SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Salgına Karşı Güvenli MTÜ'nün Maskesiz Rektörü!

0
Güncellendi - 2021-09-10 21:22:07
'Salgına Karşı Güvenli MTÜ'nün Maskesiz Rektörü!
A- A+ PAYLAŞ

ÜSTELİK 'GÜVENLİ KAMPÜS' BELGE TÖRENİNDE, ÜSTELİK KAPALI ALANDA!. Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve ildeki kamu kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışmalar yürüten MTÜ, iç ve dış paydaşların sağlığını güvence altına almak amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde Türk Standardları Enstitüsü (TSE) uzman ekiplerince gerçekleştirilen tetkikler sonucu YÖK ve TSE arasında imzalanan iş birliği protokolü ile hazırlanan “Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi” almaya hak kazanan bölgede ilk üniversite oldu. Bu arada, "Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi" alan MTÜ'nün rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut'un, belge alma töreninde, TSE temsilcisinin maskeli olmasına karşın salgına karşı en önemli önlemlerden biri olan maskeyi takmamış görüntüsü ise, 'ironik' bulundu.

“Güvenli kampüs ile öğrenciler güvende”

Süreç hakkında değerlendirme de bulunan MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Üniversitelerin bu konudaki hassasiyeti oldukça önemli. Pandemi ortaya çıktığı ilk andan itibaren akademik ve idari insan kaynaklarının süreçle ilgili çalışmaya başladığını Türk Standartları Enstitüsünün kendi kaynakları ve tecrübesiyle geliştirdiği standarda uygun olarak gerekli şartların sağladık. Bu anlamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile hazırlanan “Güvenli Kampüs” belgesinin üniversitemiz tarafından alınan tedbirlerle de uygulanabilir olduğunu görüyor, eğitim öğretime başlayacağımız bugünlerde üniversitenizi tercih eden, kayıt yaptıracak olan öğrencilerimizin, gençlerimizin burada güvende olduklarının bir göstergesi olan bu belgeyi almamızda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Salgın sürecinde her alanda önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Karabulut, “Pandeminin ilk ortaya çıktığı andan itibaren süreç içerisinde Malatya Turgut Özal Üniversitesinin özellikle sağlık ve eğitim hizmetlerinde hiçbir aksamaya yol açmamak hedefiyle gerçekleştirdiği düzenlemeler rol model niteliğindedir. Bilim, emek, özveri ve kalite ile yükselme hedefi ile yolan çıkan üniversitemiz pandemi sürecinde de eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerine ara vermeden aynı zamanda akademik ve idari anlamda da yükselişini hız kesmeden sürdürmüştür. Üniversitemizi Türkiye’nin ve dünyanın saygın eğitim kurumlarından biri haline getirmek için akademisyen arkadaşlarımızla birlikte el ele, sırt sırta vererek ve gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz” dedi.

“Üniversitemiz tüm tedbirleri aldı”

Etkin ve sürdürülebilirlik çerçevesinde yürütülen çalışmaların önemine değinen Rektör Karabulut, “YÖK ve TSE arasında, Covid-19 salgını ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele kapsamında yükseköğretim kurumlarının yerleşkelerinde sağlıklı ve temiz ortamların geliştirilmesine yönelik tedbirleri içeren genel standartları belirlemek amacıyla hazırlanan bu önemli protokol çerçevesinde üniversitemiz gerekli tüm önlemleri alarak bölgenin ilk Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi’ni alan üniversitesi oldu. Bu düşüncelerle her zaman olduğu gibi salgın döneminde de yükseköğretim kurumlarımıza öncülük ederek etkin adımlar atmamıza destek olan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Göstermiş oldukları hassasiyet ile süreci etkin bir stratejiyle yönetmemize teşvik eden TSE Başkanı Prof. Dr. Sayın Adem Şahin, Türk Standartları Enstitüsü Malatya Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz’a ve TSE ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“Çevremize olan duyarlılığımızı arttırmalıyız”

TSE Malatya İl Müdürü Eraslan Yılmaz da, “Yeniden yaşanabilir bir dünyada yaşamak istiyorsak hepimiz yaşam ve tüketim tarzımıza dikkat etmeli ve çevremize olan duyarlılığımızı arttırmalıyız “Covid-19 Salgınının ortaya çıkışı ve etkilerine daha çok kafa yorarak bundan sonraki hayatımızı değiştirmek için düzgün bir yol çizebiliriz. Covid-19’da kurtulmak ve daha sonra benzerlerini yaşamamak için Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin yaptığı bu çalışma çok değerli. Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulu’nun aldığı tedbirler çerçevesinde üniversitemizde bu tedbirlerin harfiyen uygulandığını gördük. Bu anlamda Sayın Rektörümüze ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

'Güvenli Kampüs'ün maskesiz rektörü!

Bu arada, "Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi" alan MTÜ'nün rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut'un, belge alma töreninde, TSE temsilcisinin maskeli olmasına karşın salgına karşı en önemli önlemlerden biri olan maske takmamış hali ise, 'ironik' bulundu.

Son haftalarda koronavirüs vakalarında artış görülen Malatya'da, camilerden ve polis araçlarından sürekli olarak vatandaşa, 'maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması' konusunda anonslar yapılırken, 'salgına karşı güvenli kampüs' belge törenindeki 'maskesiz rektör' görüntüleri, verilen belgenin ciddiyetini ve üniversitenin yönetimi tarafından da ne kadar ciddiye alındığını tartışılır hale getirdi.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Saffet Kara (2 yıl önce)
    Sayın Editör, bugün gördüğüm ve aşağıda size de gönderdiğim linkteki fotoğrafta cumhurbaşkanı da dâhil kimse maskeli değil, çoğu da sizin gibi gazeteci... Aysun Hoca gibi fotoğraftakilerin hiçbirisine sempatiniz olmadığı malum, işte size fırsat: Hani sadece Türkiye'nin değil; Ortadoğu ve Balkanların en acar, en gözü pek, en dürüst, en ilkeli, en bağımsız haber sitesiniz ya o zaman bu fotoğrafa da okkalı bir haber yapsanız ya! Hadi bundan vazgeçtim, Öznur Çalık için bir tane olumsuz haber yapsanız ya! https://pbs.twimg.com/media/E_b2T8jXsAIij9w?format=jpg&name=large
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    ya bu nasıl bir haber. türkiyede üniversitemi bitmişte belgeyi buraya verdiniz. suç bizlerde. bir tane basın mensubu haberini yapamıyor. ve hepside neler olduğunu cok iyi biliyorlar. binde biri inönüde olsaydı rektörü sabahına görevden alırlardı. yazık yazık yazık. kaç tane açık ihale yapmış? kaç personel etrafında özel işlerinde çalışıyor? inanın o kadar söyleyecek şey var ki. hangi birini yazayım diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Torpilli üniversite ve torpilli rektörü. Buradan başarı çıkar mı? Çıkmaz. Hemen tıp fakültesi kuruldu. İnönü üniversitesi bile yıllardır yapılan çalışmalarla belirli bir başarı yakalamaya çalışırken, yeni tıp fakültesi ne zaman kadrolarını kurdu da doktor yetiştirecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Öğrencisini okutacak sınıfı ve laboratuvarı olmayan bir üniversiteye kalite belgesi verilmesi de ironi olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • :)
    0
    0
    Yanıtla
  • alper (2 yıl önce)
    yav olmaaazz, bak olmaz, vallaahi de billahi de sizden olmaaaazzzz. umutsuzluk içerisinde de değilim, millet demokratik yollarla bu işe muhakkak son verecektir. hele oynayın siz kumda. sizin fişinizi çekip gerçek liyakat sahibi insanları göreve getirecekler elbet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan yildiz (2 yıl önce)
    Avrupa'da spor musabakalarina bakıyoruz full dolu ve kimsede maske yok aşılanma Türkiye'de ciddi sayıları buldu Avrupa'da bu kadar aşılanma yok yüzde olarak belki Almanya bizden fazla aşılanma yapmıştır nasıl oluyorsa vaka artışı oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (2 yıl önce)
    Madem 2. Üniversite açacaktınız, sistemli bir şekilde açsaydınız. Gidip eski Malatya'ya Rektörlük binası ve fakülteleri yapıyorsunuz. Oraya da saatte bir otobüs geliyor. Orayı gören üniversite demez zaten. Üniversitenin sosyal medya hesapları her paylaşımının altına beştepe külliyesini, iletişim başkanlığını etiketliyor. Okul mu, gençlik kolları hesabı mı belli değil.. Rektör, haftanın %90'nında Ankara'da zaten onu söylemiyorum bile. Boşu boşuna sırf birilerinin cebi dolsun, kadro açılsın diye bu 2. Üniversite denen saçmalığı kurdunuz. Umarım bilim üretmeyen, gençlere de zarar veren bu okul kapanır ve oraya ayrılan gereksiz hibe İnönü'ye aktarılır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (2 yıl önce)
    Aman malatyahaber.com siz Malatya'ya lazımsınız. Aysun hanım basını mahkemeye vermek konusunda çok maharetli. Aman uzak durun ne hali varsa görsün. YÖK kör değil sonuçta bir sonraki dönem rektör atarken üniversitenin performansına bakar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Babayiğit (2 yıl önce)Turan isimli kullanıcı yorumuna
    Kimse çıkıpta kral çıplak diyemeyecek mi. Birileri çıkıp gerçekleri yazmayacakmı? Gerçekler haber yapulmayacakmı? Malatya Haber inanınki az bile bu konularda haber yapıyor. O kadar çok rezillik, okadar çok yanlış..... Yav olmaz olamaz bu böyle gitmez. Bunu yukarıya en yukarıya duyurmalıyız. Böyle seyredemeyiz. Gereğini babayiğit ler yapacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyhan (2 yıl önce)
    Rektör hanım çok itici duruyor bir akademisyenden çok bir koltuk sevdasına düşmüş gibi, yetim, öksüz bırakacak isen üniversiteyi neden çok istedin kardeşim rektörlüğü, senden binler kat Malatya sevdalısı elbette vardır... Üniversite resmen köyden bozma gibi laboratuvar yok, sarf malzeme alalım o da yok e ne yapacağız nasıl yükseleceğiz, gelişeceğiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyit (2 yıl önce)
    Nasıl hesap vereceksiniz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    rektörlüğü hak etme çabaları olarak görmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Şimdi yorumlarda Aysun hanimin malatyaya üniversiteye gelmediği yazilmis. Gercekten boyle birsey varsa zamaninin cogunu ankarada il disinda gecirip koltugunu herzaman vekalet birilerine birakiyorsa bu cok vahim bir durum. Sayin vekillerimiz ve cumhurbaşkanımızın hanerdar olmamasi imkansız. Inşallah durum boyle değildir
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (2 yıl önce)
    TSE'nü tebrik ediyorum, nasıl olmuş da Rektör Hanımın Malatya'da olduğu günü denk getirebilmiş. Rektör hanım üniversite kampüsüne gitmemiş, belgeyi döner sermaye aldığı hastanedeki makam odasında kabul buyurmuş....
    0
    0
    Yanıtla
  • Havaalanına yakın tabi hastane ben bilmiydim gardaş orda odası olduğunu millet daha eleştiriyi hoca kalkmış gelmiş şehre şeref vermiş millet eleştiri daha
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (2 yıl önce)
    Bu nasıl bir haber Malatya merkezde otobüs minibüsleri bir haber yapın görelim odasında maske takmamış ne olur yani sıkıysa akşama kadar odanda maske tak otur bakayım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (2 yıl önce)
    Demek bugün Malatya günüydü, Sayın Rektör hanımın. Aklı Ankara da kaldı belki ondan maske takmamış unutmuşş. Konu ile ne kadar ilgili olduğu maske takmadığında belli. Yani hep reklam hep şov. Orta da hiçbişey yok, sıfır.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet Sinan ÇETİN (2 yıl önce)
    Bu maske ve pandemi olayı basın üzerindeki haber işleme yöntemiyle sanki hoca hiç tedbir almamış gibi lanse ediliyor. FARKINDAMISINIZ GÜVENLİ KAMPÜS BELGESİ! Hes kodu olmadan kampüse giremiyorsunuz. Hes kodu üzerinden sistemden risk durumunuz kontrol ediliyor. Siz PCR yapmadan risk durumunuz bilinmeden kampüse giremezsiniz. Hem zaten haber içeriğinde de görüldüğü gibi bu GÜVENLİ KAMPÜS BELGESİ' de tüm tedbirler alındığı için verilmiş....? Yoksa hocanın kara kaşına kara gözüne verilmiş değil. Hem belgeyi köy muhatrı değil, Ulaslarası saygınlığı olan TSE vermiş. OKUYUN; Pandemi sırasında ortaya çıkan psikolojik tepkiler aşırı korkudan kayıtsızlığa kadar giden bir çeşitlilik gösterebilmektedir. Bu dönemdeki psikolojik etkilerin her zaman kısa süreli olmadığı, şiddetli ve kalıcı ruhsal sorunlara yol açabildiği bildirilmiştir. Pandemide en sık görülen ruhsal bozukluklar; duygudurum bozuklukları, kaygı bozuklukları ve travma sonrası stres bozukluğudur. Pandemi sırasında fiziksel ve sosyal kısıtlılıkların ruh sağlığı üzerine olan etkilerini dikkate alan bir yaklaşım gösterilmelidir. Salgının uzun dönemli ruhsal etkileri arasında sosyal ağların, kişiler arası ilişkilerin zayıflaması da yer alır. Pandemi sürecinde sosyal bağlantılarımızı sürdürmek, yakınlarımız, arkadaşlarımız ve dostlarımızla iletişim içinde olmak, bize duygularımızı paylaşmak için olanak ve stresi azaltmak için çıkış yolları sağlayacaktır. Sağlık çalışanlarının pandemi döneminde maruz kaldığı stres etkenlerinin başında kişisel koruyucu donanıma erişim zorlukları, hastalanma riski, uzun ve yoğun çalışma saatleri yer almaktadır. COVID-19 ile ilişkili olarak hastalara, hastaların ailelerine, sağlık çalışanlarına yönelik sosyal damgalama ve ayrımcılık görülebilmektedir. Damgalamayı durdurmak, insan hakkı ihlallerini engellemek için olduğu kadar, toplulukları ve bireyleri ruhsal olarak dayanıklı kılmak açısından da önemlidir. Sağlık otoritesi, gerekli koruyucu önlemlerin hayata geçirilebilmesi, insanların ruhsal olarak kendilerini güvende hissedebilmeleri için salgınla ilgili bilgileri, atılan adımları toplumla açık bir biçimde paylaşmalı, şeffaf bir yönetim anlayışı içinde olmalıdır. Pandemi nedeniyle oluşan yaraların sarılmasında toplumsal dayanışma ve paylaşım önemli bir rol oynar. (Dr. Raşit Tükel Tıp Doktoru, Profesör, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları AD)  Link: https://www.ttb.org.tr/kutuphane/covid19-rapor_6/covid19-rapor_6_Part71.pdf Bırakın Hoca işini yapsın. Bırakın insanlar sakinleşsin. Bırakın normalleşelim. Bi durup sakinleşelim. Umarım yayınlarsınız sayın editör.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhsin (2 yıl önce)
    Yav gardaş hoca malatyada, odasında..şükredeceğize bide maske diyisiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Suleyman (2 yıl önce)
    Rektöre Hanım küçükken her türlü melanete karşı nefesi kuvvetli hocalar tarafından okunmuş. Allah' ın izni ile hiç bir şey olmaz. Şu da bir gerçek ki maskeli fotoğraf verirse reklamını yapamayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Sanki her hareketi reklam gibi. İnandırıci değil. Maske takmaması önemli değil ki. Aslolan reklam Fotoğraf Masa Renk Arka fon ....
    0
    0
    Yanıtla