SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Başsavcı İle Bir Kez Daha Halef-Selef Oldu

0
Güncellendi - 2017-07-08 01:45:29
Şehit Başsavcı İle Bir Kez Daha Halef-Selef Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK)’nun kararnamesi ile Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Ergül Yılmaz, Mayıs ayında esrarengiz bir trafik kazası sonucu şehit olan Malatya eski Başsavcısı, Denizli Başsavcısı merhum Mustafa Alper'le bir kez daha halef- selef oldu.

HSK’nın kararnamesi ile Denizli Başsavcılığına atanan Malatya Başsavcısı Ergül Yılmaz, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı iken, Haziran 2015 kararnamesi ile Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına atanmıştı. Yine Haziran 2015 kararnamesi ile o dönem Malatya Başsavcısı olan Şehit Başsavcı Mustafa Alper ise, Denizli Başsavcısı olarak atanmıştı.

Yılmaz, 26 Haziran 2015 tarihinde Malatya’ya gelerek, selefi Alper’i Malatya Adliyesi'nin önünde uğurlamıştı.

Başsavcı Ergül Yılmaz, son kararname ile 10 Mayıs 2017 tarihinde halen şüpheli görünen trafik kazasında şehit olan Denizli Başsavcısı Mustafa Alper’in yerine atanarak ikinci kez halef-selef oldular.

Bu arada, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Ergül Yılmaz'ın önümüzdeki hafta içerisinde yeni görev yerine gitmek üzere Malatya'dan ayrılacağı, Kayseri'den Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Orhan Usta'nın da yine önümüzdeki hafta Malatya'ya gelerek grevine başlayacağı öğrenildi.

ŞEHİT BAŞSAVCININ EŞİ YARGITAY ÜYESİ OLDU

Öte yandan, şehit  Başsavcısı Mustafa Alper'in hakim olan eşi de, Yargıtay Üyeliği'ne getirildi.

Merhum Mustafa Alper, 16 Ocak 2014 tarihli kararname ile Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı iken Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına atanırken eşi Hakim Hatıran Alper de Malatya’ya atanmış ve Malatya Adliyesi'nde Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi olarak görev yapmıştı. Alper çifti Haziran 2015 kararnamesi ile Denizli’ye atanmıştı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu, boşta bulunan 7 Yargıtay üyeliği için seçim gerçekleştirdi.Buna göre; 10 Mayıs 2017 tarihindeki şüpheli görünen kazada yaşamını yitiren Başsavcı Alper’in eşi Hatıran Alper, Yargıtay üyeliğine getirildi.

Burhan KARADUMAN- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Ergül Yılmaz (sağdaki), Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevini Denizli'ye atanan Mustafa Alper'den (sağdan ikinci) devralmış, Alper'i Denizli'ye böyle uğurlamıştı.

ARŞİV FOTO: Şehit Başsavcı Mustafa Alper, eşi Hakim Hatıran Alper ve kızlarıyla birlikte..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız