SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oturup Arslantepe'ye Bakacağım'

0
Güncellendi - 2021-07-29 02:39:40
'Oturup Arslantepe'ye Bakacağım'
A- A+ PAYLAŞ

Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydı, 23 yıllık komşusu Emine Sağlık’ı mutlu etti.

Duvarlarına renkli figürler işlenmiş kerpiçten sarayı, 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip tapınağı, ilk kılıç ve mızraklarıyla tarih kitaplarını değiştiren ve 2014 yılında Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Battalgazi’deki Arslantepe Höyüğü, Çin’in ev sahipliğinde UNESCO Dünya Miras Komitesinin online toplantısından çıkan karar ile kalıcı listeye alındı. UNESCO tarafından alınan bu karar Malatyalıları oldukça mutlu etti. Arslantepe Höyüğü’ne yaklaşık 100 metre mesafedeki tek katlı müstakil evde 23 yıldır yaşayan Emine Sağlık da UNESCO tarafından alınan kararı sevinçle karşıladı.

“Burada sandalyeye oturup Arslantepe’ye bakacağım”

Arslantepe Höyüğü’ne komşu olmaktan dolayı mutlu olduğunu ve evini hiçbir şekilde satmak istemediğini dile getiren Sağlık, “Burası Arslantepe, Orduzu Mahallesi Battalgazi ilçesine bağlı. Benim evim Arslantepe Höyüğü’nün tam karşısı. Ben Arslantepe Höyüğü’nün komşusuyum. Burada oturduğum için çok mutluyum. Burada yolu kapatsalar daha mutlu olurum, otobüsler geçmesin biz çok rahatsız oluyoruz. Turistler geçmişte geliyorlardı, 2-3 yıldır hastalıktan dolayı gelmiyorlar. Az gelen oluyor. Geçmişte 2-3 ay burada çalışıyorlardı. UNESCO tarafından alınan karardan çok mutluyum. Ben evimi kimseye satmam, burada rahat ediyorum. Başka bir yerde rahat edemem. Arslantepe Höyüğü’nü ziyarete gittim. İçerisinde ağaç var, toprak var, eski eserler var gezdim. Ben evimi de satmam, binada rahat edemem. Komşum Arslantepe, burada sandalyeye oturup Arslantepe’ye bakacağım. 23 yıldır ben buradayım, şimdi daha güzel” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız