SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Annelerini Yalnız Bırakmadılar

0
Güncellendi - 2021-05-10 00:24:40
Şehit Annelerini Yalnız Bırakmadılar
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş Anneler Günü münasebetiyle şehit annelerini ziyaret etti.

Her fırsatta şehit ailelerini unutmayan, onların mutlu ve sıkıntılı zamanlarında yanlarında olmaya çalışan Vali Baruş, Anneler Gününde şehit annelerini yalnız bırakmadı.

28 Kasım 1998 tarihinde Hakkari Çukurca’da Şehit olan Engin Akın’ın annesi Naime Akın, 7 Nisan 2016 yılında Mardin Nusaybin’de Şehit olan Salih Taç’ın annesi Lütfiye Taç, 17 Ağustos 1992 tarihinde Diyarbakır Lice’de Şehit olan Mehmet Şevki Altun’un annesi Fatma Altun, 12 Nisan 1994 tarihinde Diyarbakır Kulp’ta Şehit olan Necmettin Karabulut’un annesi Şerife Karabulut ve 23 Aralık 1992 tarihinde Muş Varto’da Şehit olan Erdoğan Terkin’in annesi Semiha Terkin’i ziyaret eden Vali Baruş, şehit anneleri nezdinde tüm annelerin anneler gününü kutladığını ifade etti.

Korona virüsle mücadele kapsamında tedbirlere uyarak gerekmedikçe evden çıkmadıklarını ifade eden şehit anneleri de bu anlamlı günde kendilerini unutmadığı için Vali Baruş’a teşekkür ettiler.

Vali Aydın Baruş ise ziyaretlerde; “Başta şehit annelerimiz ve onların eşleri olmak tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyorum. Vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz, geride kalan ailelerine sabırlar diliyoruz. Devletimiz her zaman ailelerimize sahip çıkmıştır, yanlarında olmuştur. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum.

Şu an Malatya’mızda Emniyet ve Jandarma görevlilerimiz tüm şehit annelerimizi ziyaret ederek onların Anneler Gününü kutlayacak, onların halini hatırını soracak” dedi.

Ziyarette sosyal mesafe kurallara dikkat eden Vali Baruş, annelere çeşitli hediyeler takdim etti. Şehitlerimiz için İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın dua etmesinin ardından ziyaretler sona erdi.

Vali Baruş’a İl Müftüsü Veysel Işıldar ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut eşlik etti.

TÜFENKCİ VE ÇINAR'IN ZİYARETİ..

AKP MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkçi ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz, İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ve Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi ile birlikte Şehit Semih Özbey’in ailesini evinde ziyaret ettiler.

Duygusal anların yaşandığı ziyaret sırasında Şehit Babası Gürsel Özbey ile Şehit Annesi Sadiye Özbey’e Kuran-ı Kerim, Türk Bayrağı, Kahve Takımı ve Çiçek takdim edildi.

Şehit anneleri başta olmak üzere bütün annelerin ve anne adaylarının Anneler Gününü kutlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı için canından vazgeçerek, vatan, bayrak ve kutsal değerler uğrunda şehit düşen bütün şehitlerimiz ve operasyonlarda yaralanana gazilerimiz, bizim kahramanlarımızdır. Hain ve alçak terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak şehit edilen Malatya’lı hemşehrimiz, kardeşimiz şehit Semih Özbey’in acısı hepimizin yüreğindedir. Dünyadaki en büyük acı kelimelerle tarif edilmesi bile mümkün olmayan evlat acısıdır. Binbir emek ve gayretle büyüttükleri biricik evlatlarını vatan uğrunda toprağa veren şehit annelerimizin ve babalarımızın her biri bir yiğitlik timsalleridir. Semih Özbey kardeşimiz, şehidimizde her Türk askeri gibi vatanın bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan vatan hainlerine karşı koyarken şehit düştü. Şehitlerimizin aileleri başta olmak üzere geride bıraktıkları sevenleriyle yakından ilgileniyoruz, bütün şehit yakınları başımızın tacıdır. Anneler Gününde şehidimiz Semih Özbey’in annesi Sadiye Özbey annemizi evinde ziyaret ettik, hayır duasını aldık, sabırlar diledik. Rabbim kendilerine dayanma gücü nasip etsin, bizlerde onların birer evlatlarıyız, her türlü şart ve durumda yanlarındayız. Bu vatan ve bayrak için şehit olan kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Vatanımızın birliği ve dirliği için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin emaneti ailelerinin her zaman yanlarında olacağız. Başta şehit anneleri olmak üzere bütün annelerimizin ve anne adaylarımızın bu özel günlerini tebrik ederek, kutluyorum.” diye konuştu.

JANDARMANIN ZİYARETLERİ

Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Anneler Günü nedeniyle şehit anneleri ile şehit eşlerini tek tek evlerinde ziyaret edip, çiçek takdim edip, hediye takdim ettiler.

Anneler Günü nedeniyle Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, il genelinde şehit anneleri ile şehit eşlerini ziyaret ederek, Anneler Günü'nü kutladılar.

Şehit anne ve şehit eşleri, ziyaretine gelen jandarma personeline teşekkür ederek, devletin her zaman yanlarında olmasından dolayı da ayrıca memnuniyetlerini ifade ettiler.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız