SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şeker Arazilerinin Satışı Vatana İhanet"

0
Güncellendi - 2021-05-06 02:46:17
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TÜRKŞEKER’e ait Şeker Fabrikalarının arazilerinin yok pahasına satışını ‘vatana ihanet’ olarak değerlendirdi.

Özelleştirme idaresi tarafından alınan şeker fabrikalarının özelleştirme kararı ardından ‘Şeker Vatandır Vatan Satılmaz’ diyerek TÜRKŞEKER’ e ait 25 fabrikayı tek tek gezen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,”Şeker Fabrikalarına ait arazi satışlarını da fabrikalardan ayrı düşünmediklerini belirterek nasıl ki fabrikaların satışı vatana ihanetse, kamunun mallarının haraç mezat satışı da vatana ihanettir” dedi.

Fabrikaların ve arazilerin satışı ile şekerin sadece adının kaldığını kaydeden Ağbaba, Resmi Gazete'de, Özelleştirme İdaresi Başkanlığına dair tebliğlerin yayımlandığını,Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait altı ildeki binlerce metrekarelik toplam 18 arazinin satıldığı açıklandığını kaydederek, “Erzincan, Sivas,Kahramanmaraş, Muş, Yozgat ve Nevşehir İllerindeki fabrika arazilerinin yok pahasına satılması bitip tükenmişliğin resmidir. Hazine o kadar kötü durumda ki fabrikalar yetmedi, arazilerden gelecek paraya göz dikmişler.100-200 Bin liralık arazilerden gelecek paraya bile muhtaç bir ekonomi ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından olan TÜRKŞEKER’in AKP iktidarları döneminde özelleştirildikten sonra hem kâr eden fabrikalarını özel sektöre kaptırdığını hem de mali yapısının bozulduğunu belirten Ağbaba,”Türkiye’nin en önemli sanayi tesisleri özelleştirme adı altında peşkeş çekildi. TÜRKŞEKER özelleştirilmeyen diğer fabrikalar da elden çıkarılsın diye bilerek ve istenerek zarar ettiriliyor. Kendi çiftçisine, kendi fabrikalarına, kendi üretimine düşman bir zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; "Çok uzağa gitmeye gerek yok. AKP'yi anlamak için sadece şeker fabrikalarının satışına bakmak yeterli. AKP demek rant demek, talan demek, kamu mallarını peşkeş çekmek demektir. 25 Milletvekili arkadaşımızla TÜRKŞEKER'e ait fabrikaları teker teker dolaşıp, özelleştirmenin vatana ihanet olacağını haykırdık. Günlerce ‘şeker vatandır vatan satılmaz' dedik. Ancak yerli ve milli edebiyatı yapan AKP , Türkiye'nin en yerli ve milli fabrikalarının satışından geri adım atmadı. Şimdi de Şeker Fabrikalarının arazilerini bitirmeye çalışıyorlar. ” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Duran (2 yıl önce)
    Sayın Vekilim olmadi ama vatana ihanet söylemi Akp lilerin lafı patentini onlar almış lütfen o lafı kullanmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    söz bitiyor. susuyoruz!
    0
    0
    Yanıtla