SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehir Eşkiyası Durdurulamıyor!.

0
Güncellendi - 2018-08-01 21:59:23
Şehir Eşkiyası Durdurulamıyor!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da gece yoğunluğun en fazla yaşandığı iki ayrı caddede aynı araçtan toplam 12 el tabanca ile ateş açıldı. Fuzuli Caddesi'nde önünde 7 el ateş açılan işyerinde ise o esnada onlarca vatandaş bulunuyordu. İçerisinde 4-5 kişi bulunan aynı araçtan Tecde yolunda da yine tabanca ile ateş açıldı.

Olay, 31 Temmuz Pazartesi günü saat 23.30 sularında önce Atatürk (Kışla) Caddesinde, ardından ise  10'ar dakika arayla Fuzuli Caddesi'nde devamında ise Tecde Yolu üzerinde yaşandı.

-Kışla’da 5 el ateş açtılar

İddiaya göre; Kışla caddesi üzerinde bulunan bir eğlence merkezinden çıkan 4-5 kişilik bir grup otomobile bindikten sonra 5 el havaya ateş açtı. O esnada Atatürk Caddesi'nde araç ve yaya trafiğinin yoğun olmasına karşın, şans eseri kimseye kurşun isabet etmedi.

-Onlarca vatandaşın önünde 7 el ateş

Aynı araçtan, Atatürk Caddesi'nden sonra Fuzuli Caddesi'nin Kernek girişinde bulunan ve o esnada içinde ve dışında onlarca müşterinin olduğu bir işyerinin önünde de toplam 7 el ateş açıldı. Vatandaşların büyük korku ve panik yaşadığı olay esnasında şans eseri kurşunlar kimseye isabet etmezken, araç hızla olay yerinden kaçtı.

-Durmadılar, yine ateş açtılar

Atatürk ve Fuzuli caddelerinde toplam 12 el tabanca ile ateş açılan araçtan Tecde Yolunda da yine tabanca ile havaya ateş açıldı.

Plakası belirlenen aracın ve içindeki şüphelilerin yakalanması için polis ekiplerinin başlatmış olduğu çalışma devam ediyor.

Gece saat 00.20 sularında Yeşiltepe’de bulunan Canlı Hayvan Pazarı civarında silah atıldığı ihbarında bulundular. Ancak bölgeye giden polis ekipleri her hangi bir olay bulgusuna rastlamadı.

Gündüz saatlerinde de yine Öğretmenevi yanında silahla yaralama, Kömür Tevzi civarında da silahlı tehdit olayı meydana geldiği bildirildi.

Malatya’da 30 Temmuz ve 31 Temmuz günlerinde 8 ayrı noktada silahlı olay yaşandı.

Bir önceki gece de, Vali Konağı'na yaklaşık 75 metre mesafede, Orduevi karşısında yine silahlı saldırı olayı meydana gelmişti.

Önlenemeyen silahlı saldırılara ilişkin en vahim örnek de, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yarısından sonra yaşanmış, 15 Temmuz Meydanı'nda (Hükümet Meydanı) binlerce vatandaş ile siyasilerin ve protokol yetkililerinin, darbe girişimi yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programı izledikleri sırada, buraya 150 metre mesafede, PTT yanındaki bir sokakta bulunan işyerine pompalı tüfekle saldırı düzenlenmiş, saldırgan yüzlerce polisin görev yaptığı alanın hemen 'dibinde' meydana gelen olayın ardından kayıplara karışmıştı.

Ayrıca, son haftalarda düğünlerde, düğün ve asker konvoylarında silahla ateş etme olaylarında da büyük çapta artış meydana geldiği gözlenmeye başlanmıştı.

-Olaylardan çok haberlerden rahatsız olunuyor!

Bu arada, Malatya kent merkezinde yaşanan silahlı olayları ve asayiş sıkıntısını dile getiren haberler il yöneticilerini rahatsız ederken, bazı il yöneticileri bir yerel TV'de katıldıkları programlarda, Malatya'nın huzurlu bir kent olduğuna ilişkin savunmalar yapmış, olaylardan daha çok asayiş sorununu ortaya koyan haberlerden rahatsız olmuş, olayları haberleştiren basın kuruluşlarına yönelik gerçek dışı suçlamalarda bulunmuşlardı.

Aynı dönemlerde, Malatya'da bazı yerel yöneticiler (dönemin büyükşehir belediye başkanı) ile siyasi parti (CHP- MHP) ve STK temsilcileri ise çeşitli vesilelerle asayişten sorumlu il yöneticilerini Malatya'daki "huzur" nedeniyle kutlamışlardı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Atatürk Caddesi'ndeki olay yeri

Fuzuli Caddesi'ndeki olay yeri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • asayiş (5 yıl önce)
    Malatyada son dönemde cahillerin arttığı , kendini mafya zanneden çetelerin arttığını görüyorum. Malatyada huzur operasyonu yapılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (5 yıl önce)
    Malatyada emniyet asayiş sorunu var ama kimse dillendiremiyor.Hiç bir olay polisin umurunda değil karakolda başıma gelen bir olay hakkinda şikayette bulunacağım sırada memurlar zaten iş yuklerinin fazla olduğunu öne sürerek vazgeçirmeye çalıştılar.Her köşe başı pislik kaynıyor ses çıkaran yok ama 85 yaşındaki dedeye biber gazı ters kelepçe..
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (5 yıl önce)
    kardeşim yine günah keçisi polis olmuş bravo yahu siz bu ülkede yaşamıyormusunuz adamın yaralamadan hırsızlıktan her suctan en az 30 dosyası var adam yıne serbest bırakılmıs şimdi soruyorum suclu polis mi yoksa yasalarmı cıkar bakalım saglam bı yasa bunlara ne nefes aldırıyorsun polis her yakaladıktan sonra zanlı daha polis olayın tutanagını bitirmeden serbest bırakılıyor polis kafasına göremı serbest bırakıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozan (5 yıl önce)
    Her Malatya'ya geldiğimde en çok dikkatimi çeken genç erkekşerin her geçen gün daha da câhilleştiği, serkeşliğe özendiği, lümpenleştiği.. Genç kızlar öyle değil, onlar daha da modernleşiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (5 yıl önce)Ozan isimli kullanıcı yorumuna
    Genç kızlar modernleşiyor demekteki kastın ne acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (5 yıl önce)
    Sıkıntı polis,jandarma veya yargı değil arkadaşlar sıkıntı bu magandaların işlediği cürümlerden dolayı vazgeçirebilecek yasalarda..Evet diğer bir deyimle yasa çıkarabilecek konumdaki siyasetçilerde..Aksi halde binlerce polis ve jandarma ile değil on tane gözüpek vatan evladı bunların alayını iki günde halleder..Amerikada elinde yaralayıcı,öldürücü alet bulunan kişiyi direk vurarak indiriyor..Bizde böyle olmadıkça mücadele boş.Öldürücü silah yakalatınca on yıl hapis yatır bakalım kaç kişi silah taşır..Ayrıca her önüne gelene taşıma ruhsatı neden veriliyor,onuda anlamadık?..
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (5 yıl önce)
    Şehir efsanesi bunlar.:))
    0
    0
    Yanıtla
  • Aliveli (5 yıl önce)
    Yaşadığım şehirde dükkanımızın civarına torbacılar dadanmış durumda muhitin adını bile melekgirmez yapmışlar ilgililere gittiğimizde bize dükkanınızı niye orada tuttunuz diyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı Güneş (5 yıl önce)
    Fuzuli Caddesi nde günlük olay var.gece 12 sen sonra ipsi sapsız kim varsa orada 1 polis ekibi görevlendirilse olaylar çok azalır bizde rahat ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyzullah Taş (5 yıl önce)
    Sizi kınıyorum, siz ne biliyorsunuz. Büyüklerimiz daha iyi bilir. Büyüklerimiz "Şehir Efsanesi" demişlerdi. Şimdi siz ve biz Malatyalılar sayın kıymetli büyüklerden daha mı iyi bileceğiz. Şu silahlı olaylardan birisi Malatya'dan bihaber yaşayan sayın kıymetli siyasetçilerimizin kapısının önünde, ailelerinin geçtiği esnada yaşanmış olsaydı, Malatya böyle olmazdı. 3-4 tane kıytırık, tırt, cıvık, vırt, dernek ve vakıf yöneticileri ile birlikte olan sayın büyüklerimiz, sanıyorlarki her şey toz pembe.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Metin (5 yıl önce)
    Şehir efsanelerini haberleştiriyorsunuz. Bu tür şeyler hurafe. Rüyalarında görüp görüp haber yapıyorlar değil mi vali bey? Asayiş memurları ne yapsın. Yakaladıkları adamları mahkemeye teslim ettikten hemen sonra serbest bırakıyorlar. Önce hukuk düzenlenmeli ve ayrı bir yasa çıkartılmalı. Havaya ateş edenlere de önerim şehir mezarlığında Begüm Kartal Bahçesi var. Gidip 1 saat orada oturup düşünsünler. Bence bir daha silah ellerine almazlar. Ömür dediğin 60-65 yıl bırakında rahat yaşayalım. Senin 2 dakikalık zevkin, sinirin ve öfken için ne hayatlar sönsün ne de özgürlüğün kısıtlansın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kani BERKSOY (5 yıl önce)
    Malatya Emniyet Müdürlüğünde sadece Trafik Şube faal olarak görev yapıyor. Her yerde radar her yerde uygulama var. Vatandaşın bir eksiğini bulup ceza kesmek istiyorlar. Yaralamalar , cinayetler , kavgalar , cadde ve sokaklarda rast gele silah sıkmalar vs vs . almış başını gidiyor. Bunlar için bir önlem bir caydırıcılık uygulaması yapılmıyor. Güvenlik güçlerini sahada ( cadde ve sokaklarda ) daha çok görmek istiyoruz. Yetkililerin huzurlu bir kent açıklamaları inandırıcılıktan uzak bir açıklama.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet demirhan Gerçek malatyalı (5 yıl önce)
    senin iş yerin benimkinden fazla ciro yapıyor. Sen dükkanında sevmediğim şeyleri satıyorsun seni sevmedim çalışmanıda istemiyorum. mevzuları bunlar. paramı vermedin dükkanını kurşunlarım arabanı yakarım. borç para ver yoksa anladın sen onu diye diye. gider bu tantana.
    0
    0
    Yanıtla
  • cem (5 yıl önce)
    malatyada bir sıkıntı var ama yetkililer uyuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (5 yıl önce)
    Yasadışı silahlanma denetim altına alınmadıkça, ateşli silahlarla gerçekleştirilen eylemlere karşılık ciddi yaptırımları olan kamu davaları emsalleşmedikçe bu sorun düzelmez. Sonra da millet huzurun yerini korku alır, yoldan geçen adam rastgele kurşunların kurbanı olur. Gazetecinin de görevi gerçekleri duyurmaktır, toz pembe tablolar çizmek değil. Bu sebeple gerçek gazeteciler her zaman yöneticileri ve iktidarları rahatsız eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • srt (5 yıl önce)
    belli grupların yaptıgı ali kıran başkesenlıikleri emnıyet hepsini bilmesine ragmen alamıyor alsada adliyeden elini kolunu sallayıp cıkması yarım gün bu konuda ciddi kanun degişiklikleri olması lazım yoksa yapanın yanına kar kalıyor tabi emniyetinde biraz agır basması lazım bu konudada asayiş müdürüne çok iş düsüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı (5 yıl önce)
    huzurlu bir şehir yaşam istiyoruz bu tür olaylara siz yetkililerden yardım bekliyoruz oyun değil bu kan da dökülebilir can da gidebilir herşey olabilir sayın vali sana zahmet biraz memlekete el at sayın emniyet müdürü sana da zahmet polis arkadaşları da iyi bi eğitimden geçir ve artık bu olaylara bir son verin millet birbirini yiyecek daha çok kan akar silahlar patlar bir çok olaylar olur demedi demeyin eski malatyayı özler olduk ne kadar esrarcı habcı torbacı yan kesici varsa malatyada
    0
    0
    Yanıtla
  • MATYA SEVDALISI (5 yıl önce)
    YAPILMASI GEREKENLER ÇOK BASİT POLİS SOKAĞA İNECEK CADDEYE İNECEK 1 AY BOYUNCA HER MAHALLEDE HER YERDEN POLİS ÇIKABİLECEĞİNİ BU TÜR İNSANLAR BİLECEK ONDAN SONRADA BELİRLİ ARALIKLARLA YİNE ÇIKACAK TABİİ UNUTMAMAK LAZIM KANUNLARDA DESDEKLENMESİ LAZIM POLİS GÖZ ALTINA ALIP 3 GÜN ÇIKIYORSA YAPILACAK BİR ŞEY YOK DERLER SONUÇTA OLAN YİNE SADE VATANDAŞA OLUR ÇÜNKÜ KORUMALARI YOK KENDİNİ KORUSA SUÇLU İŞİN YOKSA İT UĞRAŞ İŞİN ÖZÜ BENİM DÜŞÜNCEM ÖNCE KANUNULAR YAPTIRIMLAR BİR KERE BAŞTA DÜZENLENMESİ LAZIM İLLAM BİRİLERİNİN CANLARI YANDIKTAN SONRA DEĞİL HEMEN TESTİ KIRILDIKTAN SONRA YAPILACAKLARIN ANLAMI YOK BENİM AÇISINDA......
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    C.tesi, gecesi saat 22:20'de çevre yolunda asker uğurlaması için konvoy oluşturanlar 5 km yolu çift şeridi işgal ederek 15 dakika süreyle yolu resmen trafiğe kapattılar. Başka bir gün çevre yolunda asker uğurlamasına ait konvoyda çevreye 5 el gelişi güzel ateş açıldı.. Söylenecek, yazılacak çok şey var da, anlayana söylemek gerek. Ancak Malatya'da maalesef yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan (5 yıl önce)
    Malatya teksas ı geçti facebook dan dahi ruhsatsız otomotik tüfek pompalı satılıyor hiçbir önlem yok bu sadece Malatya değil tün Türkiye için öyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer Ali (5 yıl önce)
    O tv programlarının sunucuları acaba şunu hiç mi düşünememiş; kendileri neden yanlarında koruma olmadan sokağa çıkamıyorlar? Birde bu olaylara şu yorumu yapan ruh hastaları var. "Silahlar patlıyorsa demek ki; Malatya büyüyor. Küçük şehirlere bakın oralarda aşayiş sıfır" evet bu yorumu yapan ruh hastaları aramızda dolaşıyor. Asayişi sağlamak devletimizin en büyük görevi. Dağda silah taşıyanla şehiriçinde taşıyan aynı. Her ikisinede terörist muamalesi yapılmadığı sürece bu olayları önleyemeyecekler. Malatya'mızın geldiği nokta içler acısı...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)
    GÖREVİNDEN ÇOK ŞAHSİ KARİYERİNE , MAAŞINA ODAKLANANLARLA BU İŞ OLMAZ , HALK ARTIK KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMİYOR , BENDEN YANA HAKKIM HARAM OLSUN İŞİNİ YAPMAYAN TÜM KAMU GÖREVLİLERİNE .
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    köpeksiz köyde değneksiz gezmek ne güzel söylemişler değil mi atalar, bir dr.'un beyaz koduna vahşice cevap verenleri malatya ya tayin etseler herhalde asayiş kurtulur. belirtilen suç mahallerini 24 ssat ekipler beklerken buna cesaret edenleri nasıl görmezler ve müdahale etmezler? ha yanlış parkta plakadan telefonumuza ulaşıp bizi tehdit edercesine harlayanlar bunlara nasıl isim ve telefonlarla ulaşamıyorlar acaba? siyasiler, yerel bürokratlar ve vatandaşlar elbirliği ile şehrin kalitesini negatiflere düşürdünüz. Bravo...
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (5 yıl önce)
    Bir araç 4,5 kişi kışlada sıkıyor gidiyor fuzulü 'de sıkıyor ordanda tecde yolunda sıkıyor. Olay ile ilgili araştırma ve soruşturma devam ediyor.HABER EDEYDINIZ KALEDEN BEN GELİP YAKALARDIM ARAŞTIRIP SORUŞTURMAYIN YORULMAYIN YAZIKTIR.
    0
    0
    Yanıtla
  • HÜSEYİN (5 yıl önce)
    MALATYALI İDARECİLER BASINA DEMEÇ VERECEĞİNE ÇIKIP AİLESİ İLE SOKAKLARDA BİRAZ DOLAŞSINLAR NE KADAR ESRARCI HAPÇI VARSA MİLLETİN NAMUSUNA LAF ATIYOR MALATYA GİT GİDE KİMYASI BOZULMAYA BAŞLANDI ARTIK HUZURLU BİR ŞEHİR DEĞİL........?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (5 yıl önce)
    155yi arayınca sadece rahat ve free 2 adet polis gönderiyor arabayla gelip gezip gidiyorlar suçluyu arayan yok yakalayan yok olacağı budur
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 yıl önce)
    Şans eseri yaşıyoruz sanki her an bi silahlı saldırının Ortasında kalabiliriz yeter bi önlem alınsın insan canı Bu kadar ucuz olmasın günahtır
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Huzurlu.kent.diyorlardi.yetkililer. malatya Teksas I Gecti
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (5 yıl önce)
    Malatya’nın asayişinde sorumlu idarecilere vatandaş olarak diyorumki Malatya güvenli deyip basına suçlayacağınıza sanırım size görevde aldırmaya bizim siyasilerin gücü yetmiyor bari siz bırakın gidin şu kalkmadığınız koltukları yazık ya artık sokağa çıkmaya korkar olduk şehir Maşalla yol geçen hanı kim Kime domdoma şehir makam ve makam arabası içinde yönetilmiyor sizinde halka ineceğiniz Yok bu şehirde güvenli yerler sanırım emniyet içi valilik içi yazık ya kendiniz vatandaş yerine koyun Malatya huzursuz diken üstünde tüm Malatyalılar Cimer arayıp tepki göstermeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Halk (5 yıl önce)
    Sehir eskiyaları durdurulamıyor demek ile toplum yararına faydalı oldugunuz icin siz degeli basın mrnsuplarını kutlarım yarında tezi yok valilik duyarlı olup asaiş olaylarını dikkate alır temenimiz toplum olarak daha huzurlu bir sehir istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla