SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sidretü'l Münteha Ağacı' Çalışması da Sergide

0
Güncellendi - 2021-09-19 22:45:30
'Sidretü'l Münteha Ağacı' Çalışması da Sergide
A- A+ PAYLAŞ

Melita'dan Malatya'ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşmaları kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ‘Karma Sergi’, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi (MABESEM)’nde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve sanatçıların katılımıyla açıldı.

Kültür, sanat ve tarih anlamında birçok etkinliğin yer aldığı Melita'dan Malatya'ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşmaları kapsamında ‘Karma Sergi’ sanatseverlerle buluştu. Seramik, heykel, baskı, resim, fotoğraf vb. eserlerin sergilendiği ‘Karma Sergiye’ ulusal ve uluslararası 75 sanatçı 75 sanat eseriyle katıldı.

Karma Sergiye Türkiye’deki sanatçıların yanı sıra Hollanda, Hindistan, Ukrayna, Amerika Birleşik Devletleri ve Kırgızistan’dan gelen yabancı sanatçılarda sanat eserleriyle sergide yer aldı.

Karma Sergi açılışından önce konuşmalarını gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sanat sanat içindir anlayışı içerisinde yapılan eserlerin sergilenmesi amacıyla Türkiye’den ve yurt dışından sanatçıların eserleriyle katılmış olduğu serginin önemli olduğunu söyledi.

Sergi açılışının ardından Başkan Gürkan ve beraberindekiler ‘Karma Sergi’de yer alan eserleri eser sahipleriyle birlikte gezerek yapılan çalışmalarla ilgili sanatçılardan bilgiler aldı.

Ayrıca Başkan Gürkan, MABESEM’de Sanatçı Menekşe Bilgiç’in eseri olan ve son semavi din olan İslamiyet’in kutsal kitabı Kur-an’ı Kerim’de geçen Sidretü'l Münteha* Ağacı’na atfedilmiş olan çalışmayı inceledi.

*SİDRETÜ'L MÜNTEHA: Hz. Peygamber’in, Mi‘rac gecesi yanında ilâhî sırlara mazhar olduğu ağaç. (Ayrıntılı bilgi için: https://islamansiklopedisi.org.tr/sidretul-munteha)

Bülten- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali sarıca (2 yıl önce)
    Başkanın da necm süresi 14 nci.ayetinde geçen sıd retil münteha hemen karşılık verio 15 nci ayete geçen meva cennetini de tasvir etmesini beklerdik ......bu nasıl isimler buluyorsunuz anlamıyorum arkadaş
    0
    0
    Yanıtla