SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sandık Başı' Cinayetleri Sanıklarının Cezasına Yargıtay Onayı

A- A+ PAYLAŞ

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, Malatya - Pütürge ilçesi Bölünmez Mahallesi'nde sandık başında öldürülen Saadet Partili iki müşahidin katil zanlılarının yargılandığı ve güvenlik nedeniyle Kırşehir’de görülen davada, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nin, başka bir partinin adayının yakınları olan sanıklar hakkında verdiği, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ndeki temyiz isteminin de reddedildiği davada, “Kasten Adam Öldürme” suçundan 4 sanığa verilen 2’şer kez müebbet hapis kararını onayladı.

Yargıtay, ayrıca, aynı olayda bir kişinin de yaralanması nedeniyle, sanıklara verilen 1’er yıl 10’ar ay hapis cezası ile 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun’a muhalefetten 10’ar ay hapis cezasını da onayladı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin söz konusu kararı ile tutuklu sanıklar  Ömer Sülük (H.oğlu), Ömer Sülük (C.oğlu), Abdulkadir Sülük ile Hacı Sülük hakkında, 31 Mart Yerel Seçimleri sırasında, kamu görevi icra eden Saadet Partili sandık görevlileri Hasan ve İlyas Aktaş’ın öldürülmesi, Ali Aktaş’ın da yaralanması olayının davasında verilen toplam 2’şer kez müebbet ve 2’şer yıl 8 ay hapis cezasına ilişkin sanık avukatlarının temyiz başvuruları esastan reddedilmiş oldu.

Sanık avukatlarının, “bozma önerisine iştirak edilmemiştir”

Sanıklar hakkında kurulan hükümlerin miktar itibariyle kesin nitelikte olmasından dolayı, temyiz istemlerinin Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun 298. Maddesi gereğince, temyiz istemlerinin ayrı ayrı reddedildiğinin hatırlatıldığı Yargıtay 1. Ceza Dairesi Kararı’nda, gerekçesinde bir çelişki veya eksiklik bulunmayan mahkemenin kabul, takdir ve uygulamasında bir isabetsizlik görülmediğinden, sanık avukatlarının bozma öneren düşüncesine iştirak edilmediği vurgulandı.

“Ankara Bölge Mahkemesi’nin ilamında isabetsizlik görülmemiş olduğundan…”

İstinaf Mahkemesi Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nin,17 Temmuz 2020 tarihli ilamında isabetsizlik görülmediği vurgulanan Yargıtay 1. Ceza Daire Başkanlığı’nın söz konusu Kararı şöyle:

“Sanıklar H.S., Ö.S., A.S ve Ö.S. hakkında maktuller Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş’a yönelik nitelikli kasten öldürme suçlarından kurulan mahkumiyet hükümlerinin sanıklar müdafileri tarafından temyiz edilmesi üzerine yapılan incelemede; Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Caza Dairesi’nin 17.07.2020 gün ve 2020/111 esas, 2020/1234 karar sayılı ilamında isabetsizlik görülmemiş olduğundan; sanıklar müdafilerinin sübuta yönelen ve yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının, esastan reddine, aynı Kanunun 304/1. Maddesi uyarınca dosyanın Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’ne, Yargıtay ilamının bir örneğinin Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesine gönderilmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına tevdiine 08.12. 2020 tarihinde oy birliği ile karar verildi”.

Hükümleri onaylanan sanıkların, AKP'den Pütürge Belediye Başkanlığı'na aday olan ve seçilen Mikail Sülük'ün yakınları olduğu bildirildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Pütürge- Bölünmez'de seçim sandıklarının bulunduğu ve 2 kişinin öldürüldüğü, 1 kişinin de yaralandığı okulda olayın ardından bu fotoğraflar çekilmişti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • malatyalı (3 yıl önce)
    tam ibretlik ölen ve öldüren şahıslara çok yazık olmuş.siyaset için değmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (3 yıl önce)
    Yazık oldu değmedi değmez bu cinayetlerin nedeni siyasi büyüklerin insanları kutuplaştırması oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (3 yıl önce)
    ne olaca yarın bir af yasası ile (Pardon af değil infaz düzenlemesi ) çıkarlar dışarı
    0
    0
    Yanıtla
  • Genco (3 yıl önce)
    Adalet yerini bulmuş çok şükür. Haydi mikail sülük kurtarsın sizleri.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Cahill insanlarin dirami deyermi siyaset icin Deydimi olenlere rahmet diliyorum yapanlarda Ceksin cezasini
    0
    0
    Yanıtla