SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Satrançta Dereceye Girenler

0
Güncellendi - 2019-12-17 05:50:01
Satrançta Dereceye Girenler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Küçükler ve Yıldızlar Satranç İl Birinciliği müsabakaları yapıldı.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç Malatya İl Temsilciliği tarafından organize edilen Küçükler ve Yıldızlar Satranç İl Birinciliği Müsabakaları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

14-15 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen müsabakalar büyük bir çekişmeye sahne oldu. 18-25 Ocak tarihlerinde Antalya'da yapılacak olan Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasına Malatya’dan katılacak olan sporcular ilk adım maçlarında çok ciddi sınav verdiler. Ailelerinin de çocuklarının heyecanına ortak olduğu yarışmanın ödül töreni pazar günü yapıldı. 

Ödül törenine; GSİM Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, sporcular, hakemler ve veliler katıldı. 

Ödül töreninde konuşan Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, "Sezonun en heyecanlı karşılaşmaları bu haftaki etkinliğimizde oldu. Çünkü bu yarışmada her sporcu kendi yaşıtlarıyla oynadı. Türkiye şampiyonasına kayıt yaptıran sporcularımıza başarılar diliyorum. Henüz kararını vermemiş olan sporcularımıza bir an önce kayıtlarını yapmalarını öneriyorum" dedi. 

Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen ise satranç turnuvası salonunun hizmete girmesi için çok az bir zaman kaldığını, mart ayındaki satranç turnuvasının yeni salonda yapılacağını söyledi. 

Kategorilerinde dereceye giren sporcular şöyle oluştu:

7 yaş genel: 1. Renas Yapıcı, 2. Yağız Ali Üzmez, 3. Hüseyin Poyraz Özcan

7 yaş kızlar: 1. Duru Köseoğlu, 2. Zeynep Sare Alabacak

8 yaş genel: 1. Furkan Kağan Ötegen, 2. Mehmet Efe Karaoğlan, 3. Kayra Kızıltaş

8 yaş kızlar: 1. Hatice Elif Özelçi, 2. Ecem Sümeyra Yılmaz, 3. Meryem Keskinkılıç

9 yaş genel: 1. Heval Yapıcı, 2. Emir Efe Demiraş, 3. Umut Tomak

9 yaş kızlar: 1. Derya Kırnap, 2. Gül Efnan Alkan, 3. Ecrin Fırtına

10 yaş genel: 1. Ahmet Utku Tufan, 2. Ahmet Berk Koyutürk, 3. Kenan Yetkin Özen

10 yaş kızlar: 1. Sümeyra Sena Alagöz, 2. Elif Berkin Ilkım, 3. Yaren Timuştekin

11 yaş genel: 1. Ahmet Eglen, 2. Eymen Akbayır, 3. Atlas Bilgen

12 yaş genel: 1.Emirhan Güllü, 2. Eylül Erdal, 3. Sarya Bozkuş

15 yaş genel: 1. Arda Çapraz, 2. Ali Efe Okutan, 3. İlyas Köseoğlu

16 yaş genel: 1. Cemre Özdemir,  2. Abdülbaki Aytekin, 3. Alper Ersoy

17 yaş genel: 1. Tarık Emre Tay, 2. Eren Gemici, 3. Muhammed Dönmez.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız