SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SGK'dan Kayıt Dışına Karşı Denetim

0
Güncellendi - 2019-12-10 02:54:43
SGK'dan Kayıt Dışına Karşı Denetim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kayıt dışı çalışma ile ilgili denetimlerin sıklaştırıldığı ve son 2 ayda 264 kişi ile yüz yüze görüşüldüğü bildirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Çalışanların sosyal güvenlik haklarının korunabilmesi amacıyla kayıt dışı çalışmaların tespit edilerek kayıt altına alınması ve işverenlerin bilgilendirilmesi çalışmaları artarak devam etmektedir. Kayıtlı çalışma sadece çalışanı değil aynı zamanda işvereni de korumaktadır.

Müdürlüğümüz özellikle etkin rehberlik, bilgilendirme ve denetim kapsamında iş yeri ziyaretlerine yoğun bir şekilde devam etmektedir. Kayıt dışı çalışmanın tespitinde yerinde denetimin yanı sıra kurumsal veri paylaşımı da büyük önem arz etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz Ekim ve Kasım aylarında il ve ilçe merkezlerinde 20 Sosyal Güvenlik Denetmeni başta olmak üzere kayıtlı istihdam konusunda uzman diğer 5 personel dahil 25 personel ile birlikte sahadaki çalışmalara hız verildiğinin bildirildiği açıklamada, “Bu kapsamda, 91 adet kamu kurumu, 195 adet iş yeri ziyaret edilmiş, bilgilendirme kapsamında 264 kişi ile yüz yüze görüşülerek kayıtlı çalışmanın önemi ve bu kurumların yükümlülükleri hatırlatılmıştır.” şeklinde bilgiler verildi.

Etkin ve rehberlik çalışmalarının yoğun bir şekilde devam edeceği ifade edilip, “İş verenlerin çalışanların sosyal güvenlik haklarının sağlanması ve ileride telafisi mümkün olmayan idari para cezalarına maruz kalmamaları, ayrıca teşviklerden yararlanmaya devam edebilmeleri için çalıştıracakları kişileri yasal süresinde kuruma ibraz etmeleri gerekmektedir.” denildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 yıl önce)
    Kim ne derse desin Malatya'da devlet yok iş yerlerinde işçiler sigortasız çalışıyor asgari ücret altına 12 15 saat çalıştırılıyor. Ondan sonra denetim yapıldı diye haber yapılıyor utanç verici bir durum Valilik ne yapıyor belediye ne yapıyor merak konusu
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (4 yıl önce)
    ÖNERİ===> Maliyet yüksek. Asgari ücret vergi dışı kalsın. zaten AGİ diye bir bilmece var. 3 çocuğu olandan al takke-ver külah aynı şeye denk geliyor. Asgari ücret SSK işçi payı % 1'e düşsün. Karmaşık Teşvikler kalksın. Çünkü alabilmek için de danışman-müşavirlere kucak dolusu para ödeniyor. Sosyal devlet diye mavi kart-yeşil kart uygulaması, GSS ve evde bakım şartları güncellensin. Kart menfaatinden yoksun kalmamak için işçi SSK yaptırmaktan kaçıyor. Al gülüm-Ver gülüm 'den kurumsal firmalar zarar görüyor. Kayıt dışı firmaların da işine geliyor. ( şimdilik) Önce Devlet ANA üstüne düşeni yapsın. Açık kapıları kapatsın. Sonra da kayıt dışına çıkanın gözünü çıkarsın. *Bu* *Maliyetler* *ile* çözüm sıfır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru yapacan (4 yıl önce)
    Kazanmıyorsan çalıştırmayacan kendi işini kendin görecen çalıştırıyorsanda hakkını verecen işini doğru yapacan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Insanlar kendı bagkurunu hatta çalışanın maasini ödeyemiyor aylık yaklaşık 1000 tl her çalışan icin maaştan ayrı olarak nasıl versin tabi bunlar düşünülmüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Sgk primini kalkıp çalışan başı 850 1000 tl arası bi fiyat çıkarırsanız tabi kimse çalışanına sigorta yapmaz 3 4 çalışanlı bir işyerine primde indirim yapılsa herkes sigorta yaptıracak elemanına
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaban (4 yıl önce)
    Aslında bunun haber olması utanılacak bir durum. Denetim ve müeyyide olmadıkça kanunlar temenniden ibarettir.
    0
    0
    Yanıtla