SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sakarya'nın Vedası Malatya'da Oldu:4-2

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, sezonun son maçında Sakaryaspor'u 4-2 mağlup etti. Bu sonuçla, Sakaryaspor Süper Ligden düştü. İlk yarıda Sakarya'da rakibine 4-1 yenilen Malatyaspor, rövanşı 4 golle alırken, rakibini 1 yıl mücadele ettiği Süper Lig'den 2. lige gönderdi. Karşılaşmayı Sakarya ve Diyarbakır’dan gelen taraftarlar da izledi. Tribünlerde 150 dolayında Diyarbakır taraftarı, 150 dolayında Sakarya taraftarı vardı. 4 bin dolayındaki Malatyalı taraftar ise zaman zaman Diyarbakır taraftarına destek verdi. Maçın 4-2 sona ermesinin ardından Sakaryalı taraftarlar olay çıkarıp, tribüne zarar verdiler. Küme düşecek 3. takımı belirleme açısından önem taşıyan bu maçta, Sakaryaspor'un geçen sezon Diyarbakır kalesini koruyan kalecisi Şenol'u yedek soyundurması dikkat çekti. Bu arada, PAF takımlar maçını da Malatyaspor 4-0 kazandı. YANDAKİ FOTOĞRAFLAR: Levent BARIŞ'ın peşpeşe çektiği yandaki 3 karede ise maçın ilk yarısındaki bir Malatyaspor atağında, Sakarya cezaalanı içerisinde Malatyaspor'lu Serkan Özsoy ve Osterc'in rakip defans oyuncuları tarafından çekilerek yere düşürülmelerine ilişkin enstanteneler görülüyor. Bu pozisyonda hakem, penaltı kararı vermeyerek oyunu devam ettirdi.

HAKEMLER: Bülent Demirlek, Adil Sinem, Erhan Sönmez,(4. hakem Fırat Aydınus).

MALATYASPOR: Fevzi, Serkan Özsoy, Bülent (Mkalele dk. 46), Osterc (Mehmet Albayrak dk. 77), Schuman Bah, Bilal, Mehmet Budak, Toth Balazs, Eren, Murat Erdoğan (Yertek Dk.81), Hakan.

YEDEKLER: Bora, İlhan, Mehmet Albayrak, Yertek Evren, Mkalele, Güngör, Ergun.

SAKARYASPOR: Recep, Emre Toraman, Ragıp, Aydın (Serdal dk. 60), Burak (Kabongo dk. 66 ), Fatih Ceylan, Marcel M’Bayo (Makasi dk. 62 ), Cemil, Aytaç, Gökhan Gök, Abdulkadir.

YEDEKLER: Şenol, Mustafa Sert, Saidi Makasi, Gökhan Çalışal, Kobongo, Serdal, Ali Cansun.

KIRMIZI KART: Fatih Ceylan (dk. 45) (Sakaryaspor)

SARI KARTLAR: Osterc, Mehmet Budak (Malatyaspor), M'bayo, Gökhan Gök, Emre (Sakaryaspor)

GOLLER: D.5 Bilal, Dk. 47 Osterc, Dk. 62 Murat Erdoğan, Dk. 69 Mkalele (Malatyaspor), Dk. 19 Serkan Özsoy (kendi kalesine), Dk.90+2 Serdal (Sakaryaspor)

İLK YARI..
Malatyaspor, maçın ilk dakikalarında rakip kaleyi yoklamaya başladı.

5. dakikada Sakarya cezaalanına giren Osterc sert vurdu, defanstan döndü, Bilal penaltı noktası civarında önünde bulduğu topu sert bir şutla filelere gönderdi:1-0

7. dakikada Malatyaspor Murat Erdoğan'la atak geliştirdi. Bu futbolcu çok uygun durumda vurdu, aut.

18. dakikada Malatyaspor ikinci gole çok yaklaştı. Kontraatakta Balazs sert vurdu, Bilal tamamladı. Direkten dönen topu önünde bulan Osterc boş kaleye golü atamadı.

19. dakikada gelişen rakip kontraatakta, Serkan Özsoy'un ters vuruşu, Fevzi'yi kontrpiyede bıraktı ve kendi kalemize attığımız bu gol, Sakaryaspor'un beraberlik golü olarak ağlarla buluştu:1-1

23. dakikada Malatyaspor önemli bir atak geliştirdi. Gole gitmekte olan Bilal, rakibinin arkadan yaptığı müdahaleyle kendini yerde buldu. Hakem, oyunu devam ettirirken, tribünlerden büyük tepki geldi.

35. dakikada Toth’un vuruşunda Recep, yatarak topu güçlükle kornere çeldi.

38. dakikada Burak’ın ortasında Fatih topa gelişine vurdu. Kaleci Fevzi’nin ayaklarına çarpan top kornere çıktı.

43. dakikada Ragıp'ın sert şutu Malatyaspor kale direğinden döndü.

İlk yarının uzatma dakikaları oynanırken, Toth Balazs'a arkadan çok sert faul yapan Sakaryaspor'lu Fatih Ceylan, kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı ve ilk yarı 1-1 kapandı.

İKİNCİ YARI..
Malatyaspor ikinci yarıya da golle başladı.

47. dakikada Bilal'in gönderdiği topu iyi kontrol eden Osterc, bekletmeden vurdu ve Malatyaspor'u tekrar öne geçirdi:2-1

49. dakikada Sakarya atağa kalktı. Malatyaspor defansının zorlandığı atakta M'bayo'dan gelen topa Ragıp sert vurdu. Mkalele çizgi üzerinden müdahale ederek gole izin vermedi.

62. dakikada Malatyaspor farkı ikiye çıkardı. Toth'la paslaşan Murat Erdoğan, cezaalanına girdi ve şık bir vuruşla golünü kaydetti:3-1

69. dakikada Malatyaspor'un kazandığı serbest atışı Murat kullandı. Cezaalanına ortalanan topa en son Mkalele dokundu ve golünü attı:4-1

Karşılaşmanın hakemi 2 dakika uzatma işaret etti.

90+2'de Sakaryaspor 2. golüne kavuştu. Kazanılan serbest atışı kullanan Serdal, skoru 4-2 yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız