SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Seçim Cinayetleri Davasında 2. Duruşma

0
Güncellendi - 2019-10-27 16:54:41
Seçim Cinayetleri Davasında 2. Duruşma
A- A+ PAYLAŞ

BİR SANIĞIN AVUKATI TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU.. Malatya‘nın Pütürge ilçesinde 31 Mart’taki yerel seçimlerde oy verme işlemi sırasında, 2 kişinin ölümü, 1 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavgaya karıştıkları iddiasıyla tutuklanan ve haklarında dava açılan 5 sanık Kırşehir'de 2. kez hakim karşısına çıktı.

Güvenlik gerekçesiyle Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına, tutuklu sanıklar B.S, K.S, Ö.S, A.S. ve H.S, Kahramanmaraş, İstanbul ve Malatya‘daki cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Sanık ve maktul avukatları ile duruşmaya Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu da katıldı. Feyzioğlu'nun sanıklardan 70 yaşındaki H.S.'nin avukatlığını yapacağı öğrenildi.

Mahkeme heyeti, sanık savunmalarının ardından avukatlar savunma için ek süre talep etti. Duruşma 25 Kasım tarihine ertelendi. Duruşma öncesinde Kırşehir Emniyeti adalet sarayı önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Pütürge ilçesine bağlı Bölünmez Mahallesi’ndeki Bölünmez İlkokulunda, 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sırasında sandık görevlileri ile yaşlı bir çiftin kabine birlikte girip oy kullanmak istemesi üzerine tartışma çıkmış, kavgaya dönüşen olayda silahla vurulan Saadet Partili sandık görevlileri Hasan ve İlyas Aktaş olay yerinde hayatını kaybetmiş, Ali Aktaş yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak, Pütürge'nin AKP'den seçilen Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün akrabaları olan sanıklar tutuklanmıştı.

Kırşehir, iha- malatyahaber.com- cumhuriyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız