SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Asker Anısına Kütüphane

0
Güncellendi - 2018-12-29 03:19:37
Şehit Asker Anısına Kütüphane
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri 'Topluma Hizmet' dersi kapsamında önemli bir projeye imza attı. Üniversite öğrencilerinin başlattığı proje kapsamında, Orhan Gazi Ortaokulu'nda Şehit Miraç Gürhan'ın anısına Şehit Miraç Gürhan Kütüphanesi açıldı. Projeye, Battalgazi Belediyesi'nin yanı sıra Şehit Kütüphaneleri Topluluğu Koordinatörü Sercan Kürklü de destek verdi.

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri anlamlı bir projeye imza attı. Üniversite öğrencileri, 'Topluma Hizmet' dersi kapsamında Orhan Gazi Ortaokulu'na Şehit Miraç Gürhan anısına bir kütüphane kurmak amacıyla çalışmalara başladı. Battalgazi Belediyesi'nin de destekleriyle kütüphaneye 2 bin kitap toplandı. Kütüphanenin raflarını şehidin dayısı Mehmet Canbay yaptırırken, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Güllü, ders okutmanı Dr. Aziz Ilkım, Battalgazi Belediyesi Millet Kıraathanesi görevlisi Vildan Güllü, şehidin Çukurca'da görev yapan komutan ve silah arkadaşları ile üniversite öğrencileri kütüphanenin kurulması için büyük özveri gösterdi.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Miraç Gürhan'ın isminin verildiği kütüphanenin açılışına; AKP Amasya eski Milletvekili Akif Gülle, Battalgazi İlçesi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Güneş, şehidin annesi Serpil Canbay, şehidin kız kardeşi Didem Gürhan, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Gülle, açılışta yaptığı konuşmada, "Vatanı, milleti, devleti için şehidimizin adına açılan kütüphaneyi açıyoruz. Bu güzel eser hayırlı olsun" dedi.

Battalgazi İlçesi Kaymakamı Abdül Kadir Duran ise sosyal sorumluluk projesi kapsamında kütüphanenin kurulmasında büyük emekleri olan İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri teşekkür etti.

Duran, şehidin annesi Serpil Canbay'a Türk bayrağı takdim ederken, öğrenciler tarafından da şehidin annesine çiçek verildi. Şehidin Miraç Gürhan'ın annesi Serpil Canbay, "oğlumla gurur duyuyorum" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da "Şehidimiz Miraç Gürhan adına yapılan kütüphanenin açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duydum. Genel Başkan Yardımcımız Akif Gülle, Battalgazi İlçesi Kaymakamımız, üniversitemizin değerli dekanı, öğretim üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Battalgazi Belediyemizin ortak çalışması sonucunda 2 bin kitap kütüphaneye kazandırılarak; bu vatanın toprağı, birlik, beraberlik, bütünlüğü için canını seve seve veren kardeşimiz, şehidimiz Miraç Gürhan adına bu kütüphane düzenlendi" diye konuştu.

Gürhan, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit düşmüştü.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ramazan Akrep (5 yıl önce)
    Güzel bir çalışma olmuş,
    0
    0
    Yanıtla