SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Şehidin Kimliği Belirlendi, 1'i Eski Borsa Başkanının Oğlu

0
Güncellendi - 2021-02-15 22:46:42
10 Şehidin Kimliği Belirlendi, 1'i Eski Borsa Başkanının Oğlu
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Jandarma Komutanı Alb. Necmi İnce ve İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile 10 Şubat 2021 tarihinde, Kuzey Irak'ın Gara Bölgesi'nde PKK terör örgütü tarafından şehit edildiği tespit edilen 13 kişiyle ilgili Valilik 2. Nolu Toplantı Salonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Baruş yapmış olduğu açıklamada; “2015 ve 2016 yıllarında PKK Terör örgütü tarafından kaçırılarak yaklaşık 6 yıldır Kuzey Irak'ın değişik bölgelerinde gezdirilerek en son Gare Bölgesi'nde sözde cezaevinde tutulurken şehit edilen evlatlarımızdan, Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi çalışması sonucunda 13 evladımızdan 10'unun kimlikleri tespit edilmiştir. Kimliği tespit edilenlerin,

1) 13 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır-Bingöl Karayolunda yolcu otobüsünden indirilerek alıkonulan Kahramanmaraş Nüfusuna Kayıtlı, Hava Savunma Uzman Çavuş Hüseyin SARI,

2) 28 Temmuz 2015 tarihinde izinli gittiği Erzurum ilinden ailesiyle birlikte dönerken Diyarbakır/Lice Bingöl yol ayrımında alıkonulan Mersin Nüfusuna Kayıtlı, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Sedat YABALAK,

3) 18 Eylül 2015 tarihinde Tunceli-Erzincan Karayolu'nda alıkonulan Malatya Nüfusuna Kayıtlı Rize İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli, Jandarma Personel Astsubay Çavuş Semih ÖZBEY,

4) 2 Ekim 2015 tarihinde Ağrı'daki birliğine katılmak üzere yola çıkan ve Tunceli-Pülümür Karayolu'nda alıkonulan Osmaniye Nüfusuna Kayıtlı Tankçı Er Adil KABAKLI,

5) 24 Temmuz 2016 tarihinde Lice İlçesi Berkilin Deresi Mevkiinde ailesiyle birlikte seyir halindeyken alıkonulan, Mardin Nüfusuna Kayıtlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Vedat KAYA,

6) 15 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır-Karayolu'nda alıkonulan Siirt Nüfusuna Kayıtlı Bingöl İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Er Süleyman SUNGUR,

7) 21 Eylül 2016 tarihinde Hakkari-Çukurca Karayolu'nda alıkonulan Eskişehir Nüfusuna Kayıtlı, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Uzman Erbaş Mevlüt KAHVECİ,

8) 2 Ekim 2015 tarihinde Tunceli-Pülümür karayolunda alıkonulan Şanlıurfa Nüfusuna Kayıtlı, Erzincan'daki Birliğine katılmak üzere yola çıkan Topçu Er Müslüm ALTINTAŞ,

9) Adıyaman Nüfusuna Kayıtlı Vatandaşımız Aydın KÖSE,

10) Samsun Nüfusuna Kayıtlı Vatandaşımız Muhammet Salih KANCA, oldukları anlaşılmıştır.

Hain saldırıda şehit edilen 3 Evladımızın kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir.

Malatya Adli Tıp Kurumu'nda Cumhuriyet Savcısı ve adli tıp uzmanları tarafından yapılan otopsilerin sonuçlarına göre; evlatlarımızın yakın mesafeden ateş edilmesi suretiyle 12'sinin baş bölgesinde 1'inin ise göğüs bölgesinde mermi giriş çıkışı olduğu tespit edilmiştir.

Terör Örgütünün Evlatlarımızın bombalı saldırı sonucunda şehit olduğuna yönelik söylentileri tamamen yalan ve alçakça bir provokasyondur. Şehitlerimizin aileleri de ilimize intikal halinde olup evlatlarının naaşlarının görgüleri Başsavcılık tarafından kendilerine yaptırılacaktır.

Evlatlarımızı şehit eden PKK Terör örgütü mensubu 48 terörist Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz unsurları tarafından etkisiz hale getirilerek şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır.

PKK Terör örgütü ile mücadelemiz amansız bir şekilde devam edecektir. Şehit Olan evlatlarımıza Cenab-Hak'tan sonsuz rahmet, ailelerimize ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum.

Başımız Sağolsun”

ADLİ TIP ÖNÜNDE ACILI BEKLEYİŞ

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK’lı teröristlerce şehit edilen 13 asker, polis ve vatandaşların otopsi işlemleri sürüyor. Çocukları PKK’nın elinde olan ailelerin ise kimlik tespitleri sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın Kuzey’inde gerçekleştirilen harekatta bir mağarada şehit edilmiş olarak bulunan 13 polis ve askerin otopsi işlemleri Malatya’da devam ediyor.

Şehitlerden Malatyalı Astsubay Semih Özbey’in naaşı işlemlerinin ardından Şehir Mezarlığı’nda defnedilirken, aileleri tarafından kimlik tespitleri yapılan şehitlerin cenazeleri ise Şehir Mezarlığı Morguna kaldırılıyor.

Kimlikleri tespit edilen 10 şehidin naaşları Malatya Şehir Mezarlığı Morguna kaldırılırken, çocukları tespit eden aileler ise gözyaşlarına boğuldu. Terör örgütüne lanet okuyan aileler güçlükle ayakta durabildi.

Bu arada Şehit Semih Özbey’in cenaze töreninin ardından Adli Tıp Grup Başkanlığına gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Malatya Valisi Aydın Baruş, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak da burada bekleyen şehit ailelerine taziyede bulundu.

Otopsi işlemleri tamamlanan şehitlerin ise Şehir Mezarlığı’ndaki cenaze işlemlerinin ardından memleketlerine yollanacağı öğrenildi.

"KARAYILAN'I YAKALAYIP BİN PARÇAYA BÖLMEZSEK.."

Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu açıklamayı yaptı:

"6 yıl önce PKK tarafından kaçırılan, Kuzey Irak'ta alıkonulan 13 evladımız, alçakça, kalleşçe şehit edildi. Bunun üzerine hala PKK'yı aklamaya çalışan pislikler var. PKK ile aynı açıklamaları yapmaktan utanmayan, aynı yalanlara sahip çıkan haysiyetsizler var. Evlatlarımıza ve ailelerine çektirdiklerinin hesabı soruldu, sorulacak. Murat Karayılan'ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün."

TEPKİLER

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

Tüfenkci, 13 vatandaşımızın şehit edilmesi sonrası terör örgütü ve destekçilerini sert şekilde kınadı.

Tüfenkci, yaptığı yazılı açıklamalada şu ifadeleri kullandı:

"Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde yuvalanmış bölücü teröristleri temizlemek amacıyla başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatı başarıyla icra edilmiştir. Kahraman askerlerimizin üslerine intikali güvenle sağlanmıştır. Onlar bu vatanın cesur bekçileridir. Allah onları her daim muzaffer eylesin.

Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımızı, Milli Savunma Bakanımızı, komuta heyetimizi ve harekâta katılan bütün kahraman askerlerimizi yürekten kutluyorum.

Hain örgüt tarafından kaçırılıp bir mağarada alıkonulan on üç vatandaşımızın katledilmesi haberi yüreklerimize kor gibi düştü. Masum insanların kafalarına kurşun sıkan hainleri kim aklamaya ve arkalamaya yelteniyorsa bilinsin ki onlar da bu suça ortaktır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum."

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde şehit olan 13 masum vatandaşa ilişkin, “Hain terör örgütü tarafından kalleşçe şehit edilen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Teröristlerin siyasi uzantılarını da onlarla iş tutanları da bu millet unutmaz” dedi.

Milletvekili Çalık, yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın, Irak'ın Gara bölgesinde bir mağarada alıkoyduğu 13 masum vatandaşı öldürdüğünü belirtti. Terör örgütünün saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Çalık, “İnsanlığın ve ülkemizin, dayanışma ve paylaşma hissiyatının en yoğun yaşandığı bir dönemde 13 masum vatandaşımızı katleden PKK terör örgütü ve arkasındaki destekçilerine gereken cevap verilecektir” dedi.

Çalık, “Milletimiz hain terör örgütü PKK’yı lanetlemeyen, kahrolsun kalleş PKK diyemeyen, amasız fakatsız tepkisini koyamayan sanatçısını da, siyasetçisini de, akademisyenini de, insan haklarını savunucularını da unutmaz. Terör örgütünün siyasi uzantılarını da onlarla iş tutanları da bu millet unutmaz” diye konuştu.

Çalık, PKK’yı lanetlemeyen siyasilere de tepki göstererek, “Lanet olsun sizin siyasetinize, lanet olsun siyaset anlayışınıza, lanet olsun Kandil’le yoldaşlığınıza, işbirliğinize, örgütün vermiş olduğu talimatlardan ayrılmamak için ortaya koyduğunuz o bağlılığa. Bağlılığınız bu millete olsun” dedi. Milletvekili Çalık, hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Malatyalı Semih Özbey'e ise Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diledi.

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, terör örgütü PKK tarafından 13 masum vatandaşın şehit edilmesine tepki gösterdi, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Terör tehdidinin kökü kazınıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Terör örgütü PKK'nın sözde üs bölgesi Gara'ya 10 Şubat'ta başlatılan harekat sona erdi. Harekatta 53 terörist etkisiz hale getirilirken, bir mağarada tutulan 13 vatandaş hain terör örgütü tarafından şehit edildi. Terör örgütü PKK’ya lanet yağarken, konuya ilişkin yazılı bir açıklama AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Hain terör örgütü üyelerinin, kahraman Türk askerinin karşısına çıkmaya cesaret edemediğini, bu nedenle de sivilleri hedef aldığını söyleyen Kahtalı, “Şehit asker ve vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Milletimiz bilmelidir ki şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Kahraman askerimizin karşısına çıkmaya yüreği olmayan bu kalleşlerin kökünü Allah’ın izniyle kazıyacağız. Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Allah’ın izniyle hem sınırlarımız içerisinde hem de sınırlarımızın ötesinde terörle ve destekçileriyle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

İyi Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş

Gara’da gerçekleşen operasyon sırasında 13 Türk vatandaşının cansız bedenine ulaşılmasıyla ilgili İyi Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, başsağlığı diledi.

Kuzey Irak’ta PKK terör örgütüne karşı Gara bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlarda bir mağarada infaz edilmiş 13 Türk vatandaşı bulundu. Hain olayla ilgili İyi Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş yazılı bir mesaj yayınlayarak, başsağlığı diledi. Sarıbaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin başı sağ olsun. Kahraman ordumuzun Gara’da yürüttüğü operasyonda 13 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Hain terör örgütünün kirli yüzünü bir kere daha görmüş olduk. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum.”

Bülten- malatyahaber.com- iha- Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Ünal (3 yıl önce)
    Nerden biliyorsun kılını kıpırdatmadıklarını burda bile siyaset yapmaya kalkıyorsunuz, yazıklar olsun.çözüm sürecinden bahsedeceğine şuan PKK ypgy hdp ye fetöye terörist bile diyemeyenlere,onlarla iş tutanlara göster tepkini.yapamazsın çünkü onların ağzıyla konuşuyorsun, yazıklar olsun, Rabbim mekanları mı cennet eylesin inşaAllah,ailelerine e yakınları na sabırlar versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ünal (3 yıl önce)
    Nerden biliyorsun kılını kıpırdatmadıklarını burda bile siyaset yapmaya kalkıyorsunuz, yazıklar olsun.çözüm sürecinden bahsedeceğimiz şuan PKK ypgy hep fetöye terörist bile diyemeyenlere,onlarla iş tutanlara göster tepkini.yapamazsın çünkü onların ağzıyla konuşuyorsun, yazıklar olsun, Rabbim mekanları mı cennet eylesin inşaAllah,ailelerine e yakınları na sabırlar versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Allah mekanlarını cennet eylesin, kahpe terörün ve destekcilerininde bin belasını versin inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Bir gerçeği artık herkes görsün!!!!!! Bu alçak kansız terör odakları Elleri bağlı masum insanları bile öldürecek kadar alçak ve kanı bozuk. Öldürülen her Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi Sünni... bunlar için kardır. Bunların tek ama tek amacı Türkiye düşmanlığı ve Türk Halkıdır. Bu eli kanlı bebek katillerini Destekleyen, Yardım eden, Hatta hatta sempati duyanlar bile en az bu alçaklar kadar hain ve kalleştir..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (3 yıl önce)
    Vatan seven siyasetciler nerdesiniz bütün siyasi partilere son şans ciğerimiz yandı halen kendiniz koltuk için birbirlerinizi yerseniz birlik beraberlik Olmasanız HDP hariç 4 parti birlik olmasa şehitlerimiz ve halkımız bedua ah alırsınız iflaf olmasiniz birlik olsak bu kadar acı olmazdı Dünyaya biraz bakın bu kadar uçurum nerde var Iktidarsa bizim mulafete bizim vatanın evlatları sanki iki düşman ülke gibi bunlar yetmiyor tv deki yorumcular eski bayatlamış olayları gündemde Tutarak kın nefret saçiyorlar onları da sisturun Tahamülümüz kalmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit Var (3 yıl önce)
    Öncelikle Allah Rahmet Eylesin,Yakınlarına Allah Sabırlar Versin. 6 Yıldır Kaçırılan Bu Vatan Evlatlarının,, Öldürülmesinde Tüm Emeği Geçen Şerefsiz Vatan Hainlerinin Allah Bin Türlü Belalarını Versin.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (3 yıl önce)
    Hepsine ALLAH rahmet eylesin mekanlari cennet olsun ,geride kalanlara sabır ve metanet versin inşaallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (3 yıl önce)
    Sözün bittiği yer rabbim ailelerine sabır metanet nasip etsin o kâfir güruhlarini kahrı perişan etsin bu mübarek aylarda inşallah milletimizin başı sağolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (3 yıl önce)
    Malatyanin ve bütün türkiyenin başı sağ olsun ALLAH rahmet mekanları cennet olsun yakınları onlar bizimde içimizi yaktı ALLAH türke sabır versìn bu olanlarda sonra bunları savunanları gördümü ne kadar hoş görülü olunur bilmem dinimiz hoş görü dini Allahım ne kadar zor sınavdayız sabır ver Allahım Birleri onların seviyesine düşürme
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet KAYMAK (3 yıl önce)
    Allah şehadetlerini kabul etsin. Milletimizin başı sağolsun. Kederli ailelerine ve yakınlarına Rabbim sabrı cemi ihsan etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Alçaklar,hainler , kalleş köpekler, emperyalimizmin uşakları Allah hepinizin belasını versin ,şehitlerimize rahmet diliyorum Türk milletinin başı sağolsun,Allah Türk milletine ve Ailelerine sabır versin,mekanları cennet olsun,aziz hatiralari önünde saygı ve minnetle eğiliyorum, tekrar rahmet diliyorum ,mekanları cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    Cenab-ı Hak şehitlerimize rahmet ailelerine sabr-ı cemil niyaz eylesin. Bu olayda parmağı olanlarıda kahr-ı perişan etsin.Anlamadım kim öldü kim öldürdü? Amaç neydi sebep neydi? Vesile olanlar dünyada rahat yüzü görmez inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şehit olanlar , birkaç senedir pkk terör örgütünün elinde olan polis ve askerler maalesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş bu meselede anlaşılmayacak bir şey yok. Emperyalistlerin kuklası, eli kanlı terör örgütü, geçmiş yıllarda güneydoğu ve doğu bölgelerimizden, bazı asker, polis ve sivil vatandaşlarımızı, çoğunlukla şehirler arası yollarda seyahat ederken kaçırmıştı. Terör örgütü yıllardır elinde rehine olarak tuttuğu bu vatandaşlarımızı, devletimizin bölgeye yaptığı operasyonla sağ kurtarma ihtimalimiz oluşunca, sırf kurtulmasınlar diye kafalarına sıkmak suretiyle vahşice katletmiştir. Allah, yıllarca bu vahşi terör örgütünün elinde rehine olmanın eziyetini ve acısını çektikten sonra vahşice katledilerek şehit düşen bu kardeşlerimizin şehadetini kabul buyursun; ailelerinin, yakınlarının ve bütün milletimizin yüreğine düşen ateş için sabırlar ihsan etsin ve bu azgın katil sürüsünün de bütünüyle yok edildiğini en yakın zamanda görmeyi nasip etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 6 yıldır kurtarmak için kılını kıpırdatmayanların da parmağı var,çözüm süreci denen saçmalığı milletimize sunanların da parmağı var, çünkü bu asker ve polislerimiz o süreçte kaçırıldı maalesef.Terörün her türlüsüne lanet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı ismini kullanıyorsan Malatyalı ya yakışan yorum beklenir. Mehmet KATAR bey in yorumunu oku. Bir de senin yorumunu Bu acı içinde bile devlet kurumlarını eleştirmek kime yarar sağlar acaba? Sınırlarımız içinde bunları besleyen barındıran hatta siyasi destek verip sempati duyanlar ver. Bunlar en az o teröristler kadar alçak ve haindir. Gün terörü Lanetleme ve Birlik olma günüdür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neyapmıs sıyasıler evet kılını kıpırdatmadılar yoksa onlar evınde olurdu senınmı kardeşin olen senınmı oğlun sen konuşursun evet sıyasılar çıkar açıklama yapar evıne gıder çocuğuyla oynan yarın unutur kımın umrunda
    0
    0
    Yanıtla
  • İsimler değiştirip farklı kişi imiş gibi yorumlar hoş değil. Anneler Diyarbakır da Devlet Sınır ötesi Bu evlatlar için çaba harcadı. Bu gün Diyarbakır Annelerini görmeyen veya Her konude terör yalakası olan zihniyetlere zaten bir şey anlatamazsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Özer isimli kullanıcı yorumuna
    Kimin yorumunu okuyacağımı senden öğrenecek değilim, şehit benim arkadaşımdı ve onun nasıl önemsenmediğini bizzat biliyorum.Ayrıca malatyalılığı da bana ders verecek tıynette değilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hep ayni isimle yazdım. Birden fazla isimlerle kendi yazıma yorum yapmam. Acı yaşayan kişi ona buna saldırmak çamur atmak yerine Aşağılık katilleri Lanetler. Ne ilginç Katiller yerine Birden çok isimle Devlet aleyhinde yazıyorsun. Malatya veya Vatan sevgisi Bunu zaten yorumu okuyan herkes rahat anlar....
    0
    0
    Yanıtla