SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sayıştay Bile İsyan Etti"

A- A+ PAYLAŞ

'ANLAŞILAN O Kİ RESTORASYONU DERNEK İÇİN YAPMIŞLAR!' CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ismine Büyükşehir denilmesiyle büyük olunmadığını belirterek, “ Malatya Büyükşehir Belediyesi 140 Yıllık Tarihi Karakaş Konağı’nı turizme kazandırmak yerine bir derneğe tahsis etti. Sayıştay bile isyan etti” dedi.

"BECERİKSİZLİK-VURDUMDUYMAZLIK"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sayıştay’ın Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili değerlendirmelerini gündeme taşımaya devam ediyor. Ağbaba, 1880 tarihinde yapılan, restore edilip,taşınmaz kültür varlığı olarak 1989 yılında tescil edilerek koruma altına alınan Tarihi Karakaş Konağı’nın 5 yıllığına ÖNDER derneğine tahsisini ‘beceriksizlik ve vurdumduymazlık’ olarak değerlendirdi.

"TAHSİS EDİLENİ TAHSİS ETMEK"

2019 yılı Sayıştay raporlarında konuyla ilgili inceleme sonucunda; “646 m2 yüzölçümlü taşınmaz kültür merkezi olarak kullanılmak üzere 25.02.2016 tarihinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına süresiz olarak tahsis edildiği; Belediye tarafından söz konusu taşınmazın 971.823,90 TL bedel ile restore edildiği ve 12.06.2018 tarihinden itibaren de beş yıllığına bir derneğin kullanımına bırakıldığı tespit edilmiş. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen taşınmazın tahsis amacına uygun kullanılarak üçüncü kişilere kullandırılmaması gerekmektedir.” İfadelerine yer veriliyor.

"ANLAŞILAN O Kİ RESTORASYONU ‘ÖNDER’ İÇİN YAPMIŞLAR"

Karakaş Konağı ile daha önce defalarca Kültür ve Turizm Bakanlığına soru önergeleri veren, konağın kaderine terk edilmesine mecliste yaptığı konuşmalarla eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2018 yılında yaptığı açıklamayla Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin konağın işletmesini bir derneğe vermesini ‘her işi elleri gözlerine bulaştırıyorlar.Bir konağı bile turizme kazandırmadılar’ şeklinde nitelendirmişti.

Ağbaba, “Bugün gelinen noktada Sayıştay tarafından da yapılan işlemin yanlış olduğu tescillenmiştir. Bir tarihi eserin göz göre göre yok edilmesini kabul etmek mümkün değil. Madem turistlerin ziyaretine açmayacaksınız neden 1 milyon liraya yakın para harcadınız? Şayet turizme kazandırmak için yaptıysanız neden bir derneğe ücretsiz devrettiniz? Anlaşılan o ki restorasyonu ÖNDER Derneği için yapmışlar” dedi.

"TARİHİ KONAK GERİ ALINSIN,MALATYA TURİZMİNE KAZANDIRILSIN"

“18 yıldır iktidarda olup bir tarihi eseri Malatya’ya kazandıramamak ayıptır” diyen Ağbaba, “Aslında Karakaş Konağı’nın başına gelenler Malatya’nın başına gelenlerle aynıdır. Konak da tıpkı Malatya gibi kaderine terk edilmiştir. Oysa o konak, istenirse yüzlerce turistin ziyaret ettiği bir yer olabilirdi. AKP zihniyeti bir taraftan vakıf eserleri ile övünürken, diğer taraftan tarihi konakları peşkeş çeken zihniyetin adıdır..Sayıştay raporunun ardından konak derhal dernekten geri alınarak Malatya turizmine kazandırılmalıdır” İfadelerini kullandı.

Bülten

ARŞİV FOTO: Karakaş Konağı 

GÖRSEL: Karakaş Konağı maket görüntü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • orhan ince (3 yıl önce)
    şayıştay isyan etti diye usulsuzlükler çıktı diye cezamı verecekler yapanın yaptığı yanına kar kalıyor belediyelerde
    0
    0
    Yanıtla
  • Hazeyn (3 yıl önce)
    Eserin kendi dönemini yansıtan özellikleri mı kalmış, sokak dokusu yok edilmiş, etrafı yüksek binalarla donatılmış. Şimdi bununla ne turizmi olur? Olsa olsa bir eser nasıl tahrip edilir diye ders gösterilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Şöyle bir bakınca, devleti hükümet mi yönetiyor, dernekler mi yönetiyor belli değil. Fetö den hiç ders alındığını sanmıyorum. Hala aynı mantık aynı kafa. Değişeceğini de sanmıyorum. Bu böyle gider. Daha çok felaketler yaşarız bu gidişle. Halka ait olan bir binayı halkın parasını harcayarak yaptırıyor ve bir derneğe hediye ediyorsun. Kim bu dernek kimlere hizmet ediyor. Neden hep aynı derneklere bu tahsisler yapılıyor. Bu nasıl yöneticilik? Nerede kul hakkı? Bu nasıl adalet? Nerede hak hukuk?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Sayin vekilin zikriyle fikriyle uzaktan yakindan alakam yok lakin adamin soyledigi sey dogru Madem derneklere boyle kiyaklar yapilabiliyor o zaman diger derneklerin sucu ne milletin azicik sempatisi olan degerleri kullanarak kendlerine sahsi ikbal devsirme pesinde olan bu tur dernekcilere bir vatandas olarak hakkimi helal etmiyorum benim hakkimi onlara peskes cekenlerinde allah bin belasini versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi uğraş (3 yıl önce)
    Her tarafı bina olmus ne yapacaksiniz Boyle tarihi eseri yazık
    0
    0
    Yanıtla