SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şeker Üretiminde Son Günler

0
Güncellendi - 2021-01-25 01:11:02
Şeker Üretiminde Son Günler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şeker Fabrikası’nda 1 Eylül’de başlayan pancar alım kampanyası devam ediyor. Şubat ayının ilk günlerinde sona ermesi beklenen Malatya Şeker Fabrikası’nda pancar alım ve şeker üretim kampanyası sonunda 67 bin ton şeker üretimi planlanıyor.

Bu yıl 620 bin ton civarında pancar tesellümü yapılarak 67 bin ton şeker üretmenin yanı sıra Türkiye ekonomisine 450-500 milyon TL civarında katma değer sağlanması hedeflendi.

Geçen yıl 55 bin ton şeker üretilirken, bu yıl pancar rekoltesinin fazla olması nedeniyle şeker pancarı alımı ve işlenmesi kampanyası tamamlanınca geçen yıla göre yüzde 20 civarında daha fazla şeker üretiminin sağlanmış olacağı vurgulandı.

Malatya Şeker Fabrikası’nda 1 Eylül 2020’de başlayan 2020-2021 pancar kampanyası döneminde, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Sivas, Elazığ ve Malatya illerinden bin 600 çiftçinin ektiği şeker pancarı alınarak işlendi.

Malatya Şeker Fabrikası, 1956 yılından bu yana Malatya ve bölgeye gerek oluşturduğu istihdam gerek oluşturduğu katma değerle bölgenin ekonomik yönden lokomotifi oldu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Fabrikaya yan ürünler (alkol vb) tesisleri de inşa edilerek daha kompleks bir fabrika haline getirilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla