SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Polisin Anısına Okul Kütüphanesi

0
Güncellendi - 2021-04-08 22:59:12
Şehit Polisin Anısına Okul Kütüphanesi
A- A+ PAYLAŞ

İSTANBUL'DAKİ BOMBALI SALDIRIDA ŞEHİT OLAN POLİSİN ADI VERİLDİ.. Battalgazi Belediyesi ve Malatya Emniyet Müdürlüğü ortaklığıyla Tevfik Memnune Gültekin İlkokulu’nda oluşturulan Kütüphaneye, İstanbul’daki bombalı saldırıda şehit olan Malatyalı Polis Memuru Hamdi Dikmen’in adı verildi.

Battalgazi Belediyesi ve Malatya Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile Tevfik Memnune Gültekin İlkokulu’nda özel bir kütüphane kuruldu. Kurulan bu kütüphaneye, 2016 yılında İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Vodafone Arena Stadı’nda çevik kuvvet ekiplerinin görev yaptığı alanda 2 ayrı bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Malatyalı polis Hamdi Dikmen’in adı verildi. 60 raflık ve 2 bin 500 kitabın yer aldığı, 20 öğrencinin aynı anda oturup ders çalışabileceği Şehit Hamdi Dikmen Kütüphanesi’nin açılış törenine; şehidin annesi Elif Dikmen, kardeşleri Mahmut ve Ebubekir Dikmen, Malatya Valisi Aydın Baruş, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Adil Demirel, Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz katıldı.

“KÜTÜPHANEMİZ HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”

Kütüphanede paydaşı Battalgazi Belediyesi’ne teşekkürlerini ileten Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, “Çocuklarımızın kitap okuyacağı, ders çalışacağı ve 2 bin 500 kitabın yer aldığı kütüphanemiz, güzel bir fiziki yapıya sahip. Şehidimiz adına kurulan kütüphanede, öğrencilerimizin ilim irfan sahibi olmaları ve kendilerini geliştirmeleri için çorbada tuzumuz olsun istedik. Yapılışında Battalgazi Belediyemiz ile arkadaşlarımız yoğun gayretler sarf etti. Bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

“ŞEHİDİMİZİN ADINI KÜTÜPHANEDE YAŞATIYORUZ”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in Ankara programı nedeniyle yer alamadığı programda konuşan Battalgazi Belediye Başkan Vekili Adil Demirel, “Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte oluşturduğumuz kütüphanemize Malatyalı şehidimizin adını vererek, açılışını gerçekleştirdik. Ankara programı nedeniyle programa katılamayan Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder, muhabbetlerini ve selamlarını iletmemi özellikle istedi. Şehidimizin adını bu oluşturduğumuz kütüphanemizle ömür boyu yaşatacağız. Şehidimizin ailesi de şuanda aramızda. Ailemizin ellerinden öpüyorum. Şehit Hamdi Dikmen Kütüphanemiz, hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“KÜTÜPHANEMİZİN AÇILIŞI BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

Vali Aydın Baruş, “Şehidimiz Hamdi Dikmen kardeşimiz 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul’un Beşiktaş İlçesinde stadyum çevresinde görev yaparken arkadaşlarıyla birlikte vatan nöbeti beklerken, hain bir bombalı saldırı sonucu şehit oldu. Şehit Hamdi kardeşimiz ile birlikte şehit olan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Şehitlerimiz bu vatanın bütünlüğü ve milletimizin huzuru için şehit oldular. Polislerimiz, asayişten trafiğe, uyuşturucuyla mücadeleden terörle mücadeleye kadar birçok alanda büyük bir fedakârlıkla görevlerini yapıyorlar. İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde de insanlarımızın sağlığını korumak ve zor durumda olanlara yardım etmek için seferber oluyorlar. Gece gündüz demeden, kendilerini riske atarak görevlerini ifa ediyorlar. Görevlerini de yaparken, vatandaşımız ile el ele vererek onların içerisinde onların hislerine, taleplerine değer vererek görevlerini yapıyorlar. Fedakârlıkla görevlerini yerine getiren Malatya Polis Teşkilatına çok teşekkür ediyorum. Bu açılış da bizim için çok değerli. Çünkü şehitlerimiz en büyük varlıklarını bu ülke için gözlerini kırpmadan verdiler. Bizim evlatlarımızın yetiştirilme tarzı vatan millet söz konusu olduğunda en değerli varlıklarını feda etme anlayışı üzerine kurulu. O zaman bugün açılışını yapacağımız kütüphanemizden yararlanacak sevgili çocuklarımız, sizler şehitlerimizin adını hiçbir zaman unutmayacaksınız. Şehitlerimizin emanetini layıkıyla yerine getirmek için derslerinize çok çalışacaksınız. İleride onlar gibi polis, asker, bilim insanı ve öğretmen gibi meslekleri yerine getirmek, bu meslekleri yerine getirirken de daima ülkemizin ve milletimizin yücelmesini ön planda tutarak çalışacaksınız. Çünkü bu kütüphanede şehidimizin ismini gördüğünüzde ona olan minnet borcunuzu yerine getirmek için bunun vazgeçilmez bir vazife olduğunu daima hatırlayacaksınız. Şehidimiz adına oluşturulan kütüphanenin hayata geçirilmesine destek veren Emniyet teşkilatımıza ve Battalgazi Belediyemiz ve Başkanımıza, okul müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Şehit Polis Memuru Hamdi Dikmen’in adını taşıyan kütüphane protokol ve şehidimizin ailesi tarafından kurdele kesilerek açılışı yapıldı.

Bülten- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız