SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Salgın Nedeniyle 2 Bin 280 Dezenfekte Çalışması

0
Güncellendi - 2021-02-07 02:56:05
Salgın Nedeniyle 2 Bin 280 Dezenfekte Çalışması
A- A+ PAYLAŞ

Koronavirüs salgınının Türkiye'de görüldüğü 2020 yılı Mart ayından bugüne kadar  Yeşilyurt Belediyesi tarafından kurulan Dezenfektan Ekibi, ilçe genelindeki kamu binaları başta olmak üzere okullar, parklar, eğitim merkezleri, muhtar evleri ve iş yerlerini 2.280 kez dezenfekte etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın talimatıyla Yeşilyurt Belediyesi Tesisler Müdürlüğü İdari İşler Birimi bünyesinde kurulan Dezenfektan Ekibi, 2020 yılı Mart Ayından bugüne kadar Yeşilyurt’un tüm bölgelerinde koronavirüs salgınına karşı yoğun bir mesai yaptı.

Dünyayı tehdit eden 'Koronavirüs' salgınına karşı toplumsal riskleri minimum seviyeye indirmek amacıyla büyük bir özveriyle çalışan Dezenfektan Ekibi, Yeşilyurt’un farklı noktalarında hizmet veren Kamu Binaları, Kaymakamlık, Tapu, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sevgi Evleri ve TSO, Cami ve Cem Evleri, Aile Sağlık Merkezleri, Pazar Alanları, Polis Noktaları, Kuaförler, Muhtar Evleri, Hasan Çalık Devlet Hastanesi,  Çocuk Oyun Parkları ve Eczanelerin yanı sıra, Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binaları, Birim Müdürlükleri, Millet Kıraathaneleri, Müzeler, Evlendirme Dairesi, Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerini 2.280 kez ziyaret ederek Sağlık Bakanlığı onaylı özel ilaçlarla dezenfekte etti.

Yeşilyurt Belediyesi Tesisler Müdürlüğü İdari İşler Birimi bünyesinde faaliyetlerine devam eden dezenfektan ekibini tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vatandaşların sağlıklı, ferah ve temiz alanlarda yaşaması için hijyen ve temizlik uygulamalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Koronavirüs salgının Türkiye’de görüldüğü ilk andan itibaren kurdukları özel ekiple Yeşilyurt’un tüm bölgelerinde hijyen seferberliği başlattıklarını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları neticesinde Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız tarafından yayımlanan kararların Yeşilyurt’ta harfiyen yerine getirilmesi hususunda planlı bir çalışma yürütmekteyiz. 2020 yılı Mart Ayının ilk günlerinde, ilçe genelindeki hijyen ve dezenfektan uygulamalarımızı belli bir programda halinde yürütmek amacıyla kurduğumuz dezenfektan ekibimiz, büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışarak örnek alınacak çalışmalarda bulunmuştur. Mesai mefhumu tanımadan toplumsal riskleri en aza indirmek adına gece gündüz demeden görev yapan dezenfektan ekibimiz, ilçemizdeki kamu binaları, hastaneler, sağlık merkezleri, ibadethaneler, polis noktaları, muhtar evleri, işyerleri ile belediyemize ait hizmet binaları, sosyal, kültürel ve yaşam merkezlerini 2.280 kez ziyaret edip baştan aşağıya özel sularla dezenfekte etmiştir. Verilen görevleri eksiksiz bir şekilde büyük bir özveriyle yerine getiren personellerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Yeşilyurt’umuzda tüm hemşerilerimizin sağlıklı ve temiz alanlarda yaşaması temel önceliğimizdir.” diye konuştu.

Yeşilyurt’ta koronavirüs önlemlerinin artarak devam edeceğini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Koronavirüs salgınını ancak el ele vererek yenebiliriz. Herkesin bu mücadeleye katkı sunması gerekiyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak bu anlamda etkili ve kararlı çalışmalarımızı aksatmadan sürdürmekteyiz. İlçe genelindeki hijyen çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sağlık, sosyal ve ekonomik hayatımızı direk etkileyen koronavirüs salgınından kurtulmak için hepimizin daha dikkatli ve özenli olması gerektiği bir dönemden geçmekteyiz. Sosyal mesafe, maske ve temizlik gibi salgınla etkinle mücadele yöntemlerinden asla uzaklaşmamalı ve rehavete girmemeliyiz. Kalabalık ortamlarda mutlaka maskemizi takmalıyız, sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz, gerekmedikçe evlerimizden çıkmamalıyız, ‘bana bir şey olmaz’ düşüncesi salgının yayılmasını sağlar. Kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığını korumak için lütfen daha duyarlı ve hassas olalım, kurallara uyalım.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız