SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Validen Fabrika Ziyaretleri

0
Güncellendi - 2020-10-17 04:33:38
Validen Fabrika Ziyaretleri
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, II. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan işletmelere ziyarette bulunarak istihdam ve ihracat konuları hakkında bilgi aldı.

Fabrika girişinde Vali Aydın Baruş’u Güngör Tarım Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör ve ikinci Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem karşıladı. İbrahim Güngör, işletmede incelemelerde bulunan Vali Baruş’a özellikle Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihracat yaptıklarını. Malatya başta olmak üzere ülke ihracatına ve ekonomisine katkı sağlayarak yapmış oldukları kayısı ihracatı ile aynı zamanda Malatya’nın en önemli tarım ürünü olan kayısının da tanıtımında önemli rol oynadıklarını ifade ederek, teknoloji standartlarında oluşturulan yıkama makinası, kurutma makinası, eleme makinası ve paketleme makinasıyla ayrıca siparişlere göre oluşturulan her çeşit paketleme olanağıyla faaliyetini sürdürdüklerini söyledi.

Daha sonra Gözde Helva Fabrikasını ziyaret eden Vali Baruş’u burada Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayhan karşıladı. İncelemeler esnasında Yönetim Kurulu Başkanı Kayhan, Vali Baruş’a, 1995 yılında gıda üretimine  başladıklarını, kuruluşun ilk yıllarında tahin ve tahin helvası olarak üretime başlayıp daha sonraki yıllarda da çeşitlerini arttırarak simitlik susam, tahin, akide şekeri, lokum, reçel ve kakaolu fındık kreması ile ürün yelpazelerini geliştirdiklerini. Kaliteli, sağlıklı ve güvenilir bir hizmet anlayışı çerçevesinde 50 çalışanı ile teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri takip ederek yaptıkları ürünleri şu anda Kanada, Rusya, İrlanda, Türkmenistan gibi ülkelere ihracat yaptıklarını ifade etti.

Organize Sanayi Bölgelerinin kentin gelişimi ve iş istihdamı açısından önemine değinen Vali Baruş, "Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işletmelere yapmış olduğumuz ziyaretlerde üretim faaliyetlerini yerinde görüyor, sanayicilerimizin her türlü talep ve görüşlerini de alarak istişarelerde bulunuyoruz" dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Musa taş (3 yıl önce)
    Gözde helva bölge için çok önemli bir isyeridir gerçekten çok kaliteli ürünleri var kaliteyi bozmadan devam eder inşallah işlerinde başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla