlet baba yeterince veriyor fakir fukaraya dağıtsın ..........
    0
    0
    Yanıtla
  • yazıhanlı (3 yıl önce)Necip Katı isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Necip KATI sendikacılığı siz yapamıyorsunuz. Başta çok büyük vaatlerle geldiniz ama herkes gördü ki bir numara yok. Hizmeti sırf Allah için yaparsa bir insan başarılı olur. Başkada tribüne oynarsanız bir gün o tribündekiler sizi aşağı indirir. Ve sanırım diğer seçimde de o gözüküyor. Çok ama çok başarısızsınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayılmaz (3 yıl önce)
    Ali kardeş ,işte maskeyle özlük haklarını koruyacaklar ki , özlük hakları bulaşmasın...!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Devlet sensin (3 yıl önce)
    Üye olmayana da varmı gurban
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    maskeleri hastane veriyor asıl siz sağlıkçıların özlük haklarını koruyun
    0
    0
    Yanıtla