SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sempozyum Konuklarından Kayısı Araştırma'ya Ziyaret

0
Güncellendi - 2019-07-12 03:45:28
Sempozyum Konuklarından Kayısı Araştırma'ya Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da gerçekleştirilen 17. Uluslararası Kayısı Islahı ve Kültürü Sempozyumu'na katılan 22 ülkeden 100'e yakın akademisyen, Kayısı Araştırma Enstitüsü'nü de ziyaret ederek, buradaki çalışmalar, uygulanan kayısı teknolojisi ve kayısı ürünleri hakkında bilgi aldılar.

Enstitü Müdürlüğü tarafından, ziyaret ve incelemelerle ilgili kamuoyuna şu bilgi verildi:

"6-10 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen 17. Uluslararası Kayısı Islahı ve Kültürü Sempozyumu'na katılmak üzere ilimizde bulunan 22 ülkeden yaklaşık yüz akademisyen sempozyum etkinlikleri kapsamında Enstitümüzü ziyaret etti.

Kayısı genetik kaynakları parsellerinde bulunan farklı kayısı genotiplerine ait meyvelerin sergilendiği standımızı gezen ziyaretçilere kayısı çeşitlerimiz hakkında bilgiler verildi. Daha sonra kayısı üretim parselimizde makineli hasat ile kayısı hasadı uygulamalı olarak gösterildi. TÜBİTAK 1007 kapsamında desteklenmiş olan kayısı kükürtleme ve kurutma entegre sisteminde, hasat edilen kayısıların yıkama, gruplandırma, kükürtleme, kurutma ve ambalajlama işlemleri uygulamalı olarak gösterildi.

Kayısı ve diğer meyve türlerine katma değer kazandırmak için Enstitümüz bünyesinde bulunan Ürün Geliştirme Laboratuvarımız ziyaret edildi. Kayısı çekirdeği kahvesi, kayısı çekirdeği sütü, kayısı marmelatı, kayısı sirkesi, kayısı pekmezi, kayısı turşusu ve diğer işlenmiş kayısı ürünleri sergilendi ve ziyaretçilerimize tadım yaptırıldı. Daha sonra, Enstitümüz bünyesinde bulunan kayısı ve dut genetik kaynakları parselleri gezilerek, çeşitler hakkında bilgiler verildi.

Sempozyum koordinatörü Prof. Dr. Daniele Bassı Enstitü ziyaretinden sonra yaptığı konuşmasında modern kayısı hasadı, kurutma ve kükürtleme tesisi, ürün geliştirme laboratuvarı ve genetik kaynak parsellerinde yaptıkları incelemelerin çok faydalı olduğunu ve Enstitü ziyaretinden çok memnun kaldıklarını beyan etti.

17. Uluslararası Kayısı Islahı ve Kültürü Sempozyumu flamasının imzalanmasının ardından ziyaretçilerimiz Enstitümüzden ayrıldılar."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Harun (4 yıl önce)
    Çok güzel işler tanıtım,turizm,kayısının geleceği bu tip şeyleri Malatya ve basın tam göremiyor .
    0
    0
    Yanıtla