SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Satışlarda Fazla Canlılık Yok"

0
Güncellendi - 2020-07-26 05:08:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hayvan Pazarı'ndaki kurban satıcıları, pazarın Kurban Bayramı'na bir, iki gün kala canlanmasını bekliyor.

Bayrama sayılı günler kala pazarda hareketlilik artmaya başladı, üreticiler hayvanlarını pazara getirirken, satıcılar da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında daha seyrek de olsa gelen alıcılara hitap etmeye çalışıyor.

Öte yandan Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, hayvan pazarını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu, yetiştirici ve satıcıların sorunlarını dinledi, istişareler yaptı.

Gazetecilere de açıklama yapan Akın, kurban satışlarının henüz yoğunlaşmadığına değindi.

Akın, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı'na bir, iki gün kala pazarda canlılık yaşanıyor. Büyükbaş hayvanlarda kısmen satışlar var ama küçükbaş hayvan satışlarında şu an için çok fazla bir canlılık yok. Kurban fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 10-15 oranında bir artış söz konusu. Küçükbaş hayvanın canlı ağırlık olarak kilogram fiyatı 25-27 lira arasında, büyükbaşta ise kilogramı 22-25 lira arasında."

Küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 1000 lira ile 2 bin arasında değiştiğini aktaran Akın, kurbanlık satışlarında üreticilerin ve alıcıların Kovid-19 tedbirlerine uyması gerektiğini vurguladı.

Akın, vatandaşların alacakları kurbanların küpeli olmasına dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

Satıcılar ise pazarda canlılığın Arefe Günü ve bayramın birinci günü arttığını kaydetti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız