SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sahip Çıkmak Hepimiz İçin Milli Vazifedir"

0
Güncellendi - 2021-09-19 01:46:47
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Malatya’da bulunan Gazi ve Şehit Aileleri Derneklerinin Başkan ve Üyelerini ağırladı.

13 Eylül 1921’de Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM’since Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, ‘MAREŞAL’ rütbesiyle ‘Gazi’ unvanının verilmesiyle birlikte ülkemizde 19 Eylül Gaziler Haftası kutlamaları gerçekleştiriliyor.

19 Eylül Gaziler Haftası nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesi, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Malatya Şubesi, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şubesi, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkan ve üyeleri, Malatya Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği ile Şehit Aileleri Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Şehit ve Gazi Dernekleriyle birlikte 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle ziyaretler yaptıklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut, “19 Eylül Gaziler Günü’nün Pazar gününe gelmesi münasebetiyle, yapacağımız etkinlikler kapsamında ziyaretler yapıyoruz. Şehit ve Gazi Dernek Başkanlarımızla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ı ziyaret ettik. Rahmete kavuşan şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

Şehit ve Gazi Derneklerinin yaptıkları ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Gazilerimiz bizim için ve ülkemiz için önemlidir. Gazilerimize ne kadar güzel bakarsak geleceğimiz ve istikbalimiz o kadar parlak ve aydınlık olur. Gazilerimiz, bu vatanın birliği ve beraberliği için, vatanımızın dirliği ve düzeni için, vatanımızın ilelebet devlet olması için yeri geldi canlarını verdi, yeri geldi ruhlarını verdi yeri geldi kanlarını döktüler. Dolayısıyla bizler şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız. Vatanımız için şehadet şerbeti içmiş bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, ahirete intikal etmiş bütün gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, huzurlu bir ömür temenni ediyoruz. Gerek Milli Kurtuluş zamanında gösterilen gayret, gerek daha sonraki süreçlerde Kore’ye giden gazilerimiz, daha sonraki süreçte Kıbrıs Harekâtı ve iç güvenlik harekâtında gazilerimiz ve şehitlerimiz vardır. Çünkü topraklarımız ve coğrafyamız pahalıdır. Bin yıldan bu yana topraklarımızda vatanımızı, milletimizi birlik ve beraberlik içerisinde büyük bedeller ödeyerek yaşıyoruz. Daha da ne kadar bedel ödenmesi gerekirse o bedeli ödeyeceğiz. Vatanımıza, milletimize, milli birlik ve beraberliğimize saldırmak isteyen herkese de bugüne kadar vermiş olduğumuz ders gibi yine ders vermeye devam edeceğiz. Gaziler gününü tekrardan tebrik ediyorum. Gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyorum. Rahmete intikal etmişlere Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN'IN YAYINLADIĞI MESAJ

Bu arada Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, “Tüm gazilerimizin ‘Gaziler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş olanlara ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi’nde işgalci Yunan ordusu ağır bir yenilgi almış ve elde edilen bu zaferden dolayı Başkomutan Mustafa Kemal Atatak’e 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Mareşal’ ve ‘Gazi’ unvanları verilmiştir. Dolayısıyla 19 Eylül günü her yıl Gaziler Günü ve Haftası olarak kutlanmaktadır. Gazilerimiz vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun simge isimleridir. Ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için her türlü fedakârlığı ortaya koyan ve bu uğurda tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze alan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Bu nedenle bizlere emanet edilen bağımsız vatan toprakları üzerinde, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay-yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak hepimiz için milli bir vazifedir.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyor, tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımı ve minnet duygularımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız