SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Seyhan Semercioğlu’nun İsmi Caddeye Verildi

0
Güncellendi - 2021-03-12 22:30:59
Seyhan Semercioğlu’nun İsmi Caddeye Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısının ll. Birleşiminde, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat eden Malatya eski Belediye Başkanı Seyhan Semercioğlu'nun Tecde Mahallesi'nde 3 sokağın birleştirilmesiyle oluşturulan caddeye verildi.

Meclisin Selim Pilten başkanlığında yapılan toplantısında, aynı güzergahta bulunan bazı cadde ve sokakların birleştirilerek isimlerinin değiştirilmesi ayrı ayrı oylanarak kabul edildi.

Buna göre birleştirilen sokaklar ve cadde isimleri şöyle oldu:

-Kamelya Sokak, Mazı Sokak, Udi Sokak birleştirilerek Seyhan Semercioğlu Caddesi,

-Güngör Caddesi, Gülay Sokak birleştirilerek Güngör Caddesi,

-Elibol Sokak, Ziraat Sokak birleştirilerek Ziraat Caddesi,

-Şehit Sami Kıbrız Sokak, Biga Sokak birleştirilerek Şehit Sami Kıbrız Caddesi,

-Söğütlü Sokak İpek Böceği Sokak birleştirilerek Hüseyin Gazi Caddesi,

-Yenibahar Caddesi, Hayran Sokak birleştirilerek Yenibahar Caddesi.

AKP Grup Sözcüsü Mehmet Çolak, eski başkan Semercioğlu'nun adının yeni oluşturulan bir caddeye verilmesi nedeniyle, meclis üyelerine teşekkür etti.

malatyahaber.com- Bülten

GÖRSEL: Kırmızı çizgiyle gösterilen güzergah Seyhan Semercioğlu Caddesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • B.D. (3 yıl önce)
    Belediye Başkanlığı'ndan sonra da yıllarca Malatya sokaklarında alnı açık başı dik yürüyen Seyhan Semercioğlu'nun adının bir caddede ölümsüzleştirilmesi çok yerinde bir karar olmuş. Başkaları da örnek alır inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)
    Malatyada ve sanayideki cadde ve sokak isimleri aklı evvelin biri tarafından değiştirildi.kimse dükanınından bir sonraki sokağın adını bilmiyor,navigasyonlarda hep eski isimler çıkıyor.Kaşeler faturalar kart vizitler değişmek zorunda.alışveriş yaptığımız firmalarda adreslerimizi değmek zorunda kaldık,karışıklık diz boyu oldu.Üstelik benim bulunduğum sokağa CEBİR ismini vermişler.Telefonda C1 anlıyor herkes.işi bilmeyen sırf iş olsun diye koca şehri karışıklığa soktunuz.defalarca CEBİR adını değiştirin dedik gücümüz yetmedi kimseye.bizde kulaklarını çınlatıyoruz dönemin yöneticilerinin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı yım (3 yıl önce)
    Bu sokak isimleri bir sefer verilir öyle devam eder. Malatya da iki yılda bir değişiyor. Ama ilk isim devamlı akılda kalır.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa akdemirler (3 yıl önce)
    MALATYAYI TANINMAZ HALE GETİRDİNİZ, malatyanın tarihi cadde sokak meydan isimlerini birer birer yok ederek zambak sümbül sadrazam vs vs aklınıza ne gelirse isim koydunuz.doğma büyüme malatyalı olarak malatya haritasından yeni isimler verdiğiniz cadde sokak isimleri sorsalar göstermez hale geldik şehirle şehrin kültürüyle bağımızı kopardınız acilen bir heyet kurup siz daha malatyaya gelmeden önce geldiğiniz şehirde köyünüzde otururken malatyada mevcut olan tarihi sokak cadde meydan isimleri bu şehre iade edin aklınızda bir isim de varsa yeni açılacak cadde sokaklara verin eski isimlerle uğraşmayın(bu yazının Seyhan Bey'in isminin bir caddeye verilmesine itiraz olarak da algılamayın bu olaydan bağımsız yazım)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hemşehrim zambak,sümbül,sadrazam isimleride bişeymi? aşağıda değiştirilen sokak isimlerinin bir kısmını yazdım.Okuyunca Ya güleceksin yada Ağlayacaksın.Bunların içinde Türkçe olmuyan isimler bile var. Neptün,Üranus,kabir,düşün,ideal,Kalp,Avukat,savcı kibrit,ömrüm,sonsuz,kurdu,Artı,Ebedi,Net,Yüzük,Alyans,Titiz,,Endamlı,,Gala,Vekil,Zekat,Helal,Siftah,Katık,İhracaat,Lojistik,Mazi,hayal,Nene,dede,hala,bibi,kok,Techizat,Demokrasi,demokrat,uzayıp gidiyor.isim verirken ne kadar özen göstermişler değilmi?..Malatyanın yerlisi isen işin çok zor...Kendi şehrine bu kadar yabancı bir belediye varmı Türkiyede ?İnşallah birileri gelir de bu çok acele verilmiş bu uydurma isimleri kaldırır.Ha ..bu arada Nasıl olduysa rahmetli olan seyhan semercioğlunun isminin verilmesi yerinde olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa akdemirler (3 yıl önce)Nuri isimli kullanıcı yorumuna
    tebrik ederim Nuri bey hassasiyetinize ve bu şehirle halkıyla alay eder gibi saçma sapan kentle kültürüyle ilgisi olmayan sokak cadde isimlerini derlediğin bilgilendirdiğin için, saygıdeğer hemşehrilerim sizlerinde dikkatini çeken ve bildiğiniz ismi değiştirilmiş cadde ve sokakların eski ve yeni isimlerini yazarsanız sevinirim saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)Nuri isimli kullanıcı yorumuna
    dericiler diye sokak ismi vermişler bir tane derici yok.sanayide isim verirken bari dikkat edin
    0
    0
    Yanıtla