SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlıklı Yaşamı Anlattılar

0
Güncellendi - 2018-07-18 03:24:07
Sağlıklı Yaşamı Anlattılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kale İlçesi Devlet Hastanesi tarafından vatandaşlara fiziksel aktivite, yeterli ve dengeli beslenme, diyabet ve obezite konularında bilgi verildi.

Kale Devlet Hastanesi Hekimi Dr. Safa Burak Kıyat ve ebe Eda Pamukçu, ilçe halkına Kale Merkez Camisi ve hükümet konağı önünde açtıkları stantla vatandaşlara sağlıklı yaşamın altın kuralları hakkında bilgi verdi.

Dr. Safa Burak Kıyat, enerjik ve mutlu bir hayatın altın kuralının sağlıklı ve doğru beslenme olduğunu, her hastalığın altında yatan nedeninse yanlış beslenme olduğunu kaydetti.

Kıyat, sağlıklı beslenmenin en önemli kuralının besin çeşitliliği olduğunu dile getirerek, "Peynir, süt, yoğurt gibi kalsiyum içerikli, et, tavuk, balık gibi protein içerikli tahıllar ve kuru bakliyatlarla sebze ve meyve çeşitlerinden bir kaçını her öğünde soframızda bulundurmaya dikkat etmeliyiz." dedi.

Eda Pamukçu da sağlığın korunmasında yeterli ve dengeli beslenmeyle düzenli fiziksel aktivitenin de çok önemli olduğunu anlatarak, "Fiziksel aktivite, vücudun düzenli çalışmasını sağlayarak bireylerin, besinlerden en iyi şekilde yararlanmasını sağlar.  Fiziksel hareket azlığı ve hareketsiz bir yaşam şekliyse, ağırlık artışına neden olarak kalp hastalıkları, hipertansiyon, diyabet gibi birçok kronik hastalığın oluşma riskini arttırmaktadır." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız